نسرین مقانلو بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد حضور خود در جشنواره فیلم فجر افزود: سالیان سال است که دیگر به جشنواره فیلم فجر نمیروم و با وجودی که سال گذشته در فیلم «گناهکاران» ساخته آقای قریبیان بازی کرده بودم اما این فیلم را در جشنواره ندیدم.
وی اضافه کرد: امسال فقط فیلم «چهار باندی» را بازی کردم که آن هم در جشنواره حضور ندارد اما برای همکارانم، بهترین آرزوها را دارم.
مقانلو در پاسخ به این سوال که آیا فیلمهای خودتان را به هنگام اکران عمومی میبینید اظهار داشت: من معمولا فیلمهایم را فقط در اکرانهای خصوصی و یا هنگامی که وارد شبکه خانگی میشوند میبینم و آدمی نیستم که هنگام اکران عمومی، فیلمم را ببینم چرا که دوست ندارم همه در سینما من را با انگشتشان نشان دهند.
بازیگر فیلم سینمایی «مهمان مامان» با اشاره به وضعیت اقتصادی بازیگران در کشور افزود: با وجودی که بازیگران در همه جای دنیا، همه جانبه تامین هستند اما این وضعیت برای بازیگران ایران اینگونه نیست. این درحالی است که ایران، کشور هنر، موسیقی و مهربانی است و در هنر سردمدار همه کشورها است.
وی با بیان اینکه معمولا حرفه بازیگری در دنیا پُر درآمدترین حرفه شمرده میشود یاد آور شد: اما گویا بازیگران ایرانی از همه بازیگران دنیا فقیرترند و لازم است که دولت در این مورد توجه کند.
نسرین مقانلو افزود: بازیگری حرفه بسیار سخت و دشواری است و خیلی مشکل است که شما جای فرد دیگری باشید. این درحالی است که بازیگری فقط این نیست که شما جلوی دوربین به جای فرد دیگری قرار بگیرید بلکه باید اقشار مختلف جامعه را بشناسید. حس، تکنیک، صدا و بدنتان باید در خدمت به نقش باشد و این مسائل ممکن است در دراز مدت صدماتی به بازیگران وارد سازد.
بازیگر سریال «مختارنامه» با اشاره به ورود بیرویه بازیگران به عرصه سینما تاکید کرد: متاسفانه در سینمای ایران، روابط جای ضوابط را گرفته است. اگر چه ورود جوانان به حرفه بازیگری، کار پسندیدهای است و بسیاری از این جوانان که وارد این کار شدند تواناییهای خوبی را از خودشان نشان دادند و من هم همیشه وقتی با بازیگران جوان هم بازی میشوم سعی میکنم تمام تجربیات خودم را در اختیار آنان بگذارم. اما معتقدم درعین حال که باید جوانان وارد عرصه بازیگری شوند اما از سوی دیگر؛ باید ورود به این حوزه قائده مند باشد.
مقانلو تصریح کرد: باید کسانی که وارد این حرفه میشوند از راه درست آن وارد شوند. چون که این حرفه، یک حرفه مقدس است و دوستانی که وارد این عرصه میشوند نباید رفتارهایشان به گونهای باشد که موجب خدشه دار شدن این حرفه شود. اینها مسائل بسیار مهمی است که باید از سوی همه بازیگران و به ویژه بازیگران تازه وارد مراعات شود. از طرف دیگر، بازیگران باید مردم دار باشند و عشق به کار داشته باشند؛ چرا که ما همچون یک رسانه هستیم که با فیلمهایمان به جامعه پیام میدهیم. بنابراین نباید خودمان مشکل اخلاقی و رفتاری داشته باشیم.
بازیگر فیلم سینمایی «دو نیمه سیب» گفت: با توجه به اینکه حرفه بازیگری اولین کار سخت دنیا محسوب می شود، فشارهای زیاد موجب فشارهای روحی و جسمی به بازیگر میشود و صدماتی را در سنین بالا بر روی بازیگران خواهد گذاشت لذا اگر در کهن سالی که بازیگران نه توان ایفای نقش را دارند و نه فیلمسازان به سراغ آنان میروند دولت حمایتی از آنان نکند بیشک آنان دچار مشکلات روحی و اقتصادی عدیدهای خواهند شد.
نسرین مقانلو اظهار داشت: معتقدم بازیگری همچون سفره بازی است که هر کس توان آمدن دارد و کسی جای شخص دیگری را تنگ نمیکند اما نباید فیلمسازان، بازیگران قدیمی و حرفهای را فراموش کنند و خودمان به خودمان لطمه بزنیم. به عنوان مثال تهیه کنندهای با اینکه میداند دستمزد فلان بازیگر چقدر است اما باز هم سعی میکنیم به رغم اینکه بودجه آن را دریافت کرده به این بازیگر مبلغی کمتر از دستمزدی که حق اوست بپردازد. این کار به منزله نادیده گرفتن حقوق بازیگری است که سالهاست در سینما فعالیت کرده و این کارها از سوی همکارانمان کم لطفی به بازیگران است، امیدوارم که خداوند به همه ما توان بدهد که یکدیگر را دوست داشته باشیم.