مجموعه کامل مهمترین مجله دینی دهه 20
تاريخ : دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۲۱:۳۴
مجله «آیین اسلام» مهمترین نشریه دینی دهه 20 در چهار جلد همراه با یک دیویدی (فایل دیجیتال بصورتpdf) از سوی کتابخانه مجلس شورای اسلامی منتشر و در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توزیع میشود.
رئیس بخش پژوهشهای کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اعلام خبر اتمام انتشار چهار جلد از مجموعه یادشده گفت: با توجه به اینکه از ابتدای بازچاپ این مجموعه از سوی کتابخانه مجلس شورای اسلامی هیچ نسخهای توزیع نشده بود، تصمیم بر این شد، هر چهار جلد این مجموعه یکجا در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه شود.
بنابراین گزارش، گردآوری دوره کامل این نشریه با همکاری چند آرشیو دولتی و آرشیو کتابخانه شخصی آیتالله روضاتی در اصفهان صورت پذیرفته است. اضافات بازچاپ آئین اسلام شامل دو مقدمه از «سید فرید قاسمی» و «رسول جعفریان» و یک جلد نمایه تحلیلی و موضوعی از دوره کامل این نشریه خواهد بود.
نخستین شماره آیین اسلام در تاریخ یکم فروردین 1323 شمسی به مدیریت و سردبیری زنده یاد «نصرت الله نوریانی» در هشت صفحه با قطع 26 در21 در چاپخانه تابان تهران انتشار یافت و آخرین شماره آن (373) در دهه سی منتشر شد. این نشریه پس از 24 سال و اندی وقفه، از یکم تیر 1358 دوره دیگری از حیات خود را آغاز کرد که بسیار کوتاه بود.
«آیین اسلام» از نشریاتی بود که به فعالیتهای انجمنها، گروهها و افراد سیاسی ـ مذهبی به طور مبسوطی میپرداخت و به این دلیل همراه با پرداختن به مقالات دینی قوی مورد استقبال وسیع مردم قرار گرفت.
مجله آئین اسلام یکی از مهمترین مجلات مهم دهه بیست است و انتشار منظم یک دهه (34-1323 شمسی) این نشریه موجب شد که پناهگاه و روزنه امید بسیاری از نویسندگان حوزه اسلامی قرار گیرد. تاریخ و فعالیتها و حضور بسیاری از جریانها و احزاب و گروههای مذهبی را در این نشریه میتوان یافت. اندیشهها و رشحات قلمی صدها نویسنده اسلام پژوه را نیز میتوان در این مجله مشاهده کرد.
از جمله این نویسندگان میتوان به «حاج سراج انصاری، آیت الله سید محمود طالقانی، آیت الله سید غلامرضا سعیدی، عباس مهاجرانی همدانی، محمد تقی شهرستانی، محمد داعی الاسلام، ابوالقاسم حالت، ابراهیم قائمی تهرانی، صدرالدین نصیری، سیدمحمد رضا شفیعی، حسینعلی راشد، میرزا خلیل کمرهای، عطاءالله شهاب پور و محمدباقر کمرهای» اشاره کرد.
شایان ذکر است کثرت نویسندگان و هواداران مجله آئین اسلام در آن سالها موجب شد نوریانی پیشنهاد ایجاد شرکت سهامی مطبوعات اسلامی را بدهد. این مجله را میتوان بنیانگذار شرکت سهامی مطبوعات اسلامی دانست که در همان سالها تشکیل یافته است.