همایش علمی عطار نیشابوری
 
تاريخ : پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۲۲:۱۷
درپیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این همایش آمده است، عطار نماد حكومت قرآن بر اقلیم ادب است كه انالله را با مرگی شهادت گونه فریاد زد تا رسواگر بی خردی های انسان های ظالم باشد و رنگ ننگ را بر چهره زورگویان جاهل بپاشد.

نامگذاری 25 فروردین در تقویم فرهنگی كشور به نام روز ملی عطار تكریم و تعظیمی است كه این ملت فرهنگ دوست نسبت به مشایخی چون عطار نشان می دهد، ملتی كه مفاخر ادب وهنرو فرهنگ خود را چون گوهری نایاب در موزه ذهن و دل خود حفظ می كند و آثار آنان را بر لوح عمل می نگارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام ابراز امیدواری كرده است در سال همت مضاعف و كار مضاعف اهتمام عمده محافل علمی و ادبی كشور بیش از گذشته معطوف به معرفی شخصیت های بزرگ ایران اسلامی باشد تا آحاد جامعه به ویژه نسل جوان احساس هویتی دوچندان كند.

در همایش یك روزه بزرگداشت عطارنیشابوری، عطار شناسان، پژوهشگران و استادان برجسته ای از سراسر كشور درباره آخرین پژوهش های عطارشناسی با یكدیگر تبادل نظرمی كنند.

همچنین در بزرگداشت مقام این عارف بزرگ نیشابوری در اقدامی نمادین زنگ عرفان در مركز پیش دانشگاهی عطار شهرستان نیشابور نواخته شد.

شیخ فریدالدین محمدعطار نیشابوری از شعرا و عرفای بزرگ ایران زمین است كه درسال 540 هجری قمری در قریه كدكن از توابع نیشابوردیده به جهان گشود و در سال 618 هجری قمری در فتنه مغولان و قتل عام مردم نیشابور در شادیاخ این شهر چشم از جهان فروبست.

شیخ عطار داروخانه ای داشت كه در آن طبابت می كرد و گفته می شود كه تالیف 2 كتاب معروف خود مصیبت نامه والهی نامه را در همان داروخانه آغاز كرده است.

تالیف آثار نامداری چون مصیبت نامه، الهی نامه، مختارنامه، اسرارنامه، منطق الطیر و تذكره الاولیا ثمره 80 سال زندگی پربركت این عارف سالك است.
کد خبر: 9685
Share/Save/Bookmark