به گزارش مهر، در این مراسم محمدرضا جعفری جلوه خطاب به خانواده سینما گفت: در خانه سینما از سینماگران عزیز کشور میخواهم انسان تشنه امروز ایران زمین را با تبلور فرهنگ انسانساز و معنوی فاطمه زهرا (س) دریابند و سینمای خانوادهگرا، شریعتپرور و جسور ایرانی را بیش از پیش بدون هیچ بیم و باک از این و آن رقم زنند.
معاون سینمایی وزیر ارشاد با بیان اینکه خانه سینما محلی برای استیفاء حق و دفاع از حقوق صنفی و همچنین اداء تکلیف سینماگران است، اظهار داشت: فضای صنفی به عنوان دربرگیرنده سینماگران کشور برای فراهم آمدن گرد هم جهت شناخت جمعی برای اعتلاء فرهنگ جمعی این ملت مطرح است.
وی درباره عملکرد هیئت مدیره خانه سینما گفت: این دورهای موفق برای هیئت مدیره خانه سینما بود و میتوان از آن به عنوان دوره مؤثر در سینمای کشور یاد کرد. دو سال پیش فضا برای اهالی سینما ناامیدکننده و تا حدی پرخاشجویانه بود اما با تدابیر اهالی و هیئت مدیره خانه سینما فعالیتها جمعیتر شد و دستاورد تلاقی مدیریت و اهالی سینما را در توفیقات خانه سینما دیدیم.
جعفری جلوه با اشاره به اینکه در دوره اخیر هیئت مدیره خانه سینما حقوق فردی بیشتری از اهالی سینما نظیر بیمه و تأمین اجتماعی محقق شده یادآور شد: در این دوره زیرساختهای مناسبتری برای فعالیتهای صنفی سینماگران به لحاظ سختافزار و نرمافزار فراهم شده است.
معاون وزیر ارشاد تأکید کرد: پیام سینما ایجاد رفتار و افکار و پیگیری پیام بر عهده مدیریت و اهالی سینماست. من تشکر فراوان میکنم از جمعی که با هیاهوی کم، عزم جزم و نگاه به مصالح جمعی و ملی در این دوره حساس در مدیریت سینما فعالیت و تلاش کردند. اهالی سینما در عین داشتن سلایق مختلف باید همگرا باشند و به سمت اهداف تعالی مد نظر کشور و ملت پیش بروند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت سینما سال گذشته تلاش کرد افراد و نهادهای ذینفع را با نگاه جدیتر تبیین کند گفت: این شناخت در سندی مقدماتی و کتاب "طرحی برای اکنون" تدوین شده که کوششی است برای شناخت و ارتباط مناسب با تمام مطالبهکنندگان سینمای کشور اعم از صنعت، کشاورزی، اقتصاد، تجارت و سیاست که هر کدام برای چشمانداز خود به هنر سینما نیاز دارند.
جعفری جلوه یادآور شد: در ملاقات تاریخی اهالی سینما با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند سهم عمده پیشرفت کشور بر عهده کسانی است که در فکر و فرهنگسازی فعالیت میکنند و بخش عمده کلید این پیشرفت در دست سینما و اهالی آن است. همزمان با مطالبات اهالی سیاست و متولیان امر فرهنگ و هنر از سینما، تکالیف و وظایفی نیز در قبال هنرمندان بر عهده آنهاست.
وی خاطرنشان ساخت: به همین منظور و در راستای فرمایش مقام معظم رهبری کوشیدیم در "طرحی برای اکنون" این وظایف را در فعالیتهای مهم عرصه سینما برشمریم. قصد داریم این کتاب را به خانه سینما و نهادهای مسئول تقدیم کنیم. چشمانداز ما تدوین قانون ملی سینماست. یعنی تبدیل شدن کارهایی که نهادها و ارگانهای مختلف باید در قبال سینما انجام دهند به قانون الزامآور.
سخنران دیگر این مراسم سیدرضا میرکریمی مدیر عامل خانه سینما بود که گفت: در طراحی یک چشمانداز مطلوب برای سینمای کشور باید نسبت به آمار و سلیقه مردم، آستانه تحمل و ذائقه آنها تحلیل و برنامهریزی مناسب داشته باشیم. در حوزه کمی و کیفی نسبت به این موضوعها آمار مناسب نداریم و هر کس که گمان میکند از فرهنگ جامعه آگاهی دارد نسخهای برای آن میپیچد.
وی ادامه داد: برای اینکه در هزینههای این کارشناسیهای نادرست صرفهجویی شود به تحقیقات و پژوهش درست در این زمینه نیاز داریم. خانه سینما تصمیم گرفت پژوهشکدهای برای چشماندازهای دورتر و همچنین محفلی برای تعامل اهالی هنر تأسیس کند و به این طریق روش آزمون و خطا را کنار بگذاریم و با تحقیق درست کاستیها را در قالب انتشارات به صاحبنظران ارائه دهیم.
میرکریمی با اشاره به اینکه ساختمان شماره دو خانه سینما با حمایت شهردار تهران در اختیار اهالی سینما قرار گرفت افزود: مدیریت و اهالی خانه سینما سعی کردند در حد بضاعت و امکانات خود این محل را در شأن هنر قدرتمند و بزرگ سینما فراهم کنند. ایدهآل شخص من بیش از این بود و میدانم روزی با عقلانیت به جایگاه مناسب در مدیریت کلان فرهنگی میرسیم.
مهندس سیدمحمد بهشتی از مؤسسین خانه سینما دیگر سخنران مراسم بود افتتاحیه ساختمان شماره دو خانه سینما بود. وی در ابتدای سخنان خود گفت: اتفاقی که امشب شاهد آن هستیم اتفاقی بسیار مسرتبخش است و حکایتهای زیادی بعدها مرتبط با این رویداد گفته خواهد شد.
وی افزود: یکی از درسهایی که در طول مدت تحصیل خود در میراث فرهنگی آموختم تفسیر تازه از کلنگ و ساختمان کلنگی بود. این آموخته به من نشان داد ما ساختمان کلنگی نداریم، بلکه آدمهایی کلنگی داریم که به دو دسته تقسیم میشوند؛ عدهای کلنگ به دست مشغول تخریبند و عدهای نیز با کلنگی در ذهن خود فکر تخریب را تولید میکنند.
مدیر عامل پیشین بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اینکه باید اینگونه افراد را شناسایی کرد خاطرنشان ساخت: متأسفانه امروزه تعداد افراد کلنگی در جامعه فرهنگی و هنری ما زیاد است. اما یکی از شاخصهای خانه سینما در این دوره اخیر این بود که مدیریت آن فردی کلنگی نبوده است.
در بخش پایانی این مراسم اسکندر مختاری مدیر طرح و مرمت ساختمان شماره دو خانه سینما به ارائه توضیحاتی در خصوص مراحل مختلف این بازسازی پرداخت. هنرمندان و حاضرین در مراسم هم بعد از صرف شام از قسمتهای مختلف ساختمان بازدید کردند و به این ترتیب ساختمان شماره دو خانه سینما افتتاح شد.