«معاونت سینمایی امور طلاب» راهی برای ارتباط بیشتر حوزه علمیه و سینما خواهد بود
یک طلبه آشنا به مقوله سینما:
«معاونت سینمایی امور طلاب» راهی برای ارتباط بیشتر حوزه علمیه و سینما خواهد بود
یک طلبه آشنا به مقوله سینما گفت: پیشنهاد می کنم «معاونت سینمایی امور طلاب» تاسیس شود تا بدین وسیله طلاب با فراغ بازتر و درک متقابل تری به خلق آثار سینمایی بپردازند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۵۶

حسین مداحی یکی از طلبه های آشنا به مقوله فیلمسازی و سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: متاسفانه در سینمای ایران، جای تفکر جهادی خالی است چرا که برخی از مصادیق سینمای امروز ما جا پای سینمای غرب گذاشته و حتی در فیلمهای دینی هم آنچه که بیشتر از همه خودنمایی می کند ساختارهای غربی است.
وی اضافه کرد: ما باید همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند تولید علم بکنیم در حوزه سینما هم تولید علم داشته باشیم و به فکر خلق کادربندی جدید و اسلامی باشیم .
این طلبه حوزه علمیه اظهار داشت: تا کی باید از همان کادرهای غربی برای القای مفاهیم و احساسات استفاده کنیم؟ در حالی که می توان به کادر بندی اسلامی در سینما برسیم به شرطی که یک عده متفکر در زمینه سینما دور هم بنشینند و برای القای احساسات و بدور از کادر بندی های رایج غربی به کادر بندی اسلامی برسند به عنوان مثال از قدیم برای القای حس زیر پوستی فقط از کادر کلوزآب استفاده می شود در حالی که می توانیم از کادر بندی جدیدی استفاده کنیم و با استفاده از برخی از حرکتهای دوربین؛ نمای جدیدی برای القای یک حس خلق کنیم لذا معتقدم این کار شدنی است به شرطی که دغدغه و خلاقیت وجود داشته باشد.

مداحی تصریح کرد: سینما ابزاری برای سخن گفتن است پس ما هم می توانیم بسیاری از حرفهای شرعی، عرفی و دینی خودمان را با این ابزار و به شرط پرداخت قوی، بیان کنیم اما اول باید به کادر بندی اسلامی مختص به خودمان را پیدا کنیم.

این داستان نویس اضافه کرد: مقوله «مرگ» معمولا مقوله جذابی است و با توجه به اینکه خیلی ها از مرگ می ترسند، می شود با مدیوم سینما، به آن پرداخت چرا که هم یک مساله دینی است و هم یک دغدغه فراگیر آدمی است.

به گفته این طلبه، بضاعت سینمای ایران به آن مرحله ای رسیده است تا بتواند مفاهیم دینی و اسلامی را با کادر بندی اسلامی به جهانیان ارائه دهد.

مداحی اظهار داشت: زمانی صدا و سیما، کلاسهای فیلمسازی را برای طلبه ها برگزار کرد اما طلبه ها به دلیل سنگینی دروس خود، نتوانستند در این عرصه فعالیت مثمر ثمری انجام دهند در حالی که طلاب باید بدانند حضورشان در عرصه سینما واجب است و می بایست سختی های این کار را به اندازه سختی های دروس حوزه، بپذیرند لذا معتقدم اگر یکسری از طلبه هایی که اهل هنر و کار هستند وارد حوزه سینمای کشور شوند باور کنید که سینمای ما تغییر خواهد کرد.

این طلبه فیلمساز که تاکنون اقدام به ساخت کلیپ «هجران»، فیلمهای داستانی «علت عاشقی» و «نیاز» کرده است گفت: آشنایی طلاب با حوزه سینما، موجب اظهار نظرهای کارشناسی تر طلاب در مورد سینما خواهد شد و می تواند جلوی برخی از سوء تعبیرهای احتمالی که هر از چند گاهی از سوی برخی از روحانیون مطرح می شود را بگیرد.
وی با بیان اینکه اگر یک طلبه وارد سینما شود با توجه به تحصیلات دینی خود، گرایش بیشتری به سمت موضوع های دینی خواهد داشت افزود: پیشنهاد می کنم آثار هنری یک طلبه فقط از سوی روحانیون متخصص در امور سینما نظارت و تصویب شود تا آنها بتوانند با همدیگر به مباحثه بپردازند.
مداحی خواستار تاسیس معاونت سینمایی امور طلاب شد تا بدین وسیله طلاب با فراغ بازتر و درک متقابل تری به خلق آثار سینمایی بپردازند .
این طلبه آشنا به سینما اظهار داشت : درد ما این است که برخی از مسئولین که امروزه بر راس امور قرار دارند تخصصی در حرفه خود ندارند و این عدم آشنایی نیز ظاهر متعهد آنها را به زیر سوال خواهد برد.
وی ورود طلاب به سینما را لازم دانست و با اشاره به مطلبی از آیت الله مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان گفت: ایشان ورود طلاب به عرصه سینما را لازم می دانند و جای طلاب را در سینما خالی می دانند.
کد خبر: 41211
Share/Save/Bookmark