امیر رضا دلاوری در گفتگو با هنرنیوز؛
جشنواره فیلم فجر در بخش بین الملل ضعیف است
امیر رضا دلاوری گفت: بخش بین الملل سینمای ما نمیتواند معرف بازیگران و کارگردانان ما به دیگر کشورها باشد ما باید ابعاد جشنواره فیلم فجر را در بخش بین الملل بزرگتر ببینیم.
تاريخ : سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۳۵
امیررضا دلاوری در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با رابطه نسل قدیم و جدید در جشنواره فیلم فجر گفت: ارتباط بین نسل قدیم و نسل جدید در سینما وجود دارد. چه بخواهیم و چه عدهای خوشایندشان نباشد جوانها وارد این عرصه میشوند و جا پای نسل قدیمتر میگذارند. من فکر میکنم که ما در حال حاضر جوانهای با استعداد زیادی داریم که موفق هستند و اتفاقاً خود پیشکسوتان ما قبول دارند که این جوانها با معلومات هستند و دارای تفکری روشن، که البته باید هدایت شوند و این اتفاق در جایی مانند جشنواره فیلم فجر خواهد افتاد چون در جشنواره جایی است که خیلی از دوستان فعال در این عرصه حضور خواهند داشت.
وی در ادامه افزود: من بسیاری از کارگردانهای فیلم اولی را دیدهام که بعد از ساختن اولین کارشان آن را به پیشکسوتان نشان میدهند و نظر آنها را جویا میشوند. این موضوع فقط به فیلم سازان ما بر نمیگردد بلکه من این رفتار را در بقیه قشر سینما هم دیدهام.
دلاوری درباره این موضوع که مهمترین ویژگی جشنواره فیلم فجر چیست گفت: مهمترین ویژگی جشنواره به نظر من این است که ما در این روزها همکاران و دوستانمان را میبینیم. گقتگوهای خیلی خوبی بین اهالی سینما شکل میگیرد و میتوان جمع بندی از وضعیت سینمای مان داشته باشیم.
وی درباره بخش بین الملل گفت: به لحاظ بین المللی فکر نمیکنم و نمیتوانیم بگوییم که اتفاق خوشایندی برای جشنواره فیلم فجر خواهد افتاد. کارگردان هایی داشتیم که به واسطه جشنوارههای بین المللی مطرح شدهاند اما خود جشنواره فجر قدرت آن را نداشته است که کاری انجام دهد تا آثار ساخته شده کارگردانان را در خارج از ایران مطرح کند و سکوی پرشی برای آنها باشد. ما فیلمی را تا آنجا که من میدانم نداشته ایم که به واسطه جشنواره فیلم فجر به جشنوارههای دیگر دعوت بشود.
این هنرمند در ادامه افزود: این موارد برای کارگردانها به طور خاص اتفاق نمیافتد بلکه برای سایر عوامل هم مانند بازیگران به لحاظ بین المللی نمیتواند ویترینی باشد که خیلیها دنبالش کنند.شناختی که از سینمای ایران در دنیا به وجود آمده است بیشتر به دلیل فعالیتهای شخصی خود هنرمندانمان بوده است. جشنوره بین المللی فیلم فجر باید ارتباط دهنده هنرمندان ما با سینمای سایر کشورها باشد.
بازیگر فیلم سینمایی «چ» با اشاره به اینکه راه حل این موضوع به دست مسئولین است گفت: این موارد و حل آن بیش از همه بر میگردد به خود مسئولین و مدیران فرهنگی ما که باید در این راستا برنامه ریزی کنند و گام بردارند. ما اگر وارد رقابت بشویم قطعاً سطح کیفی فیلمها یمان هم بالاتر خواهد رفت. دوستان باید امکان مطرح شدن هنرمندان ما را به واسطه جشنواره بین المللی فیلم فجر در سطح گسترده تری فراهم کنند.
دلاوری در ادامه درباره بازیگران یگنواختی که در تمام فیلمها حضور دارند گفت: نمیخواهم کلیشهای حرف بزنم اما متاسفانه در طول یک سال گذشته شما شاهد بازیگرانی هستید که مدام در کارها تکرار میشوند و اکثر نقشهای خوب به آنها پیشنهاد میشود ما وقتی نمیتوانیم این توازن را در کشورمان برقرار کنیم به نظرم در سطح جهانی هم خوب و درست عمل نخواهیم کرد. باید توازن را در بین اهالی سینما برقرار کنیم.
وی در ارتباط با تقلید نسل جوان از برخی بازیگران و کارگردانان خوش نام گفت: به نظرم بازیگرانی که تازه وارد هستند و غیر حرفهای تلاش کردند همانند فردی خاص بازی کنند و این موضوع درباره بازیگران غیر حرفهای صدق نمیکند. در مورد کارگردانی هم متاسفانه این وجود دارد که جوانها خیلی دوست دارند همانند اصغر فرهادی کار کنند و باز هم این مورد در بین جوانها و تازه واردها بیشتر صدق میکند. من فکر نمیکنم نیاز به الگو سازی در ضمینه کارگردانی وجود داشته باشد.
دلاوری در ادامه گفت: هر کسی بنا به تخصص و تلاشش به آنچه که در ذهن دارد خواهد رسید و برخی هم نمیتوانند آنچه را که میخواهند جامه عمل بپوشانند به همین دلیل رو به تقلید میآورند. هرکسی باید با توجه به معلومات و دانستههای خودش گام بردارد. ما نمیتوانیم خودمان را مثلاً با مارتین اسکورسیزی مقایسه کنیم چون نه اندیشه و نه سواد و نه حتی امکاناتمان با هم برابر است. اما ما به لحاظ اخلاقی میتوانیم الگو سازی کنیم و الگو داشته باشیم مثلاً من خودم دوست دارم که همانند پرویز پرستویی در کارم ثابت قدم باشم چون میدانم برای کاراکترهایی که بازی میکند بسیار زحمت میکشد.