وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشست رسانهاي «نخستين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري خليج فارس» از برگزاري اين جشنواره در تاريخ 10 ارديبهشت ماه و در بندرعباس خبر داد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از فارس، نشست رسانهاي «نخستين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري خليج فارس» با حضور «سيد محمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و «همايون اميرزاده» مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان و دبير جشنواره برگزار شد.
* صيانت از هويت فرهنگي و تاريخي خليج فارس را وظيفه خود ميدانيم
حسيني در ابتداي اين نشست در بيان دلايل برگزاري اين جشنواره گفت: 10 ارديبهشت «روز ملي خليج فارس» نامگذاري شده است. از همين رو در دور سوم سفرهاي استاني (اسفند ماه 1388) اين پيشنهاد مطرح شد كه جشنواره سالانه فرهنگي و هنري خليج فارس را در اين روز برگزار كنيم. سال پيش نيز مراسم مشابهي برگزار شد اما امسال نخستين جشنواره فرهنگي هنري خليج فارس به صورت بينالمللي برگزار ميشود.
وي افزود: صيانت از هويت فرهنگي و تاريخي خليج فارس را وظيفه خود ميدانيم و با توجه به علاقه اصحاب فرهنگ و هنر به اين مقوله لازم بود يك دبيرخانه دائمي تأسيس شود تا تلاش اين افراد به صورت منسجم و متمركز در معرض ديد عموم قرار گيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به استانهاي شركت كننده در نخستين جشنواره بينالمللي خليج فارس گفت: استانهاي خراسان رضوي و شمالي به ترتيب هنرهاي تجسمي و نمايشي مربوط به جشنواره را بر عهده دارند. استانهاي سيستان و بلوچستان بخش «موسيقي حماسي»، يزد «نمايشگاه عكس از كوير تا خليج فارس»، خوزستان «شعر خليج فارس» (به دو زبان فارسي و عربي)، استان گلستان «آواهاي محلي»، استان لرستان «داستاننويسي» و استان بوشهر «نمايشگاه عكس خليج فارس» را در راستاي اهداف جشنواره برگزار ميكنند.
وي افزود: انشاءالله به سمتي خواهيم رفت كه در جشنواره دوم و سوم، هر استان كشور مسئوليت برگزاري يك بخش از اين جشنواره را برعهده داشته باشد.
* كتابخانه ديجيتال خليج فارس را راهاندازي ميكنيم
حسيني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهداف و اهميت برگزاري چنين جشنوارهاي گفت: استعمارگران از جمله انگليس و پرتغال از قديم چشم طمع به خليج فارس داشتند. حتي در دوران 8 سال دفاع مقدس نيز شهداي بسياري را در نبرد روياروي با آمريكا تقديم كرديم. هنوز هم خطر حضور بيگانگان در منطقه وجود دارد. بنابراين به عناوين مختلف بايد از هويت خليج فارس صيانت كرد و در اين صيانت، يك بخش بر دوش وزارت خارجه است و بخش فرهنگي را نيز وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي برعهده ميگيريم.
وي ادامه داد: در راستاي فعاليتهاي فرهنگي مرتبط با خليج فارس، معاونت فرهنگي وزارت و خانه كتاب نيز در يك همكاري متقابل و مناسب كتابهاي مربوط به خليج فارس را گردآوري كردهاند. اميدواريم بتوانيم «كتابخانه ديجيتال خليج فارس» را نيز راهاندازي كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: امروز نيز جلسه شوراي سياستگذاري را برپا كرديم تا ان شاءالله در سال آينده به همت معاونت هنري نيز «سمفوني خليج فارس» ساخته ميشود. همچنين در شوراي سياستگذاري مطرح شد كه از معاونت پژوهشي وزارت خارجه هم براي حضور در اين شورا دعوت كنيم تا هماهنگيهاي بيشتري در رابطه با همايشها و جشنوارههاي مرتبط با خليج فارس داشته باشيم.
* فرش خليج فارس رونمايي ميشود
حسيني با اشاره به برخي ديگر از اقدامات انجام گرفته براي برگزاري نخستين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري خليج فارس گفت: رونمايي از نقشه فرش خليج فارس از جمله برنامههاي جشنواره امسال است. در جشنواره امسال از «محمد بزرگنيا» كارگردان فيلم فاخر و ارزشي «راه آبي ابريشم» تقدير خواهد شد.
وي در بخش ديگري از اين نشست به برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم كيش كه از 4 تا 8 ارديبهشت در منطقه آزاد كيش برگزار ميشود، اشاره كرد و گفت: اين جشنواره تا حدودي با جشنواره خليج فارس مرتبط است، البته در آن جشنواره، سازمان منطقه آزاد كيش نيز مشاركت دارد. امسال رويكرد ما معرفي مناطق آزاد مانند كيش و قشم است كه جاذبههاي گردشگري بسياري دارد. اميدواريم و تلاش ميكنيم تا مجلس شوراي اسلامي مانند جشنواره امام رضا (ع) براي جشنواره خليج فارس نيز يك رديف بودجه مشخص سالانه در نظر بگيرد، زيرا اين كار به گسترش فعاليتهاي بينالمللي جشنواره ميانجامد.
* نخستين نمايشگاه عكسهاي زير آب خليج فارس افتتاح ميشود
در ادامه اين نشست، «همايون اميرزاده» دبير جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري خليج فارس به بيان برخي ويژگيهاي اين جشنواره پرداخت.
وي گفت: جشنواره خليج فارس مجموعهاي از دستاوردهاي 13 جشنواره موضوعي در حوزه خليج فارس است و برگزيدگان روز 10 ارديبهشت تجليل ميشوند. تاكنون بيش از 8 هزار اثر در بخشهاي مختلف از 5 هزار و 600 هنرمند توسط دبيرخانه جشنواره دريافت شده است.
همچنين براي نخستين بار در استان هرمزگان اولين نمايشگاه عكسهاي زير آب خليج فارس به دست وزير محترم ارشاد افتتاح ميشود. ضمن اينكه از 17 شخصيت تأثيرگذار در حوزه خليج فارس تقدير ميشود.
وي با بيان برخي ديگر از اقدامات انجام شده براي برگزاري نخستين جشنواره بينالمللي خليج فارس گفت: از 9 نقاش خارجي از 5 كشور اسلواكي، مجارستان، ايتاليا، فرانسه و سوئيس براي حضور در كشور دعوت به عمل آورديم و اين افراد با 9 نقاش ايراني همراه شدند. سپس به مدت 10 روز مسير پرسپوليس تا بندرعباس را طي كردند و هر كدام 3 تابلو در اين زمينه خلق كردند تا در نمايشگاههاي مربوطه در معرض ديد عموم قرار گيرد. اميدواريم در سالهاي بعد اين 54 اثر در نمايشگاههاي خارجي نيز نمايش داده شود.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان در پايان سخنان خود گفت: در جزيره هرمز، هنرهاي محيطي را با خاك اين جزيره ـ كه 70 طيف رنگ را شامل ميشود ـ برگزار ميكنيم. همچنين پرچم ايران نيز به صورت نمادين در محل قلعه پرتغاليها به اهتزاز در ميآيد.