پرداخت وام ۵ / ۱۲ میلیون تومانی قرض‌الحسنه به ساکنان روستاهای هدف گردشگری
در جلسه‌ی کارگروه روستاهای هدف گردشگری اعلام شد:
پرداخت وام ۵ / ۱۲ میلیون تومانی قرض‌الحسنه به ساکنان روستاهای هدف گردشگری
در جلسه‌ی کارگروه روستاهای هدف گردشگری اعلام شد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا سقف ۵ / ۱۲ میلیون تومان به روستایی‌هایی که خانه‌های‌شان را به اقامتگاه گردشگری تبدیل کنند وام می‌دهد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۰

 به گزارش هنرنیوز ، عصر سه‌شنبه، ۲۲ اسفندماه شاملو - معاون روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی - نشست کارگروه روستاهای هدف گردشگری با بیان این‌که بنیاد مسکن پرداخت تسهیلات مسکن روستایی را در اولویت قرار داده است، ادامه داد: تسهیلات ویژه‌ای برای افرادی که واحد مسکونی خود را به واحد پذیرایی مسافران تبدیل کنند اختصاص می‌دهیم. 

به گفته‌ی او، این تسهیلات به‌صورت وام قرض‌الحسنه و تا سقف ۵ / ۱۲ میلیون تومان با ۴ درصد کارمزد است که مابه‌التفاوت سود بانکی آن را دولت به‌صورت یارانه پرداخت می‌کند. 

وی با بیان این‌که تلاش شده است ردپای این کار در قراردادهای بودجه‌ای ثابت و ردیف اعتباری در سال آینده برای آن تعیین شود، گفت: طبق مذاکره با معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری، ردیف اعتباری برای روستاهای هدف گردشگری تعریف شده است و ۳۱ پروژه امسال اعتبار می‌گیرند و ما متناسب با تخصیص بودجه، کارهای اجرایی را انجام می‌دهیم. 

او ادامه داد: برای برخی روستاهای هدف گردشگری مشاور گرفته شده و تهیه‌ی نقشه‌ی پایه در برخی روستاها در دست انجام است. امیدواریم این کار در روستاهای مورد نظر تا اوایل سال آینده تکمیل شود.
شاملو افزود: ایمن‌سازی روستاها و کمک به تأمین زیرساخت‌ها از دیگر برنامه‌های این معاونت است و تلاش شده روستاهایی که در مسیرهای پرخطر مانند محل رانش زمین یا رودخانه‌های سیل‌آسا هستند، ایمن‌سازی شوند. 

پورهاشمی - سرپرست مرکز توسعه‌ی روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری - نیز در ادامه‌ی این نشست، توسعه‌ی گردشگری در روستاها را امری لازم و ضروری دانست و گفت: امیدواریم هر سال تعداد بیشتری روستا انتخاب و برای ایجاد زیرساخت در آن‌ها اقدام شود.
او همچنین توجه به فرهنگ روستایی را ضروری دانست و افزود: نباید تحت تأثیر گردشگری، حرکت‌هایی انجام شود که مناطق روستایی را دچار آسیب کند. 

کوشش‌تبار - معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها - نیز گفت: ما ۴۶۴ روستا را به‌عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب کرده‌ایم که امیدواریم مطالعات راهبردی آن‌ها هرچه زودتر انجام شود.
یحیی رحمتی - معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز در ادامه با اشاره به تأثیر مستقیم تولید صنایع دستی بر اقتصاد، معیشت و اشتغال جوامع روستایی، افزود: تمام ۱۲۰ روستای تصویب‌شده، رشته‌های زنده‌ی صنایع دستی دارند که باید از این ظرفیت به‌عنوان جاذبه‌ی گردشگری استفاده شود. 

کریمی - مدیرکل دفتر مناطق نمونه‌ی گردشگری معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز با بیان این‌که ۷۶ پروژه‌ی روستای هدف گردشگری تا کنون پذیرفته شده‌اند که ۴۳ پروژه به سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ و ۳۳ پروژه‌ی دیگر به سال ۱۳۹۱ مربوط است، اظهار کرد: این پروژه‌ها در سال ۱۳۸۹، ۲۶هزار و ۱۰۰میلیون ریال، در سال ۱۳۹۰، ۲۹هزار و ۳۰۵میلیون ریال و در سال ۱۳۹۱، ۵۷هزار و ۶۱۰میلیون ریال برای تأمین زیرساخت‌ها اعتبار دریافت کردند. 

به گفته‌ی او، پروژه‌های روستاهای هدف گردشگری در سال ۱۳۹۲ اعتبارات مربوط به زیرساخت را از طریق استان‌ها طبق مصوبه‌ی جدید دولت دریافت می‌کنند. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز فقط در قالب ساخت کمپینگ می‌تواند به این روستاهای هدف کمک کند. 

وی اضافه کرد: ۱۲۰ روستای هدف گردشگری مصوب تا کنون ۵ / ۲۴ میلیارد ریال اعتبار برای مطالعات گرفته‌اند.
سخایی - مشاور معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز با تأکید بر این‌که باید از تجربیات ۳۱ روستای هدف گردشگری که در مرحله‌ی نخست، انتخاب شدند و به نتیجه‌ی خاصی نرسیدند استفاده شود، گفت: زحمت‌های زیادی در گذشته کشیده شد؛ ولی متأسفانه اقدامات انجام‌شده توسط دستگاه‌های اجرایی هیچ‌وقت جمع‌بندی و آسیب‌شناسی نشد. مثلا وزارت راه با توجه به برنامه‌ای که اعلام کرده، هنوز اطلاعاتش را نداده است. 

جهانیان در این‌باره قول داد که با تشکیل کمیته‌ی فنی، این جمع‌بندی و آسیب‌شناسی انجام شود.

کد خبر: 56125
Share/Save/Bookmark