بهروز غریبپور که پیشنهاد طراحی و نصب این مجسمهها را داده است گفت: از سوی پردیس تئاتر «خاوران» پیشنهاد طراحی لابی این مجموعه به بنده داده شد و من تصمیم گرفتم از سه هنرمند نمایشهای عامیانه ایرانی که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند، یاد کنیم. بنابراین پیشنهاد اینستالیشنی از هنر نمایش ایرانی را مطرح کردم و بعد از آن خانم نگار نادریپور هنرمند مجسمهساز همراه با اعضای کارگاهش این سه مجسمه را ساختند.
او با ابراز تاسف از درگذشت رضا خمسهای، او را آخرین هنرمند از نسل قدیمی خیمه شببازان توصیف کرد و ادامه داد: زمانی که این پیشنهاد مطرح شد، آقا رضا خمسهای در میان ما بود اما حالا که کار ساخت مجسمهها به پایان رسیده است، ایشان به عنوان آخرین بازمانده نسل قدیمی خیمهشببازهای ایرانی درگذشته است.
کارگردان نمایشهای«بینوایان» و «کلبه عمو تم» با اشاره به مراحل ساخت و ساز این مجسمهها اضافه کرد: مراحل ساخت و ساز از چهار ماه پیش آغاز شد و در این مدت تصویرها و فیگورهای مختلفی از هر سه هنرمند را تهیه کردیم.از سوی دیگر تصمیم گرفتیم بخشی از عروسکهای نمایشی ایران را که سبقه تاریخی دارند نیز در کنار مجسمههای این سه هنرمند به نمایش بگذاریم. برهمین اساس این عروسکها که توسط زندهیاد بیژن نعمتی شریف ساخته شدهاند به این مجموعه اضافه شد.
او این مجموعه را تمجیدی از چهار هنرمند نمایشهای ایرانی دانست و توضیح داد: من با هر چهار هنرمند همکاری بسیار نزدیکی داشتم و سابقه همکاری ما به حدود ۵۰ سال میرسید و امیدوارم با این کار توانسته باشم به این چهار هنرمند ادای دین کنم.
غریبپور با اشاره به شیوه تقدیر و تمجید از هنرمندان در ایران تصریح کرد: تا به امروز هر بار که قصد تقدیر و تمجید از یک هنرمند داشتهایم، سراغ تحصیلکردگان یا سینماگران مشهور رفتهایم اما اندک توجهی به هنرمندان گمنام که یک سنت تاریخی را حفظ کردهاند، نداشتهایم اما این بار اصرار کردم به کسانی توجه کنیم که از جنوب شهر برخاستند، ابتدا برای مردم همانجا و بعد برای مردم کل ایران کار کردند و با حضور در جشنوارههای خارجی، هنر سنتی نمایش ایرانی را در دیگر کشورها نیز عرضه کردند.
کارگردان اپرای عروسکی «مکبث» خاطر نشان کرد: پیشنهاد بعدیام ساخت و نصب مجسمه سعدی افشار هنرمند فقید سیاه بازی و تعزیه خوانان برجسته است تا همواره سراغ معروفترینها نرویم. بلکه تلاش کنیم هنرمندانی را که بدون داشتن دانش آکادمیک، یک شیوه هنری را حفظ کردهاند، معرفی و از آنان پاسداری کنیم.
مدیر پیشین فرهنگسرای بهمن با اشاره به نامگذاری یکی از میدانهای این فرهنگسرا به نام شیخ احمد خمسهای پدر رضا خمسهای یادآور شد: سالها پیش این نامگذاری را انجام دادیم و سعی کردیم با این کار خرق عادت کنیم. به این معنا که از کسانی یاد کنیم که بیمزد و بیمنت به هنر ما خدمت کردند. خوشبختانه این اقدام همان زمان بارها مورد تجلیل نمایشگران عروسکی قرار گرفت.
بهروز غریبپور در ایام سوگواری ماه محرم اپرای عروسکی «عاشورا» را به صحنه خواهد برد.
این هنرمند تئاتر با همراهی گروه تئاتر عروسکی «آران» آبان ماه امسال برای اجرای اپرای عروسکی «حافظ» راهی دبی میشود. ضمن اینکه آخرین عروسکهای اپرای عروسکی «لیلی و مجنون» اثر بعدی این گروه در حال آماده سازی است و گروه نمایشی «آران» بعد از سفر دبی تمرین این اثر نمایشی را آغاز میکند.