انرژی خورشیدی یعنی دخل و تصرف
مدیرکل موزه‌ی ملی ایران:
انرژی خورشیدی یعنی دخل و تصرف
مدیرکل موزه‌ی ملی ایران گفت: مهم‌ترین مشکل مشخص کردن یک مکان برای انتقال بخش‌های دولتی مستقر در محوطه‌ی میدان مشق است
 
تاريخ : سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۵
به گزارش هنرنیوز؛ اسدالله محمدپور در نشست رسانه‌ای امروز موزه ملی پاسخ به پرسشی درباره‌ی اجرایی شدن مصوبه‌ی هیأت دولت برای انتقال محوطه‌ی میدان مشق به موزه‌ی ملی ایران، گفت: پیگیری‌ها برای این قضیه جدید نیستند، در سالی که این طرح مطرح شد، پیگیری‌هایی صورت گرفت و مطالعاتی نیز توسط یک مشاور داخلی انجام شد. این قضیه هنوز قابل پیگیری است. 

او در پاسخ به این پرسش که آیا بخش‌های دولتی مستقر در محوطه با این اتفاق مخالفت می‌کنند که این کار هنوز انجام نشده است؟ اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلی که در این زمینه وجود دارد، مشخص کردن یک مکان برای انتقال بخش‌های دولتی مستقر در محوطه‌ی میدان مشق است. از سوی دیگر، تأمین اعتبارات لازم برای خریدن بناهای مورد نظر مطرح است که این یکی از مهم‌ترین عوامل برای کندی کار در اجرایی کردن این پروسه است.

مدیرکل موزه‌ی ملی ایران گفت: برای اجرایی کردن مصوبه‌ی هیأت دولت با هدف تبدیل محوطه‌ی میدان مشق به مجموعه‌ی موزه‌ی ملی ایران، مطالعات توسط یک مشاور داخلی انجام شده است.

وی از اختصاص بودجه‌ی ۵ / ۳ میلیارد تومانی برای توسعه‌ی موزه‌ی ملی ایران در سال ۹۱خبر داد و افزود: این اعتبار نسبت به میزان تصویب‌شده بسیار کمتر اختصاص داده شد. به همین دلیل، با توجه به این‌که هر سال امکان بروز چنین اتفاقاتی وجود دارد با کندی در اجرایی کردن این مصوبه مواجه هستیم.

او با تأکید بر این‌که موزه‌ی ملی ایران یک مجموعه‌ی زیر نظر اداره کل موزه‌هاست و بخش مالی توسط معاونت میراث فرهنگی اعتبار می‌گیرد، گفت: موزه‌ی ملی ایران کار ذی‌حسابی انجام نمی‌دهد، مباحث مالی توسط معاونت میراث فرهنگی پیگیری می‌شود؛ ولی کارهای مطالعاتی بسیار سنگینی تا کنون در این زمینه انجام شده است و بقیه‌ی کارها نیز قابل پیگیری هستند.

محمدپور همچنین درباره‌ی مدت‌زمان طولانی که برای بهره‌برداری از بخش دوران اسلامی موزه‌ی ملی ایران تا کنون صرف شده است‌، اظهار کرد: فرآیند ساخت یا بازسازی موزه‌ی دوران اسلامی توسط بخش خصوصی در حال انجام است. موزه‌ی ملی ایران طرف قرارداد این پروژه نیست و اداره کل موزه‌ها آن را پیگیری و مدیریت می‌کنند. بنابراین چنین سوالاتی را باید از بهره‌بردار موزه بپرسید. موزه‌ی ملی ایران بعد از تحویل گرفتن ساختمان دوران اسلامی می‌تواند درباره‌ی چنین سوالاتی پاسخگو باشد.

او در ادامه درباره‌ی عملکرد موزه‌ی ملی ایران نیز با اشاره به تقسیم‌بندی هفت‌گانه‌ی بخش‌های پژوهشی این موزه و اقداماتی که این بخش در موزه‌ی ملی انجام می‌دهد، گفت: با کمک این بخش از موزه تا کنون توانسته‌ایم نمایشگاه‌های مختلفی را برگزار و مجموعه کتاب‌های زیادی را منتشر کنیم. همچنین تفاهم‌نامه‌های مختلفی با موزه‌های مختلف دنیا بسته‌ایم یا در دست بررسی داریم.

محمدپور با اشاره به برگزاری نمایشگاه زیورآلات در نوروز امسال در موزه‌ی ملی ایران، اظهار کرد: این نمایشگاه از ۲۷ اسفندماه ۹۱ تا ۳۰ فروردین‌ماه ۹۲ در این موزه به‌صورت رایگان برپاست که در آن، ۱۱۰ قلم شیء در پنج بخش تاریخی با ۴۲ قلم شیء از هزاره‌ی دوم پیش از میلاد تا ساسانی‌، بخش پیش از تاریخ با ۳۸ قلم شیء از هزاره‌ی پنجم پیش از میلاد‌، بخش اسلامی با ۲۰ قلم شیء از صدر اسلام تا سده‌ی ۱۲ و ۱۳ هجری قمری قمری، بخش پارینه‌سنگی با دو قلم شیء از ۳۵هزار سال پیش و بخش مهر و سکه با هشت قلم شیء به نمایش درمی‌آید.

مدیرکل موزه‌ی ملی ایران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که در سال‌های گذشته طرحی برای استفاده از انرژی خورشیدی در موزه‌ی ملی ایران مطرح شد تا دیگر از تأسیسات فنی استفاده نشود، گفت: انرژی خورشیدی یک طرح اولیه بود که مطرح شد؛ ولی در آن زمان به این قضیه توجه نشد که ساختمان موزه‌ی ملی ایران خود یک بنای تاریخی ثبت شده است که هر دخل و تصرفی در آن نیازمند کسب مجوزهای لازم از شورای فنی میراث فرهنگی کشور است.

او گفت: این موضوع به اندازه‌ای دنبال شد و در نامه‌نگاری‌هایی که با بخش‌های مختلف سازمان میراث فرهنگی و حتا رییس‌جمهور انجام شد، این موضوع را مطرح کردیم که موزه‌ی ملی ایران به فضایی جدید که امکان دخل و تصرف و توسعه‌های فنی و مدرن در آن باشد، نیاز دارد. این قضیه هنوز در حال پیگیری است تا بتوانیم مهمترین و ارزشمندترین مخزن کشور را داشته باشیم
کد خبر: 56107
Share/Save/Bookmark