آثار هشتمین دوره «جشنواره «وارش» قابل تامل و جذاب است
قربانپور:
آثار هشتمین دوره «جشنواره «وارش» قابل تامل و جذاب است
مهدی قربانپور مستندساز، طراح و بنیانگذار جشنواره فیلم کوتاه وارش معتقد است که آثار هشتمین دوره این جشنواره قابل تامل و جذاب است.
 
تاريخ : شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۷
به گزارش هنرنیوز؛ مهدی قربانپور در جلسه شورای سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره وارش پیرامون پیشینه این رویداد گفت: تعدادی از بچه‌های با انگیزه و جوان که فیلم کوتاه می‌ساختند احساس کردند یک خلا برای نمایش فیلم کوتاه و مستند در استان مازندران وجود دارد؛ به همین دلیل قرار شد تا به واسطه جشنواره وارش یک جریان فرهنگی مستقل را ایجاد کنیم.

قربانپور ادامه داد: مهمترین اتفاق در جشنواره‌های گذشته، ارائه بهترین آثار فیلم کوتاه ایران و نمایش درست فیلم‌ها بر روی پرده نمایش بود و قرار نبود جشنواره‌ای برگزار کنیم که صرفا یک رفع تکلیف و شبيه يك شو آف باشد!

کارگردان مستند «ما همه سربازیم» افزود: ما هدفمند پیش می‌رفتیم و می‌خواستیم پتانسیل فیلم کوتاه را در کشور قدرتمند کنیم. آن زمان دو جشنواره فیلم کوتاه تهران و وارش در کشور برگزار می‌شد و اين دو جشنواره در رقابت بودند و جشنواره‌های فیلم شهر، پروین اعتصامی، آفتاب، کوثر و... بعد از جریان وارش شکل گرفت. ما استراتژی‌مان این بود که وارش می‌تواند جشنواره‌ای شبیه جشنواره کلرمون‌فران باشد که در یک شهر کوچک در فرانسه برگزار می‌شود.

وی افزود: برگزاری جشنواره فیلم در شهری در شمال کشور می‌تواند جذاب باشد و شرایط فرهنگی جدیدی را ایجاد کند. بازتاب خوب سومین دوره جشنواره باعث شد تا ۲۱ شهریور ۱۳۸۰ (روز ملی سینما)، وارش در تقویم سینمایی وزارت ارشاد جای داده شود و این نامگذاری باعث ایجاد یک نگرش جدید در سطح ملی شد.

قربانپور بر ضرورت نگاه دقیق و عمیق بین‌المللی در وارش تاکید کرد و افزود: هنوز هیچ حرکت فرهنگی در استان اتفاق نیفتاده که تاثیرات بین‌المللی‌اش دیده شود. مازندران پتانسیل برگزاری جشنواره‌هایی در سطح بین‌المللی را دارد و قرار هم بود که با بین‌المللی شدن وارش، هفته‌های فرهنگی درسایر کشورها به واسطه این جشنواره ایجاد کنیم.

کارگردان مستند «من انرژی نیستم» افزود: باید جايگاهي در كارگروه فرهنگی استان براي جشنواره وارش تعريف شود و بودجه سالانه در اختيار جشنواره باشد؛ مثل شهرداری و استانداری اصفهان که برای جشنواره کودک و نوجوان بودجه سالانه تعریف می‌کنند یا مثل جشنواره‌های رشد، فجر و... که در کشور توسط سازمان های مختلف تامین اعتبار می شود.

وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس، استانداری و دستگاه‌های فرهنگی استان نیز باید در برپایی این جشنواره مشارکت جدی داشته باشند تا وارش به خوبی برگزار شود. اگر طبق اصول و استراتژی و براساس راهبرد مشخصی پیش برویم، وارش به یک جریان ملی مبدل خواهد شد.

قربانپور در پایان، کیفیت جشنواره هشتم وارش را در مقایسه با سایر دوره‌ها مطلوب‌تر توصیف کرد و گفت: آثار جشنواره امسال بسیار قابل تامل و جذاب است.
کد خبر: 78212
Share/Save/Bookmark