بهمن گودرزی در گفتگو با هنرنیوز:
«آتش بازی» راهی جشنواره فیلم فجر شد
کارگردان فیلم سینمایی «آتش بازی» خبر داد این فیلم به دفتر جشنواره فیلم فجر ارائه شده و با توجه به داشتن پروانه نمایش به احتمال زیاد در ایام عید نوروز اکران خواهد شد.
تاريخ : سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۰
بهمن گودرزی کارگردان فیلم سینمایی «آتش بازی» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد جدیدترین اثر سینمایی خود به نام آتش بازی که به تازگی موفق به دریافت پروانه نمایش شده است گفت:
فیلم «آتش بازی» را به دفتر جشنواره فیلم فجر ارائه دادیم که اگر در بخش مسابقه ایران پذیرفته شود در جشنواره شرکت خواهیم کرد ولی اگر قرار باشد در بخشهای دیگر جشنواره به نمایش در آید فیلم را از جشنواره خارج خواهیم کرد چرا که خیلی تمایلی نداریم فیلممان گرم کننده جشنواره فیلم فجر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که هم اکنون مشغول به چه کاری هستید افزود: با توجه به اینکه وضعیت بودجهای در حال حاضر از وضعیت مناسبی برخوردار نیست کار خاصی را در دست اقدام ندارم هر چند که یکی دو کار پیشنهاد شده است اما به دلیل نبود سرمایه این کارها منتفی شده است.
بهمن گودرزی که یکی از کارگردانان دعوت شده به جلسه هم اندیشی بین معاون سیما با کارگردانان سینما بود در مورد این جلسه اظهار داشت:. جلسه خوب و مفیدی بود و این جلسه فرصتی بود تا کارگردانانی از نسلهای قدیم و جدید به دور هم جمع شوند تا درد دلهای خودشان را نسبت به وضعیت تلویزیون در حضور معاون سیما مطرح کنند. اما مهمترین مشکل برای تولید فیلم در تلویزیون، نبود سرمایه و بودجه مناسب است
این کارگردان سینما، «اعتماد سازی» بین مسئولین سیما با کارگردانان سینما را یکی از دستاوردهای نشستهای اینچنینی عنوان کرد و ادامه داد: این نشستها سبب اعتماد سازی بین هنرمندان با مدیران تلویزیون میشود اگر چه کارگردانان بعد از گذشت حدود ۳۵ سال از انقلاب دیگر همه آنان به خطوط قرمز نظام و کشور آشنا هستند اما برای یکبار هم که شده باید دست کارگردانان و تولید کنندگان آثار تلویزیونی باز گذاشته شود تا خلاقیتهای آنان بیشتر از قبل شکوفاتر شود.
بهمن گودرزی با بیان اینکه این نشستها در دو جلسه پی در پی انجام گرفت تصریح کرد: آقای دارابی از همه پیشنهادهای کارگردانان حاضر در جلسه استقبال کردند و خبر دادند که وضعیت بودجهای تلویزیون بهتر از قبل خواهد شد. البته باید منتظر ماند تا ببینیم در عمل چقدر این مسائل محقق خواهد شد.
وی در مورد کاهش بودجه سازمان سینمایی در سال ۹۳ با بیان اینکه بودجه همیشه در افزایش کیفیت کارها بسیار موثر خواهد بود یاد آور شد:
در هیچ دورهای، بودجه معاونت سینمایی به بخش خصوصی و سینماگرانی مثل من که جزو سینماگران مستقل محسوب میشوند اختصاص نیافته است. بنابراین اگر بودجه سازمان سینمایی، صد برابر شود یا حتی به صفر هم برسد یک ریال آن به فیلمسازان امثال من تعلق نخواهد گرفت.
این کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به سینماگرانی که همواره با ارتباطهایی که با بخش دولتی دارند بودجههایی را برای خود دست و پا میکنند اظهار داشت: متاسفانه همیشه بخشی از بودجه سینمایی صرف آدمهایی میشود که ارتباط نزدیکتری با مدیران سینمایی دارند و از این رانت، برای ساخت فیلمهای مورد نظر خود استفاده میکنند که اتفاقا فیلمهای بیمخاطبی هم هستند. اما بخش دیگر بودجه سازمان سینمایی، اگر بیشترباشد از این لحاظ خوب است که میتواند صرف زیر ساختهای سینما مثل سالن سازی و تجهیزات دیجیتالی سینماها و امکانات سینمایی کشور شود.
وی با تاکید بر اینکه رانتهای دولتی به صورت مستقیم به سینمای ایران لطمه وارد کرده و هم اکنون نیز یکی از دلایل مهمی که تماشاگران را از سینما گریزان کرده ساخت فیلمهای بیکیفیت با همین رانتهای دولتی است گفت:
وقتی با بودجهای ۵ میلیاردی – که من تصور میکنم حتی بیشتر باشد – فیلمی مثل «استرداد» ساخته میشود که حتی در اکران عمومی بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان نمیتواند بفروشد و فروشش از فیلم «عملیات مهد کودک» هم کمتر است این نشان میدهد که اینگونه فیلمها تماشاگر ندارند. تازه این فیلم شانس آورده که اکران شده وگرنه خیلی از فیلمها با بودجه دولتی ساخته میشوند که اصلا اکران نمیشوند. ساخت این گونه فیلمها با پولهای هنگفت دولتی، به بدنه سینمای ایران لطمه میزند و تماشاگران را از سینما فراری میدهد و در این میان اگر فیلم خوبی هم در بخش خصوصی ساخته شود چوب همان فیلمها را میخورد و بیتماشاگر میماند.
گودرزی در مورد وضعیت اکران فیلم سینمایی «آتش بازی» که در روزهای اخیر موفق به دریافت پروانه نمایش شد خاطر نشان کرد: به احتمال قوی این فیلم در ایام عید نوروز اکران خواهد شد. این در حالی است که مسالهای مثل اکران سوزی همواره در پشت سر هر فیلمی وجود دارد لذا امیدوارم هیچ فیلمی دچار اکران سوزی نشود اما آنچه که مشخص است این است که ظرفیتهای نمایش ما محدود است و تولید فیلم ما در سال همیشه بیشتر از سالنهای نمایش ما بوده است.
وی ادامه داد:
سینمای ایران در بهترین شرایط در طول یک سال، تنها میتواند ۴۰ فیلم را در سینماها اکران کند. این در حالی است که هر ساله حدود ۴۰ فیلم به فیلمهای نمایش داده نشده هر سال افزوده میشود و این روند خودش میتواند برای تهیه کنندگان مخرب و متضرر کننده باشد. البته ممکن است برخی از این فیلمها در زمان بدی اکران شوند که به نوعی اکران سوزی خواهند شد. البته اگر سینماهای زیادی در کشور داشته باشیم و گروههای سینمایی افزایش پیدا کنند امکان اکران بیشتری برای فیلمها ایجاد خواهد شد. اما هنگامی که تولید فیلم زیاد است و سالن نمایش فیلمها کم است این چرخه عدم اکران فیلمها ادامه خواهد یافت و تعداد بیشتری از فیلمها، پشت خط اکران میمانند یا در شرایط بدی اکران میشوند.