به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، در متن این پیام، خطاب به هنرمندان و مسئولان این حوزه آمده است: نمایشهای آئینی هر ملتی، برخاسته از روح دین، فرهنگ و اسطورههای دیرینه آن ملت است و از این منظر؛ نمایشهای سنتی، وجوه ارزشی فراوانی را در برمیگیرند به ویژه آنجا که پای حمایت و صیانت از میراث مشترک جهانی و بخش تجدیدناپذیر این میراث به میان میآید.
آیینهای سنتی، گنجینههای ارزشمند تمدنی هستند که فرهنگ ملل برپایه آنها قوام و بقا مییابد و نسل به نسل و سینه به سینه، منتقل میشوند تا نشان هویتی ملتها گردند. به ویژه آنجا که به یمن هنر نمایش، قدرت خودنمایی مییابند. از این رو، اقوام انسانی، آیینهای سنتی خود را بیش از واقعیتهای موجود، پاس داشته و برای تفسیر تبیین و انتشار مؤلفههای آن میکوشند.
جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی، برهان موجودیت و رونق خود را در معرفی و بازنمایی گستره طیف لطیف و متنوع آیینهای ریشهمند این سرزمین مییابد. از این رو، انتظار میرود هر ساله با کوششی مؤثر و بهنگام، شایستهتر از دورههای پیشین و در اندازه بلندای قامت تمدن این خاک پرگهر، برگزار شود و صد البته، توجه به این گونه نمایشی – با تمام اصالتها و صمیمیتهایش – محدود به ایام فراخوان تا برگزاری جشنواره، نشود و پژوهشهای دقیق، هدفمند و مستمر، زوایای پنهان و بکر این عرصهی مردمی را روشنتر کرده، در هیئت و کسوت روایتهای مؤثر و زیبای نمایشی ارائه دهد.
توفیق و تجربه مثبت برگزاری «شانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی»، در گرو آن است که بتواند به سهم فرصت و بضاعت، تئاتر ایران را به هویت اصیل و حقیقی خود، نزدیک کند و با نوآوری و تکیه بر تجارب گذشتگان، سیاستهای کلان نانوشته و دغدغههای صاحبنظران و دلسوزان اندیشمند این عرصه را پوشش دهد و این، انتظاری است که با اهتمام و ابتکار برگزارکنندگان این جشنواره و دیگر علاقهمندان هنر نمایش، دور از دسترس نیست.