نهمین دوسالانه نگارگری ایران برگزیدگانش را شناخت
با تجلیل از مقام استاد عباس جمال‌پور
نهمین دوسالانه نگارگری ایران برگزیدگانش را شناخت
نهمین دوسالانه نگارگری ایران با اهدای جوایزی به برگزیدگان و تجلیل از پیشکسوت هنر نگارگری ایران به اتمام رسید.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۵
به گزارش هنرنیوز، مراسم اختتامیه نهمین دوسالانه نگاگری با معرفی برگزیدگان و تاکید بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از این هنر اصیل ایرانی عصر روز شنبه 13 دی‌ماه در فرهنگستان هنر ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم امیر طهماسبی دبیر نهمین دوسالانه نگارگری ایران با اشاره به آغاز فعالیت‌های این دوره از دوسالانه اظهار کرد: از خرداد ماه 93 با توجه به هم فکری موجود در شورای سیاست گذاری دوسالانه نگاگری قرار شد، من به عنوان دبیر به غعالیت بپردازم. از همان ابتدا برنامه‌ها مختلفی را برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد هنری انجام دادیم و فراخوانی را منتشر کردیم.
وی افزود: از طریق وبسایت این دوسالانه شرایط حضور هنرمندان و علاقه‌مندان در سه بخش رقابتی، مدعوین و مقالات اعلام شد و در نهایت شاهد حضور 210 اثر از 180 هنرمند در بخش رقابتی، 70 اثر از 35 هنرمند پیشکسوت در بخش مدعوین و 20 مقاله در حوزه‌های مبانی نگارگری، تاریخ و زیباشنایی نگارگری بودیم.
طهماسبی به حضور هیات داوران و هیئت انتخاب نیز اشاره کرد و گفت: در هر یک از بخش‌های 5 گانه‌ رقابتی شامل نقاشی ایران، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر و طراحی سه داور حضور داشتند و پنج نفر از داوران نیز به عنوان "هیئت انتخاب" در مرحله دوم داوری حضور داشتند.
دبیر دوسالانه نگارگری ایران اضافه کرد: در این دوره از دوسالانه شاهد حضور 968 اثر از 450 هنرمند بودیم که در بین این هنرمندان که 330 هنرمند خانم و 120 هنرمند آقا بودند. از این تعداد 196 هنرمند از تهران و بقیه از شهرهای دیگر در این رویداد حضور داشتند.
وی به آثار برگزیده دوسالانه نگارگری ایران نیز اشاره کرد و گفت: داوران پس از انتخاب نهایی به این نتیجه رسیدند که آثار برگزیده از نظر کیفیت به یکدیگر نزدیک هستند و به همین خاطر در سه اثر برگزیده را در هر بخش بدون در نظر گرفتن اولویت انتخاب کردند. البته یکی از اتفاقات مهم این دوره از دوسالانه نگارگری انتشار کتابی از آثار بود که بسیار قابل توجه است.
در ادامه این مراسم مدیر دفتر هنرهی تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از برپایی این دوسالانه در دوره نهم خاطر نشان کرد: هنر نگارگری در همه ابعاد مختلف دیگر هنرها، نظیرصنایع دستی نمود دارد و متاسفانه شاهد ضربه خوردن به این هنر هستیم، ولی برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند سبب تقویت هنر نگارگری شود.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا هنرهای ملی خود را تقویت کنیم و امیدوارم تا اساتید پیشکسوت در دوره‌های آتی این رویداد بیشتر حضور داشته باشند. از انجمن نگارگری ایران نیز برای تلاشش در جهت حفظ و حراست از هنر اصیل نگارگری تشکر می‌کنم.
در ادامه این مراسم کتاب آثار نهمین دوره دوسالانه نگارگری ایران با نام "مشق عشق" رونمایی شد.
بعد از این بخش کیوان ساکت هنرمند موزیسن و نوازنده موسیقی ایرانی برای اجرای قطعاتی را با ساز سه‌تار به روی سن آمد.
پخش فیلمی کوتاه از عباس جمال‌پور استاد پیشکسوت هنر نگارگری ایران ، بخش دیگر از مراسم اختتامیه نهمین دوسالانه نگاری گری ایران بود.
پس از پخش این فیلم عباس جمال‌پور به دعوت سهیل محمودی مجری این مراسم برای ایراد سخنانی به روی سن آمد.
جمال‌پور با بیان اینکه من درخورد این چنین تجلیلی نبودم‌؛ گفت: هنرمندان و حاضرین در این مراسم من را شرمنده کردند و باید بگویم من فقط یک خدمت‌گذار هستم.
این هنرمند پیشکسوت نگارگری ایران ادامه داد: ما دو حرکت اصلی در طبیت داریم. یک حرکت مربوط به ضربات عالم می‌شود که در نهایت وقتی به انسان می‌رسد در قالب ضربان قلب خود را نشان می‌دهد و دیگری کشش‌ها و گردش‌هایی است که در عالم وجود دارد. هنر، خود عشق است و به گفته حافظ تجلی جمال الهی به صورت عشق و هنر است.
وی اظهار کرد: هنر نیاز بشر است و زبان هم‌دلی، عامل وحدت و جاودانگی، تعادل هنر است. هرجا هنر حضور داشته باشد، جامعه در سلامتی به سر می‌برد.
پس از سخنان عباس جمالی‌پور، لوح یادبودی از سوی علی مرداخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این هنرمند پیشکسوت اهدا شد.
مرادخانی در سخنانی هنر نگارگری ایران را به عنوان یک هنر هویتی معرفی و بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از آن تاکید کرد.
در این مراسم علی مرادخانی در سخنانی به نقش هنرمندان در برگزاری رویدادهایی نظیر دوسالانه نگارگری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه یک رویه جدید شکل گرفته و کارها و زحمات همگی بر روی دوش استاتید هنر قرار گرفته است. امیدوارم این روال ادامه داشته باشد و دولت هم به عنوان حمایت کننده نقش خود را ایفا کند.

در ادامه این فیلمی کوتاه از فعالیت‌های انجام شده در طول برگزاری نهمین دوسالانه نگارگری پخش شد.
در بخش دیگری از این مراسم بیانیه هیئت داوران نهمین دوسالانه نگارگری ایران قرائت شد که در بخش‌هایی از آن آمده بود: هیئت داوران نهمین دوره دوسالانه نگاگری ایران پس از بررس 968 اثر با رعایت نکات حفظ اصالت نگارگری و خلاقت، پروراندن موضوع و کیفیت مهارت در اجرا آثار برگزیده را انتخاب کرد.
اما یکی از بخش‌هایی بسیار مورد استقبال حاضران در این مراسم قرار گرفت، تجلیل از رحیم عظیمی هنرمند نگارگری بود که با وجود محروم بودن از وجود دو دست، تنها با انگشتان پای خود آثاری را به صورت حرفه‌ای در هنر نگارگری خلق کند.
ا
ین هنرمند با استقبال و تشویق حاضران به روی سن آمد و مورد تقدیر قرار گرفت.
بخش پایانی این مراسم نیز به اهدای جوایز به برگزیدگان و معرفی نفرات تقدیر شده اختصاص داشت.
در بخش تذهیب، نسرین آقامیری، مریم لبانی مطلق و فررید هنرور به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و از آنها با اهدای دیپلم افتخار و جایزه سه و نیم میلیون تومانی تجلیل شد. در این بخش همچنین از علی بهمنی، بتول ثابتی، مریم جملی، مهرداد راستین، رعنا شریلو، حمیرا طهماسبی و فریده طهماسبی تقدیر به عمل آمد.
در بخش تشعیر سارا آقامیری، علیرضا اسماعیل‌پور و آرزو حسینی به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و از آنها با اهدای دیپلم افتخار و جایزه سه و نیم میلیون تومانی تجلیل شد. در این بخش همچنین از منصوره جعفری، مریم سلطانی‌پور و مهدی مهدوی تقدیر به عمل آمد.
در بخش طراحی بهمن شریفی، عباس شهسواری و امیر فرید به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و از آنها با اهدای دیپلم افتخار و جایزه سه و نیم میلیون تومانی تجلیل شد. در این بخش همچنین از آرزو حسینی، سعید عباسی و مهدی مهدوی تقدیر به عمل آمد.
در بخش گل و مرغ محمدرضا آقامیری، مجید فتاحی، عطااله شاکری و رعنا شریلو به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و از آنها با اهدای دیپلم افتخار و جایزه سه و نیم میلیون تومانی تجلیل شد. در این بخش همچنین از نرگش قاسمی و علیرضا قزی تقدیر به عمل آمد.
در بخش نقاشی ایرانی هادی فقیهی، مصطفی شرفی و مهدی مظلوم زاده به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و از آنها با اهدای دیپلم افتخار و جایزه سه و نیم میلیون تومانی تجلیل شد. در این بخش همچنین از فروغ اسماعیلی، فضل‌الله افشار، سیا حسینی، محبوبه حسینی، آزاده خلجی، راضیه رشتیانی، فرهاد رفیعی، الهه زارع، عدای ساعت‌ساز، زبیر سعیدی، بهنام شریفی، مریم فرجی و میثم نیلی تقدیر به عمل آمد.
در بخش مقالات عملی نیز از وحید توسلی و سیدعلی ‌پورمیر با اهدای دیپلم افتخار و یک میلیون تومان جایزه نقدی تجلیل به عمل آمد.
کد خبر: 77997
Share/Save/Bookmark