«خرمگس» روایتی از جنگ با آدم‌های ماشینی
علی عابدی در گفتگو با هنرنیوز؛
«خرمگس» روایتی از جنگ با آدم‌های ماشینی
علی عابدی گفت: نمایش «خرمگس» درباره افرادی است که دراثر جنگ همانند ربات عمل می‌کنند و تبدیل به یک آدم آهنی شده‌اند البته فضای نمایش ما همواره اغراق آمیز و فانتزی است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۴
علی عابدی کارگردان و نویسنده نمایش «خرمگس» در ارتباط با موضوع نمایشش گفت: نمایش خرمگس در ارتباط با موضوع جنگ است. جنگ در تمام دنیا یک پدیده جهان شمول است و ما در این نمایش به زمان و مکان جنگ اشاره نمی‌کنیم. در این نمایش پیش آمد‌های خود جنگ و آن عواقبی راکه جنگ به وجود می‌آورد نشان می‌دهیم که برایمان بسیار مهم بوده است. جنگ در همه جا یک سری اثرات مشترک را از خود به جای می‌گذارد که ما دراین نمایش دقیقاً این قسمت را نشان داده‌ایم که برایمان حائز اهمیت بوده است.

وی در ادامه گفت: یکی از نکاتی که دوست داشتیم در این نمایش رعایت شود نگاه فانتزی و اغراق شده نسبت به جنگ است. خود جنگ به اندازه کافی یک جدیتی را در ذاتش دارد و ما سعی کردیم که در این نمایش از این جدیت بکاهبم و به نوعی با این شیوه اغراق و فانتزی را به وجود بیاوریم. تقریباً فضای کلی نمایش «خرمگس» این گونه است. نمایش ما کمدی صرف نیست اما رگه‌هایی از کمدی در آن دیده می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه این نمایش در کارنامه هنری تان چه جایگاهی دارد گفت: این نمایش در راستای چند نمایش قبلی بنده است که آن‌ها را به روی صحنه برده‌ام. موقعیت جنگ و عواقب آن برای همه آشکار است و در جهانی که در حال حاضر زندگی می‌کنیم مسئله جنگ کاملاً فراگیر شده است و شاید این موارد دغدغه من را نسبت به جنگ تشکیل داده‌اند. نمایش ما شاید کار تازه‌ای در فضای جنگ و در ارتباط با آن نباشد اما ما دوست داشتیم که از منظر یک نگاه فانتزی این نمایش را ببینیم و تلاش کردیم نقطه‌ای را که خودمان در نظر داریم در این نمایش به عنوان زاویه نگاه‌مان به روی صحنه بیاوریم و آن را با مخاطبمان در میان بگذاریم.

عابدی در باره اینکه ایده این نمایش که از چه زمانی در ذهنش نقش بست گفت: ایده این نمایش تقریباً برای یک سال پیش است که پنج الی شش ماه پیش من نوشتن آن را شروع کردم و تقریباً هم چهار ماه تمریناتمان به طول انجامید.

کارگردان نمایش «عروسی در سایه» با اشاره به اینکه در این نمایش آدم‌هایی که درجنگ شرکت دارند برایم اهمیت داشته است گفت: من در این نمایش نامه بیشتر نگاهم به آدم‌های خود جنگ است. افرادی که جنگ آن‌ها را تبدیل به آدم‌های ماشینی کرده است و دیگر آدم نیستند و تبدیل به یک ربات کامل شده‌اند و به چیزی فکرنمی کنند مگر اینکه فقط با هم بجنگند. سعی کردم به طور مشخص این وجه قضیه را بزرگ کنم و نشان دهم کاری که جنک با افکار و روحیه آدم‌ها انجام می‌دهد یک تغییر شخصیت کامل است به گونه‌ای که آن‌ها را آدم بودن دور می‌کند و تبدیل می‌شوند به ربات‌های انسان نما ممکن است این فضایی که ما ساختیم خارج از فضای رئالیشتی که ما در ذهن داریم باشد این فضا کاملاً ساخته ذهن شخصی بنده است.

وی در نحوه انتخاب بازیگرانش به هنرنیوز گفت: فضای خود نمایش و آدم‌های آن و ذهنیتی که از برخی از بازیگران داشتم باعث شد تا من به این جمع بندی برسم که این افراد را که در حال حاضر در این نمایش بازی می‌کنند انتخاب کنم. اجرا‌هایی که از بازیگران این نمایش دیده بودم و داشته‌های آنها را تاحدی می‌شناختم و به این نتیجه رسیدم که این دوستان می‌توانند در این فضای فانتری ایفاگر نقش‌های این نمایش باشند و به من کمک کنند و با حضورشان به این نمایش قوت ببخشند. انتخاب خود پرستو گلستانی هم به همین دلایلی بود که عرض کردم ایشان نمونه کارهای بسیار خوبی را در کارنامه هنریشان دارند که توجه من را جلب کرد.

این هنرمند درباره کمبود کمک مالی در اجرای این نمایش گفت: در آخر دوست دارم از مجموعه تئا‌تر شهر تشکر کنم واقعاً به من کمک کردند و از هیچ کوششی نسبت به این گروه دریغ نکردند تا نمایش ما به مرحله اجر ابرسد. تنها مشکل بنده بحث‌های مالیمان است که فکر می‌کنم که این هم فقط مشکل بنده و گروهم نباشد تمام گروه‌ها این مشکل را دارند با این رویه نمی‌شود تئا‌تر تولید کرد در این شرایط واقعاً کمر تئا‌تر ما خم شده و دیگر چیزی به شکستن آن نبوده است.

وی هم چنین افزود: بحث دوستان بیشتر بر سر تئا‌تر خصوصی است ولی واقعاً تئا‌تر خصوصی در این شرایط جواب نمی‌دهد در ضمن من فکر نمی‌کنم ما تئا‌تر کاملاً خصوصی در یک تعریف استاندارد را داشته باشیم به نظرم این یک شوخی است که بگوییم ما تئا‌تر خصوصی داریم. ما باید پارامتر‌های تئا‌تر خصوصی را مشخص کنیم و بعد به این نتیجه برسیم که ما تئاترخصوصی داریم یا خیر ما تعریف جامع و مدونی نداریم.

گفتنی است: بازیگران نمایش «خرمگس» سوسن مفلوک لو، پرستو گلستانی، محمد صادق ملکی، وحید آقاپور و آرش فلاحت پیشه از بازیگران این نمایش هستند. طراح نور و صحنه جلال تهرانی بوده است و طراح لباس زری کریمی، مشاور هنری هم مازیار تهرانی است.

نمایش «خرمگس»در سالن قشقایی در ۹/۱۲/۹۲ اجرایی برای خبرنگاران و عکاسان خواهد داشت و ۱۱/۱۲/۹۲ تا ۲۳/۱۱/۹۲ در خدمت تماشاگران تئا‌تر خواهد بود و از ۱۷/۱/۹۳ فروردین به اجراهای خود ادامه خواهد داد.
کد خبر: 69671
Share/Save/Bookmark