وزیر فرهنگ و ارشاد درنشست نخستین جشنواره بازیهای رایانهای تهران گفت:جامعه در همه سنین کشش زیادی به بازیهای رایانه ای دارند و باید بر روی بازيهای وارداتی نظارت شود. نقش بازی صرفاً سرگرمی و تفنن نیست ودر شکل گیری شخصیت بسیار اهمیت دارد.
نشست رسانهای نخستین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای تهران با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد، بهروز مینایی دبیر جشنواره و محمدعلی منفرد مشاور وزیر و مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل روز سه شنبه 20 فروردین ماه برگزار شد.
در ابتدای این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد در خصوص برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی بازیهای رایانهای در تهران گفت : در گذشته نمایشگاه بازيهای رایانهای با جشنواره رسانههای دیجیتال در یک بخش برگزار میشد اما امسال به علت اهمیت و ضرورتی که در خصوص این موضوع حس کردیم، تصمیم به برگزاری جشنواره و نمایشگاهی مجزا برای بازیهای رایانهای گرفتیم.
وی افزود : این نمایشگاه با حضور شرکتهای مختلف و نهادهای متفاوت میتواند گامی مثبت و مؤثر در جهت ارتقاء کمی و کیفی تولیدات در این زمینه باشد. سال 84 مقام معظم رهبری به شورای عالی فرهنگی به اهمیت این بازیها تأکید کردند و به دنبال آن سال 85 بنیاد ملی بازیهای رایانهای را تأسیس کردند که تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است که روز به روز شاهد رونمایی از بازیهایی خوبی هستیم.
حسینی ادامه داد: به علت اینکه جامعه در همه سنین کشش زیادی به این بازیها دارند باید بر روی بازيهای وارداتی نظارت شود. نقش بازی صرفاً سرگرمی و تفنن نیست و بازی نقش به سزایی در شکلگیری شخصیتها دارد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد تأکید کرد : کشورهای غربی بعضی از اهداف خود را غالباً در این بازیها طراحی میکنند و اهداف سیاسی خود را مثل اسلام هراسی و ... را در قالب این بازیها عرضه میکنند چرا که آنها فرهنگ خاص خود را دنبال میکنند که با فرهنگ غنی ما منافاتی ندارد به همین دلیل تأکید بیشتر بر روی تولیدات داخلی است تا بتوانیم در این تولیدات داخلی فرهنگ خود را معرفی کنیم. ما تنها نباید پاسخگوی نیازهای داخل کشور باشیم بلکه باید نگاهی هم به صادرات در خصوص این بازیها داشته باشیم.
وی اشاره داشت : ما در این موضوع ظرفیت بالا و نیروهایی با استعداد و خلاق داریم. از جمله فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای شرکت در کنفرانسهای متعدد و برپایی همایشهایی در دانشگاهها و برپایی کارگاه ها و دورههای تخصصی خاص که وجود داشته و از اساتید داخل و خارج استفاده شده است.
حسینی خاطر نشان کرد : جشنواره فرصت بسیار خوبی برای ارائه کارهای مفید و مؤثر است که در آن فضای رقابتی ایجاد میشود و کارها مورد نقد و ارزیابی قرار میگیرند. و استعدادها شناخته میشود با توجه به اینکه سال، سال جهاد اقتصادی است و باید جهادی هم در حوزه فرهنگ و هنر رخ دهد سعی میشود که با برگزاری این جشنواره رونقی هم در کار هنرمندان به وجود آید.
محمد حسینی در ادامه گفت : بخشی از این جشنواره مسابقه آفرینشهای دانشآموزی است، دانش آموزانی که تخصصی در زمینه بازی ها ندارد اما خلاق و علاقهمند هستند و ایدههای جالبی را ارائه میکنند که از آنها هم حمایت میشود. البته همکاریهایی هم با آموزش و پرورش صورت گرفته تا دانشآموزان در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد در پایان خاطر نشان کرد : تاکنون حدود 40 بازی با حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای در 3 سال گذشته تولید شده است که رقم قابل قبولی است و همچنین در نخستین جشنواره شرکتهای بینالمللی و کشورهایی چون آلمان، بلغارستان، ژاپن و مالزی و برخی کشورهای عربی حضور دارند.
در ادامه نشست بهروز مینایی دبیر جشنواره گفت : یکی از ابتکارات دولت دهم نسبت به مقوله رسانه و بازی برگزاری جشنوارههایی اینچنین است.
این جشنواره استعدادهای موجود در کشور را شناسایی میکند و باعث پیوندی بین هنرمندان و افرادی که در بخش فنی کار میکنند میشود و تولیدکنندهها و ناشرین را با هنرمندان به هم وصل میکند همچنین در این جشنواره توانمندیهای نخبگان ایرانی به جهانیان نشان داده می شود و همکاری با کشورهای خارجی را جدیتر میکند.
دبیر جشنواره بازیهای رسانهای افزود : در حدود 8 مدرسه صحبت شده و همکاریهای جدی با آموزش و پرورش صورت گرفته است تا بعضی از دروس به شکل بازیهای رایانهای به دانشآموزان آموزش داده شود. بازیهای رایانهای میتواند علاوه بر بعد سرگرمی، اهداف نظام را بازگو کند.
مینایی ادامه داد : در این جشنواره فضایی را برای بازی و تفریح در نظر گرفتهایم و فضایی هم برای معرفی محصولات، در حقیقت این نمایشگاه ویترین تلاشهای بنیاد ملی بازیهای رسانهای است.
وی در پایان گفت : ملک سلیما و راه آبی ابریشم و مختارنامه از جمله فیلمهایی هستند که صحبتهای جدی در خصوص آنها برای تولید بازیهای رایانهایشان صورت گرفته است که از بودجهای به آنها داده شود بنیاد وارد عمل میشود.
همچنین بازی گرشاسب ممکن است توسط ناشری آلمانی در جهان توزیع شود که ما تصمیم داریم توزیع این بازی را در کشورهای ترکیه، مالزی در اندونزی را خود انجام دهیم.
جشنواره و نمایشگاه بینالمللی بازيهای رایانهای تهران از 8 الی 12 اردیبهشت از ساعت 10 صبح تا 20 در سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود.