نعمت چگینی تهیه کننده سریال برادر درباره اسپانسرهای سریال برادر تصریح کرد: اسپانسرها از قسمت پنجم این سریال و به توصیه اداره بازرگانی سیما به سریال اضافه شدند و اول تصمیمی برای بودن آنها در سریال نبود.
به گزارش هنرنیوز، نشست نقد و بررسی سریال «برادر» شب گذشته با حضور جواد افشار(کارگردان)، نعمت چگینی(تهیهکننده)، سوگل طهماسبی(بازیگر)، آرش قادری(نویسنده) و غلام عباس فاضلی(منتقد) در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
غلام عباس فاضلی در این نشست گفت: در این روزهایی غبار رفتن هنرمندان ارزشمند کشورمان را فرا گرفته است، خیلی خرسندم که سریال «برادر» بهانهای شد تا هنرمندان کشور در کنار هم پیش آمده است.
وی افزود: سریال «برادر»، سریالی بود که در ماه مبارک رمضان پخش شد و من بخاطر پیش زمینهای که از آن داشتم رفته رفته، مجذوب آن شدم.
این منتقد سینما و تلویزیون اظهار کرد: ۱۵ سال است که در ماه مبارک رمضان از شبکههای تلویزیونی سریالهای پخش میشود که عمدتاً دارای الگو هستند. الگوی اول برزخ است، یعنی سریالهایی که در آن شخصی به برزخ میرود و بر میگردد. الگوی دوم سفر در زمان است، الگوی سوم وجود شیطان در غالب انسان است، الگوی چهارم ساخت سریال درباره پیدا کردن گنج است و الگوی آخر، ساخت سریال کمدی در ماه مبارک رمضان است که خوشبخنانه سریال برادر با پیروی نکردن از این الگوها توانست اثر متفاوت در سریالهای ماه مبارک رمضان باشد.
فاضلی بیان کرد: سریال «برادر» جزء معدود سریالهایی است که موضوع محبت بین خواهر و برادر میپردازد و باعث تقویت رشته خواهریها و برادریها شد. به نظر من هدف این سریال برگرداندن مردم به سمت احترام گذاشتنها به بزرگترها است.
جواد افشار کارگردان سریال «برادر» در این نشست گفت: درگذشت بزرگان و سینمای ایران بخصوص مرحوم عباس کیارستمی را به همه تسلیت میگویم. فیلمنامه سریال«برادر» اولین بار آقای چگینی برایم فرستادند و پیشنهاد ساخت این مجموعه را دادند؛ من پس از مطالعه فیلمنامه این سریال و شناخت آرش قادری و تواناییهای وی، احساس کردم که این سریال، سریال متفاوت و مؤثری است و تصمیم گرفتم که این فیلم را کارگردانی کنم.
وی افزود: مهمترین کار کارگردان یک فیلم و سریال انتخاب بازیگر درست و قرار دادن آن در نقش درست است. من همیشه قبل از اینکه بازیگری را برای نقشهایم دعوت به همکاری کنم، نخست وی را در ذهنم در آن نقش مجسم میکنم و اگر به نظر خوب بیاید وی را برای ایفای نقش دعوت میکنم مثلاً حسن پور شیرازی بسیار مصمم بود که نقش بهرام کلایی را بازی کند اما با اصرارهای من نقش حاج کاظم را ایفا کرد یا مثلاً هیچ کسی قاعدتاً نمیتوانست نقش ناصر را در این سریال به آن زیبایی ایفا کند.
این کارگردان تلویزیون، اظهار کرد: من اصولاً کارگردانی هستم که به شدت به نظر بازیگرها در روند ضبط سکانسها احترام گذاشته و نظر آنها را با فیلنامه در هم میآمیزم.
وی افزود: من همیشه سعی کردهام که برای ساخت فیلمها و سریالهایم نقشه راه داشته باشم. برخی مواقع در بعضی از سکانسها را هر چه ضبط میکنیم آن چیزی که میخواستیم در نمیآید و مجبور میشویم به کل آن سکانس را از فیلم حذف کنیم.
آرش قادری نویسنده سریال«برادر» در این نشست گفت: ماجرای نوشتن چنین داستانی از جایی شروع شد که من مدتی این دغدغه را در ذهن داشتم و چند سال پیش این داستان را نوشتم و کنار گذاشتم، بعد از گذشت چندسال که موضوع برنجهای آلوده را خبرگزاریها و رسانهها مطرح کردند، یکی از عوامل پخش شبکه دو سیما به من گفت که آن داستان را هنوز داری؟ من هم داستان را در اختیارش قرار دادم که در نهایت به دست آقای چگینی رسید و با وارد شدن آقای افشار به این پروژه عملیاتی شد.
وی درباره نوشتن داستانهایی که باعث اعصبانی کردن مخاطبان میشود، اظهار کرد: بازی کردن با اعصاب مخاطبان در داستانها کار آسانی است هنر یک نویسنده جایی مشخص میشود که داستانی بنویسد که آزار دهنده نباشد. من سعی کردم در فیلم «برادر» این حرف را بگویم که همه بچههای بد الزاماً والدین بدی ندارند، ممکن است خانواده و والدینی خوب و درست باشند اما فرزند آنها گمراه شود کما اینکه در جامعه هم اینچنین است. نکته دیگری که سعی کردم به طور مستقیم به آن اشاره کنم، این بود که همه آدمها بد همیشه نباید در داستانها به سزای اعمالشان برسند کما اینکه در واقعیت هم اینگونه است.
این نویسنده فیلم و سریال، بیان کرد: به نظر من آدم سیاه وجود ندارد، حتی آدمها و شخصیتهای بد داستانها هم در برخی مواقع آدمهای خوبی میشوند، مانند نازی که همیشه در سریال با احترام با پدرش صحبت میکرد.
نعمت چگینی، تهیه کننده سریال برادر در این نشست گفت: شبکه دو سیما به بنده پیشنهاد ساخت سریالی برای پخش در ماه مبارک رمضان داد، من هم به این فکر افتادم که فیلمی تولید شود که با سایر کارهای ساخته شده متفاوت باشد، بنابراین به دنبال داستانی متفاوت گشتم که با داستان ارزشمند آرش قادری رو به رو شدم. موضوع برنجهای آلوده در حال حاضر موضوع تازهای است و به تازگی در کشور مطرح شده است نبابراین داستان خوبی برای تولید سریال به نظرم آمد.
وی افزود: وقتی که تصمیم به ساخت این سریال را گرفتیم، دانستیم که این موضوع شامل ملاحظاتی است باید آنها را رعایت کنیم، چرا که همه برنجهای کشور آلوده نیستند.
چگینی درباره اسپانسرهای سریال برادر تصریح کرد: اسپانسرها از قسمت پنجم این سریال و به توصیه اداره بازرگانی سیما به سریال اضافه شدند و اول تصمیمی برای بودن آنها در سریال نبود.
سوگل طهماسبی بازیگر این سریال در این نشست، گفت: سریال «برادر» سومین همکاری من با جواد افشار است. زمانی که فیلمنامه این سریال برای من فرستاد شد تا مطالعه کنم دانستم که این سریال، سریالی غنی و تاثیرگذار است و کارم را با این پروژه آغاز کردم.
وی افزود: نقش مریم در سریال «برادر» دختری است که خانواده برایش بسیار مهم است و طبیعتاً کاری را انتخاب کرده است که با فرهنگ خانوادهاش مغایرت ندارد. همه آدمها در واقعیت دو شخصیت دارند مانند مریم این سریال که در کارش، خبرنگاری بسیار پرتلاش و در خانه خواهری بسیار مهربان و دوستدار خانواده است.
این بازیگر سینما و تلویزیون، تصریح کرد: به نظرم هر بازیگری برای این که بتوانند نقش کاری را بازی کند، اول باید راجع به آن تحقیق کند. من برای نقش مریم از دوستان خبرنگار بسیار مشاوره گرفتم؛ خوشبختانه کار ما به گونهای است که با خبرنگاران بیشتر از هر کسی مواجه هستیم. خبرنگارها افراد پرتلاشی هستند و به علت کمبود وقت مجبور هستند همه کارهایشان را سریع انجام دهند؛ از زمانی که نقش یک خبرنگار را در سریال برادر بازی کردهام سرعت انجام دادن کارهایم سریعتر شده است.
در پایان این نشست فرهنگسرای رسانه از عوامل سریال «برادر» تقدیر به عمل آوردند.