مشاو رييس جمهور در امور هنري مطرح كرد:
حضور كمرنگ فيلم هاي انقلاب و دفاع مقدس در بسته سينمايي سيمرغ
تاريخ : يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۰۳
اشاره: يكي از برنامه هاي اعلام شده توسط ستاد سيمرغ در ايام الله دهه فجر، رونمايي از يك بسته سينمايي حاوي 30 فيلم از توليدات 30 سال انقلاب اسلامي توسط رييس جمهور بود، اما فيلم هاي انتخاب شده در اين بسته سينمايي نظرات متفاوتي را برانگيخت. هنرنيوز در اين باره باجواد شمقدري مشاور رييس جمهور در امور هنري گفت و گو كرد.
هفته پيش خبري منتشر شد كه رييس جمهور از بسته سينمايي كه حاوي سي فيلم سينمايي از ميان توليدات بعد از انقلاب و سي فيلم كوتاه و انيميشن است در مراسمي رونمايي خواهند كرد، اين مراسم كي برگزار خواهد شد؟
من از جزييات برنامه و هماهنگي هاي آن خبر ندارم ولي تا جايي كه اطلاع دارم چنين مراسم مستقلي برگزار نخواهد شد.
آيا اين عدم برگزاري مراسم به خاطر بعضي فيلم هايي نيست كه در اين بسته سينمايي وجود دارد؟
- بعيد مي دانم فقط به خاطر اين باشد. اگر چه جاي اعتراض جدي به بعضي گزينش ها وجود دارد.
اين انتخاب ها توسط چه كسي انجام گرفته است؟
- مسووليت برگزاري اين مراسم ها برعهده ستاد سيمرغ است و يكي از برنامه هاي آنها همين تهيه اين بسته سينمايي است كه در جاي خود اقدام بسيار پسنديده و به جايي است ولي متأسفانه هيأت انتخاب اين بسته سينمايي نمي دانم چه تعهدي به مديران جشنواره هاي جهاني داشته اند كه سليقه و ذائقه آنها را در انتخاب اين سي فيلم لحاظ كرده اند و جاي تأسف است كه مي بينيم سينماي انقلاب و دفاع مقدس در اين انتخاب ها قرباني شده است. البته بيش از نيمي از فيلم هاي سينمايي گزينش شده فيلم هاي خوبي هستند، اما نيم ديگر با كج سليقگي انتخاب شده است و بسياري از فيلم هاي خوبي كه به موضوع انقلاب و دفاع مقدس ميپردازد در اين بسته سينمايي ديده نمي شود و به جاي آن چند فيلمي وجود دارد كه حتي در نقد انقلاب اسلامي ساخته شده است.
به نظر شما چرا دوستان ما دست به چنين انتخاب هايي مي زنند؟
ما گرفتار يك سندروم غربزدگي و حقارت در مقابل جريان روشنفكري هستيم و تصور مي كنيم هر آن چه غربي ها مي پسندند براي ما خوب است. بعضي از فيلم هايي كه هر روز در تيتر خبرها مي آيد كه در اين جشنواره و آن جشنواره جايزه ها را مي ربايند، اگر در ايران اكران شود، پنج نفر هم در سالن سينما براي تماشاي آن تا به آخر فيلم دوام نمي آورند. من نمي دانم چه وقت مي خواهيم با مردم خودمان آشتي كنيم. در سي امين سال پيروزي انقلاب اسلامي ميتوانستيم با انتخاب بهتر تصوير بهتري از سينماي ايران عرضه كنيم كه اين فرصت هم از دست رفت.
شما دليل اين اتفاقات را در كجا مي بينيد؟
اگر امروز سينماي ايران به نقطه اي رسيده است كه از نظر جذب مخاطب بين المللي و منطقهاي و حتي ايراني درمانده است، حاصل سياست ها و نگاه هايي است كه سينماي ايران و سينماگر ايراني را در چارچوب تنگ نگاه غربزدگي و نسخه هاي روشنفكري محصور كرده است. متأسفانه مفاهيم بزرگ و معارف عميق انقلاب و اسلام در سينماي ايران راه نيافته است و موضوعات نازل كه مخصوص اتاق هاي خلوت ذهن بعضي سينماگران و روشنفكران غربي است، سينماي ايران را از جوشش و خروش انداخته است و همين نگرش در اين گزينش ها باعث شده خدشه هاي نازيبايي بر اين بسته سينمايي وارد شود. البته از اين كه بعضي آثار خوب فرصت يافته اند همراه اين بسته سينمايي از بايكوت و حبس فرهنگي آزاد شوند باز بايد شكرش را به جا آورد.