خودمانی با هوشنگ مرادی کرمانی
خودمانی با هوشنگ مرادی کرمانی
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۳
دومین نشست خودمانی فرهنگسرای ابن سینا با حضور هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده محبوب داستانهای کودکان و نوجوانان، در روزپنجشنبه، 19 خردادماه برگزار می شود.

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه دو، فرهنگسرای ابن سینا دومین نشست خودمانی با هنرمندان، نویسندگان وادیبان، را با حضور نویسنده مشهور و محبوب قصه های کودکان و نوجوانان، خالق قصه های مجید، بهترین نویسنده کودکان و نوجوانان تاریخ جهان، هوشنگ مرادی کرمانی، در روز پنجشنبه، 19 خردادماه برگزار می کند.

هوشنگ مرادی کرمانی، زاده ۱۶ شهریور ماه سال ۱۳۲۳ در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان است.تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش آغاز کرد و دوره متوسطه را در کرمان و تحصیلات عالی را در رشته زبان انگلیسی در تهران طی کرد.

کرمانی، نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ در کرمان و همکاری با رادیو محلی زادگاهش آغاز کرد و هشت سال بعد با انتشار داستانهایش، در سال ۱۳۴۷ ، فعالیت مطبوعاتی اش را گسترش داد. اولین داستان وی به نام " کوچه ما خوشبخت‌‏ها" با زبان طنزدر مجله خوشه منتشر شد و در سال ۱۳۴۹ یا ۱۳۵۰ اولین کتاب داستان وی «معصومه» حاوی چند قصه متفاوت و کتاب دیگری به نام «من غزال ترسیده‌ای هستم» به چاپ ‌رسید تا اینکه با خلق داستان «قصه‌های مجید» در سال در سال ۱۳۵۳، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال۱۳۶۴» نصیب مرادی کرمانی شد.

اما پیش از این، در سال ۱۳۵۹ جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن در سال ۱۹۸۶با «بچه‌های قالیبافخانه» از آنِ مرادی کرمانی شده بود. شهرت کرمانی پس از قصه های مجید، جهانی شد و در سال 1360، همزمان با چاپ جلد دوم این کتاب، آثارش به زبان‌‏های هندی، عربی، انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی و فرانسوی ترجمه شد.

نگاهی گذرا به کارنامه هنری و ادبی این نویسنده حاکی از نگارش داستانها، فیلمنامه ها، نمایش نامه ها و اقتباسهای سینمایی است که از آن جمله می توان به معصومه، من غزال ترسیده‌‏ای هستم، قصه‌‏های مجید، بچه‌‏های قالی بافخانه، نخل، چکمه، داستان آن خمره،مشت برپوست،تنور،پلو خورش، مهمان مامان، مربای شرین ولبخند انار اشاره کرد.

علاوه براین هوشنگ مرادی کرمانی فیلمنامه هایی چون کاکی،تیک تاک و کیسه برنج و نیز نمایشنامه های کبوتر توی کوزه،پهلوان و جراح، ماموریت را به نگارش در آورده است.

بخش دیگری از شهرت هوشنگ مرادی کرمانی را باید ناشی از اقتباسهای سینمایی از داستانهای وی دانست که کارگردانان سرشناسی چون کیومرث پوراحمد، محمدعلی طالبی، داریوش مهرجویی و نیز ابراهیم فروزش به مرحله تولید رساندند.

مجموع فعالیتهای ادبی و هنری هوشنگ مرادی کرمانی افتخارات ملی و بین المللی را برای وی به ارمغان آورده است که از آن جمله می توان به جایزه جهانی اندرسن ( سال ۱۹۸۶ میلادی) جایزه ویژه هیات داوران جایزه هانس کریستین آندرسن( سال ۱۹۹۲ میلادی) و جایزه کتاب سال ۱۹۹۴ کودکان و نوجوانان اتریش اشاره کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۲)، جایزه مهرگان ادب و نیز جایزه خوزه مارتینی ،نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین، ( سال ۱۹۹۵ میلادی)، بخش دیگری از افتخارات این نویسنده در کارنامه فعالیت 41 سال اخیر مرادی کرمانی بوده است که وی را به مقام بهترین نویسنده کودکان و نوجوانان تاریخ جهان رسانده است.

گفتنی است پیش از کانون حامیان سلامت فرهنگسرای ابن سینا نشست نقد و بررسی کتاب "شما که غریبه نیستید" را با حضور هوشنگ مرادی کرمانی و چیستا یثربی برگزار کرده بود. این بار نیز فرهنگسرای ابن سینا در روز پنجشنبه 19 خردادماه، از ساعت 19، میزبان این میهمان خودمانی خواهد بود.

نخستین نشست خودمانی فرهنگسرای ابن سینا در روز 5 خردادماه با حضور استاد بهاء الدین خرمشاهی، حافظ شناس و قرآن پژه معاصر برگزار شده بود.

نشانی فرهنگسرای ابن سینا : شهرک قدس، فاز یک، ایران زمین شمالی ،فرهنگسرای ابن سینا. شماره تماس: 88366366.

کد خبر: 28135
Share/Save/Bookmark