نگاهی به برنامه سمت خدا؛
چرا «سمت خدا» خوب است!؟
شاید نتوان با این حکم کلی همه را با یک چوب زد اما میتوان از یک منظر گفت مردم در راه و روش زندگیشان به دو دسته تقسیم میشوند؛ گروه اول آنهایی که میدانند به کدام «سمت» میروند و گروه دوم آنهایی که نمیدانند به کدام سو کشیده شدهاند.
تاريخ : يکشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۵
گروه اول نیز با به چند دسته تقسیم میشوند که در یک طبقهبندی کلی میتوان گفت «سمت» اولیها یا «خیر» و «حق» است؛ یا «شر» و «ناحق». گروه دوم هم بر پایه ناآگاهی راهی میروند که شاید هم خیر باشد اما ممکن است نتایج نا مطلوبی را برای آنها داشته باشد. پس از گذشت بیش از 30 سال از انقلاب اسلامی و تغییر و تحولات ایدئولوژیکی که در ایران رخ داد؛ نظام اسلامی بر آن بود تا بر پایه نگاهی فقهی کشور را به سمت سعادت دنیوی و اخروی هدایت کند؛ در این مسیر هم تلاشهای متعددی انجام شد.
در این میان رسانهها هم هر یک به نوبه خود فعالیتهایی انجام دادند؛ در این میان دشمنان نیز یک جا ساکت ننشستند و شروع به فعالیتهای متعدد کردند؛ فعالیتهایی که قرار بود هر چه بیشتر روح معنویت و عرفان را در بین جوانان و سپس همه اقشار کم رنگ کند؛ این اتفاق البته چندان هم کم اقبال نماند و به هر حال طبیعی است که برخی از افرادی که در تقسیمبندی هم عنوان شد به این مسیرها روی خوش نشان داده و تاثیر گرفتند. برای تامین امنیت روانی جامعه فعالیتها شکل و شمایل دیگری یافت؛ این تلاشها بسیار هم تاثیرگذار بود تا این میزان که روحانیون تلاش کردند زبان تازهای برای ارتباط بیابند و این زبان توانست ارتباطی با مخاطبش برقرار کند. شاید بتوان گفت برنامه سمت خدا از این جهت که هم زمان پخش مناسبی دارد؛ هم روحانیونی که طرح مبحث میکنند سعی در سادهسازی و بیان ساده مفاهیم دارند و هم اینکه به صورت گسترده این سخنرانیها در فضای مجازی و به شکل توزیع در شبکه نمایش خانگی هم وجود دارد توانسته اقبال بیشتری در جذب مخاطب داشته باشد.
روحانیونی چون: حجت الاسلام و المسلمین انصاریان، حجت الاسلام و المسلمین حسینی، حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد، حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی، حجت الاسلام و المسلمین پناهیان، حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی و سرانجام مدرس قدیمی درسهایی از قرآن حجت الاسلام و المسلمین قرائتی توانستهاند مخاطب قابل توجهی برای این برنامهها جذب کند.
از جمله مباحثی که در این برنامهها به آن پرداخته میشود و اتفاقا کاملا قابل فهم برای مخاطب عام هم مورد کندوکاو قرار میگیرد مباحثی هستند چون: آداب سفر چیست؟ وصیت، پدر، ارث، نداهای الهی در قیامت (شاخص خوبی - فقرا و مساکین)، مجالس عزاداری در خانه، فقر، رضا، خوشحالی، گناه فحشا، فقر بر اثر سوء تدبیر، فقر تحمیلی، فقر امتحانی، تحمل فقر، فرزند خدا، بنده و انتخاب، وظایف فقرا، همراهی دین و سیاست، آشنایی با سیاست، گفتگو با فرزندان، ایمان در زندگی روزمره، ابمان به چی؟، راه کارهای کلیدی در مباحث تربیتی، فرمول تبدیل زندگی به بندگی، کنکوریها و دانشجویان، مسابقهٔ شیطانی و مسابقهٔ الهی، خادم خوب چه ویژگیهایی دارد، سه چیز در دنیا محبوب است، ظلم و وظیفهٔ دیگران، خبر از ظلم، آیا مشکلات اقتصادی هم به سوء ظن به خدا برمی گردد؟ افرادی که مایوس میشوند، حیوانات را دست کم نگیریم، شکست شغل، هدایت، ویژگیهای بهترین مال، آیا در حال حاضر بهدست آوردن مال حلال امکان دارد؟ کجا هستند کسانی که با خدا جنگیدهاند؟ و ... . برنامههایی مانند «سمت خدا» از آن برنامههایی نیست که با فاصله به مردم آداب اجتماعی و دینی بیاموزد؛ قرار نیست چندان شعاری صحبت کند – اگرچه گاهی این برنامه هم دچار شعارها میشوند اما وجه غالب آن شعاری نیست – این برنامه میخواهد برای جوانها و خانوادهها حتی درباره برنامههای ماهوارهای سخن بگوید؛ برنامههایی که به زنان و مردان میآموزد که میتوانند کیان خانواده را بر هم بزنند و لذت ببرند!!