مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی خبرداد:
عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه تدقيق و تكميل شد
مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی اعلام کرد: در بازنگري عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه، راستة نجاران راستة آهنگران، و راستة نوبخت به عرصة بازار افزوده شد.
تاريخ : يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۹
به گزارش هنرنیوز، مجموعة مسجد جامع و بازار تاريخي اروميه از مهّم ترين اركان و عناصرِ هستة تاريخي شهر اروميه است. مسجد جامع در سال ۱۳۱۴ به شماره ۲۴۳ و مجموعة بازار تاريخي اروميه در ۱۳۶۲ به شمارة ۱۶۳۹در فهرست آثار ملّي به ثبت رسيد. حمام آخوند (شمارة ثبت ۴۸۴۴) و حمام تجلي (شمارة ثبت ۶۲۲۳) هم از ديگر آثار ثبت شدة واقع در عرصة اين مجموعه است.
فرهاد نظری در گفت و گو با هنرنیوز؛ با اشاره به این که حريم حفاظتي مجموعة بازار اروميه در سال ۱۳۵۳ توسط اداره كل حفاظت آثار باستاني و بناهاي تاريخي ايران تعيين و ابلاغ شده است، گفت: در عرصة اين مجموعه سه كاروانسرا به نامهاي «سراي نخجواني»، «سراي جديد»، و «سراي مهديزاده» وجود داشت كه بعداً از بين رفته بود. نظر به فعاليتهاي مقدماتي عمراني و گودبرداري در اين محدوده، بازنگري حريم اين مجموعه ضرورت يافت. از این رو در سال جاري تكميل حريم و ضوابط حفاظتي اين مجموعه مورد توجه قرار گرفت.»
وی اضافه کرد:« در بازنگري عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه اين محدوده به عرصة بازار افزوده شد و مصوب شد هرگونه ساختوسازي در اين محدوده مطابق با طرح و تراكم سراهاي مذكور و با استناد به عكس هوايي سال ۱۳۳۵ شمسي باشد.»
پيوستن «راستة نجاران»، «راستة آهنگران»، و «راستة نوبخت» به عرصة و حريم بازار تاريخي اروميه
مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی توضیح داد:« در بازنگري عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه، راستة نجاران راستة آهنگران، و راستة نوبخت به عرصة بازار افزوده شد. اين سه راسته جزو بخشهاي لاينفك بازار بوده كه با احداث خيابان پهلوي سابق (خيابان امام خميني فعلي) از بدنه بازار جدا شده است. »
او گفت: ««دوشابچيبازار» يا بازار دوشابفروشان بخش ديگري از بازار اروميه است که در قسمت شمالي واقع شده و به سرنوشت راستههاي مذكور دچار شده است. به عبارتی به واسطة خيابان شهيد مطهري از بدنة اصلي بازار گسسته است. اين راسته فرآيند ثبت در فهرست آثار ملّي را طي ميكند و در حريم بازنگري شده به عنوان بناي واجد ارزش معرفي شده است.»
به گزارش هنرنیوز، در محدودة عرصه و حريم بازار اروميه يازده اثر ثبتشده و سه اثر ارزشمند قرار دارد.