گردشگر سلامت سود سرشاری نصیب استان گیلان می‌کند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان:
گردشگر سلامت سود سرشاری نصیب استان گیلان می‌کند
استان گیلان با کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و روسیه، مرز مشترک زمینی و دریایی دارد و ارمنستان نیز فاصله زیادی ندارد که این موضوع در جذب گردشگران سلامت موثر است.
 
تاريخ : شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۷
بیست فروردین ماه سال جاری بود که بیمارستان بین‌المللی قایم رشت به عنوان مجهزترین بیمارستان شمال کشور با حضور معاون اول رییس جمهور به بهربرداری رسید. بیمارستانی که به گفته مسولان مربوطه، بهربرداری از آن، دستیابی هرچه سریعتر استان گیلان را به دهکده سلامت در این استان ممکن می‌سازد.

براساس این گزارش، در طرح راه‌اندازی دهکده سلامت گیلان علاوه بر بیمارستان بین‌المللی قایم، ساخت هتل پنج ستاره در مجاورت این بیمارستان برای گذارندن دوران نقاهت بیمارن و همچنین ایجاد اکواکمپ جلگه‌ای مورد توجه قرار دارد.

همچنین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گیلان اعلام آمادگی کرده است در صورت همکاری منطقه آزاد انزلی، مقدمات لازم برای ایجاد دهکده سلامت را درمنطقه فراهم سازد. این موضوع بهانه‌ای شد تا به گفت و گو با فردین پورهادی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان بنشینیم و جزئیات بیشتر در خصوص قابلیت‌های این استان به منظور تبدیل شدن به دهکده گردشگری سلامت را از وی جویا شویم.

در ابتدا تعریفی از گردشگری سلامت ارایه دهید؟

گردشگری سلامت، نوعی گردشگری است که به منظور حفظ و یا حصول مجدد سلامتی جسمی و یا ذهنی افراد صورت می‌گیرد که مدت زمان آن معمولا بیشتر از ۲۴ ساعت و کمتر از یک سال به طول می‌انجامد. به این ترتیب، یک توریست سلامت می‌تواند با مسافرت از محل دایم زندگی خود، از خدمات درمانی مقصد استفاده کند تا سلامت جسمی و روحی خود را بازیابد.

فکر نمی‌کنم این نوع گردشگری درایران سابقه طولانی مدتی داشته باشد؟

درست است توریسم سلامت در ایران، تاریخچه بسیار کوتاهی دارد و از سال ۸۲ یعنی حدود ۱۰ سال پیش، توریسم درمانی مورد توجه وزارت بهداشت کشورمان قرارگرفت. گرچه در ابتدا این موضوع، بیشتر با هدف اشتغال‌زایی برای دانش آموختگان پزشکی مد نظر واقع شده است اما درحال حاضر وزارت بهداشت بر بستر‌سازی مناسب جهت آماده ساختن زیر ساخت‌های درمانی در کشور به خصوص با هدف جذب گردشگران سلامت تاکید دارد.

ظرفیت‌های استان گیلان را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید ؟

استان گیلان از ظرفیت‌های کمی و کیفی بسیار مناسبی برای ارایه خدمات درمانی به گردشگران سلامت برخوردار است و هم اکنون نیز به دلیل مجاورت گیلان با کشورهای آسیای میانه و قفقاز، بیماران بسیاری از این مناطق به مراکز درمانی استان ما مجاورت می‌کنند. اما مسلماً امکانات و ظرفیت‌های استان بسیار بیش از این است و باید این ظرفیت‌ها بالفعل شوند. به طور نمونه، بهره‌برداری از بیمارستان بین المللی قایم در همین ماه‌های اخیر، گام بزرگی در مسیر تحقیق اهداف گردشگری سلامت در استان گیلان به شمار می‌رود.

درباره امکانات این بیمارستان بین‌المللی توضیح دهید؟ 

خوب این بیمارستان از مدرن‌ترین بیمارستان‌های شمال کشور به حساب می‌آید و برای ساخت آن بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است. این بیمارستان با زیر بنای حدود ۲۰ هزار مترمربع در پنچ طبقه ساخته شده و دارای بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی و همچنین سویت‌های (vIP) مخصوص توریست‌های درمانی است.

بیمارستان قایم علاوه براینکه مجهز به سایت هلیکوپتر و همچنین تمامی تجهیزات تشخیصی و درمانی روز دنیاست، از چشم‌اندازهای زیبا و دریاچه طبیعی در ضلع جنوبی و یک استخر مصنوعی در ضلع شمالی خود نیز برخوردار است که فضای دلپذیرتری را برای بیماران فراهم کرده است. 

در حال حاضر بیشترین توریست‌های سلامت ازکدام کشورها به گیلان می‌آیند؟

همانطور که در تمام دنیا رایج است، بیشتر گردشگران سلامتی که به هر کشور وارد می‌شوند، معمولا از کشورهای همسایه به آن کشور سفر می‌کنند چون طبیعتاً هزینه‌ها کمتر و امکان رفت و آمد راحت است به تبعیت از این روال، بیشترین گردشگران سلامت استان گیلان نیز معمولا از کشور آذربایجان و دیگر کشورهای مجاور به این استان عازم می‌شوند و فرصت مناسبی دارند تا علاوه بر درمان، از آب و هوای خوب استان نیز بهره‌مند شوند.

استان گیلان، همواره پذیرای گردشگران است اما آیا جذب توریست‌های سلامت هم برای مسوولان استان حایز اهمیت‌تر است؟

دقیقا همین طور است. گردشگران معمولی، چند روزی دراستان می‌مانند و سپس برمی‌گردند اما بررسی‌های ما نشان می‌دهد توریستی که با هدف حصول سلامتی خود به استان سفر می‌کنند، حداقل باید حدود ۴۵ روز در استان اقامت کند، بنابراین مشخص است، این میزان اقامت می‌تواند سود سرشاری را نصیب مناطق گردشگری ما کند.

تحقیقات ما نشان می‌دهد سود حاصل از یک گردشگر سلامت، حداقل پنچ برابر یک گردشگر معمولی است و ازاین رو، هرنوع هزینه‌ای برای جذب توریست‌های بیشتر در حوزه سلامت به نوعی سرمایه گذاری است. این درحالی است که جذب توریست سلامت، علاوه بر ارزآوری، مزیت‌های بسیار دیگری نیز دارد.

چه مزیت‌هایی؟

ببینید امروزه از توریسم سلامت به عنوان صنعت سوم در جهان یاد می‌شود و برخی کشورها نظیر اسپانیا، با اتکا به درآمدهای این صنعت امرار معاش می‌کنند. ما نیز می‌توانیم با تکیه بر برنامه‌ریزی‌های منسجم و بهره‌مندی از قابلیت‌های موجود، چنین امکانی را در کشورمان فراهم کنیم.

افزایش جذب توریست سلامت،علاوه بر آنکه می‌تواند چندین برابر درآمدهای نفتی برای کشور درآمد زا باشد، می‌تواند با ارتقای سطح علمی و درمانی، پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات درمانی مورد استفاده و درنهایت، کاهش هزینه‌های خدمات درمانی برای مردم با افزایش بهره‌وری همراه باشد. 

اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان دراین خصوص چه برنامه‌هایی دارد ؟ 

ما اهداف سند چشم انداز در حوزه جذب گردشگر و افزایش سهم این حوزه از تولید ناخالص را در دستور کار قرار داد‌ه‌ایم. دستگاه‌های مرتبط برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های توسعه گردشگری در استان بسیج شده‌اند و برآنیم بیش از پیش از پتانسیل‌های بخش خصوصی دراین زمینه استفاده کنیم. بدیهی است استفاده درست از فرصت‌های موجود به درآمدزدایی مناسب و ایجاد اشتغال برای جوانان منجر خواهد شد.

استان گیلان با کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و روسیه، مرز مشترک زمینی و دریایی دارد و ارمنستان نیز فاصله زیادی ندارد. به جز مزیت‌های جغرافیایی، استان گیلان از متخصصان مجربی در حوزه علوم پزشکی برخوردار است و تعرفه‌های درمانی این استان نیز در مقایسه با سایر کشورها و حتی در مقایسه با تهران بسیار پایین تراست که تمام این موارد می‌تواند در جذب توریست‌های سلامت به گیلان موثر باشد.
کد خبر: 59591
Share/Save/Bookmark