تک روی‌های حوزه فرهنگ را کنار بگذاریم
عباسعلی براتی پور در گفتگو با هنرنیوز؛
تک روی‌های حوزه فرهنگ را کنار بگذاریم
عباسعلی براتی پور در ارتباط با نام‌گذاری سال جدید، راه کارهایی همچون بسترسازی های اقتصادی و فرهنگی به طور همزمان، پرهیز از خودمحوری ها در انجام امور، ایجاد ثبات در جامعه و الگو گرفتن از دوران دفاع مقدس برای رسیدن به عزمی جهادی را موثر دانست.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۵
براتی پور در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز درباره عنوان «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» که از جانب مقام معظم رهبری برای سال ۹۳ انتخاب شده است گفت: رهبر معظم انقلاب الگویی برای تمام مردم جامعه هستند و تمام افراد جامعه اعم از فرهنگیان و هنرمندان و متولیان امور و عامه مردم باید در راستای اهداف و تفکرات ایشان حرکت کرده و به فعالیت بپردازند تا بتوانند نظر مقام معظم رهبری را جلب کرده و با شعار سال و اهداف آن همگام و همسو شوند.

وی با بیان این مطلب افزود: در شعار سال ۹۳ به دو مقوله ی فرهنگ و اقتصاد اشاره شده است که این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در جامعه هم باید اقتصاد رو به رشد حرکت کند و بر روال صحیح خود قرار گیرد و هم فرهنگ. ما باید تلاش کنیم که سطح فرهنگی جامعه رو به رشد باشد و از خود محوری ها و تک روی ها پرهیز کرده و با عزمی ملی افکار و اهداف خود را معطوف به تحقق و اجرایی شدن این شعار کنیم.

براتی پور با اشاره به همنشینی دو مقوله اقتصاد و فرهنگ در شعار سال اظهار کرد: مقام معظم رهبری دو نکته ی بسیار مهم را در این نام‌گذاری مدنظر قرار دادند. اقتصاد و فرهنگ با یکدیگر در ارتباطی مستقیم هستند و می توان گفت که سلامت فرهنگی جامعه بستگی به اقتصاد جامعه دارد و تشویش در افکار و اذهان عمومی در مورد مسائل اقتصادی جامعه را به سوی بحران های فرهنگی سرازیر می کند.

ایشان با اشاره به ایجاد روحیه امید در افراد جامعه بیان داشت: می بایست جامعه را به سمتی سوق دهیم که روحیه امید در افراد جامعه بیشتر شود. امیدی که توام با عمل است و منجر به پیشبرد اهداف متعالی رهبر معظم انقلاب از شعار سال می گردد.

وی در ادامه به آسیب های ناشی از بی ثباتی در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر کشور در برخی حوزه ها از مشکل عدم ثبات رنج می برد. بی ثباتی در کشور در هر مسئله ای می تواند مردم را ناامید کند مانند بی ثباتی در زمینه های اقتصادی. با توجه به اینکه بیشتر اقشار جامعه را کارمندان و کارگران تشکیل می دهند و دارای درآمدی ثابت هستند، بی ثباتی در زمینه های اقتصادی و قیمت ها می تواند به آنها آسیب زده و روحیه امید را در آن ها از بین ببرد.

وی در ادامه افزود: در حقیقت عدم ثبات در هر زمینه ای می تواند بزرگ ترین صدمه و آسیب را بر پیکره جامعه وارد آورد و اگر اینگونه بی ثباتی ها مهار شود اکثریت افراد جامعه و خصوصا اهالی فرهنگ و هنر می توانند با امنیت روانی بیشتری به ثبات تفکر و ثبات عمل رسیده و با اقدامات موثر جامعه را به سوی روشنایی و پیشرفت سوق بدهند و هدایت کنند.

براتی پور با اشاره به همسو شدن اهالی فرهنگ و هنر با شعار سال گفت: اهالی فرهنگ و هنر به عنوان بخشی از زمینه سازان فرهنگی کشور باید با اقدامات متناسب با شعار سال همسو شوند و به نظر من برای مثال شاعری می تواند با شعر و هنر خود جامعه را به سوی تعالی پیش ببرد که در امنیت روانی باشد و از نظر اقتصادی در تنش و نگرانی نباشد.

این شاعر فرهیخته در ادامه با بیان حدیثی از امام علی (ع) در حوزه مسائل اقتصادی و ارتباط آن با مقوله فرهنگ تصریح کرد: اگر اقتصاد جامعه شکلی مشخص و متناسب به خود بگیرد مسلما فرهنگ هم به طبع آن رشد کرده و به بالندگی نزدیک می شود. همانطور که حضرت امیر (ع) می فرمایند که «اگر فقر از یک در وارد شود ایمان از در دیگر خارج خواهد شد» مسئله اقتصاد در جامعه بسیار تعیین کننده بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بنابراین اگر اقتصاد در جامعه در مسیری صحیح قرار گیرد فرهنگ هم به موازات آن رشد کرده و شکوفا خواهد شد.

وی با اشاره به برخی ضعف های فرهنگی در کشور بیان داشت: در حال حاضر در کشور ضعف های اقتصادی و فرهنگی زیادی وجود دارد و متاسفانه در کشور ما آنقدر که به فوتبال و مسائل حاشیه ای پرداخته می شود به مسائل فرهنگی رسیدگی نمی شود که مدیران و مسئولان می بایست در جهت اصلاح این رویه اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهند.

براتی پور با اشاره به مسئولیت سنگین مدیران در جهت تحقق مدیریت جهادی در شعار سال گفت: در شعار سال گفته شده که مدیران باید به صورت جهادی عمل کنند. این جمله بسیار مهم و حائز اهمیت است و مدیران و مسئولان باید به طور کامل این جمله را درک کنند. مدیران نباید تنها به ارائه دادن اعداد و ارقام و آمارها و لیست ها و برنامه ها اکتفا کنند و باید با جان و دل کار کنند و برای کشور زحمت بکشند همانگونه که رزمندگان ما با جان و دل در جبهه ها به نبرد پرداختند که این خود وظیفه مدیران و مسئولان را بسیار سنگین کرده و مسئولیت آن ها را دشوارتر می سازد.

وی در ادامه به الگو بودن دوران دفاع مقدس برای تمام مردم جامعه و خصوصا مدیران تاکید کرد و گفت: مردم ما هشت سال دفاع مقدس رو پشت سر گذاشتند و به صورت جهادی در میدان جنگ و جبهه ها حاضر شدند. در دوران دفاع مقدس اینگونه نبود که فقط نظامی ها به جبهه بروند و از کشور دفاع کنند بلکه تمام اقشار جامعه نیز با عزمی ملی در آن دفاع مقدس شرکت کردند و در نهایت به پیروزی رسیدند. بنابراین می توان گفت که تمام افراد جامعه و به ویژه مدیران و سردمداران امور باید به صورت جهادی عمل کرده و با تصمیمات و اقدامات صحیح جامعه رو به سمت متعالی شدن پیش ببرند.

براتی پور اختلاف طبقاتی را به عنوان یکی دیگر از آسیب های فرهنگی برشمرد و اظهار کرد: از دیگر آسیب های فرهنگی اختلاف طبقاتی بسیار زیاد در میان افراد جامعه است که باید به یک حد تعادل نزدیک تر شده و مدیران باید در جهت رفع این مساله برآیند و همچنین از بیت المال کشور محافظت کنند که این خود می تواند گامی اساسی در جهت تحقق شعار سال باشد.

وی در پایان با نقل قولی از امام خمینی(ره) تصریح کرد: من همیشه این گفته حضرت امام را به ذهن سپرده ام و در کارهایم به آن عمل می کنم که حضرت فرمودند «هرکسی در هر سمتی و جایگاهی هست در همانجا خوب کار کند و آنجا را بسازد» و اگر تمام افراد جامعه این اندیشه را سرلوحه ی کارهای خود قرار بدهند بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه از بین خواهد رفت و کشور در راستای اجرایی نمودن شعار سال به بالندگی و شکوفایی فرهنگی و اقتصادی خواهد رسید.
کد خبر: 71317
Share/Save/Bookmark