گردشگری عامل توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مطرح کرد
گردشگری عامل توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری توانمندسازی زنان، برابری جنسیتی و فرد زدایی را به ارمغان می‌آورد و موجب رونق سطح زندگی جوامع شده و مایه صلح و آشتی ملل است.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۲
 


به گزارش هنرنیوز، مسعود سلطانی‌فر با تعریفی از توسعه پایدار افزود: توانایی انسان‌ها و جوامع مختلف در مدیریت استفاده از منابع محدود برای رسیدن به حداکثر توسعه بهترین تعریف برای توسعه پایدار است. در این شرایط مدیران و برنامه‌ریزان باید طوری عمل کنند که نه تنها مسیر توسعه هموار شود بلکه به فکر نسل‌های آینده باشند.


وی که امروز ۲۲ مهر ماه در سمپوزیوم بین‌المللی گردشگری سازمان ملل متحد که در تهران برگزار شده است، سخن می‌گفت، اظهار کرد: اگر توسعه پایدار را به مفهوم بهره‌مندی یکسان جوامع از امکانات موجود تفسیر کنیم، بی‌تردید گردشگری به عنوان عامل مهم رسیدن به این هدف تعریف می‌شود.


به گفته او، توسعه گردشگری با در نظر گرفتن ابعاد زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی و برقراری تعادل بین این سه جنبه توسعه بلند مدت را تضمین می‌کند.
  

سلطانی فر این سه جنبه را شامل الف) احترام به اصالت اجتماعی- فرهنگی جوامع محلی میزبان، محافظت از میراث فرهنگی و ارزش های سنتی آنان، کمک به شکل گیری ارتباطات میان فرهنگی و فرهنگ اغماض و گذشت. ب) تضمین شکل گیری تعاملات اقتصادی پویا و بلندمدت ، تمهید منافع کامل تمامی دست اندرکاران و مولفه های دخیل در فرایند گردشگری، ایجاد اشتغال پایدار و فرصت های درآمد زایی و امکانات و تسهیلات لازم برای جوامع محلی میزبان و کمک به فقرزدایی ج) استفاده مناسب از جاذبه ها و منابع طبیعی به عنوان عنصر کلیدی در توسعه گردشگری هر منطقه، بدون ایجاد اخلال در فرآیند اکولوژیکی منطقه و کمک به محافظت از میراث طبیعی و تنوع زیست محیطی دانست.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: با نزدیک شدن به سال ۲۰۱۵ زمان اجماع ملل، ریشه‌کنی فقر، ارتقاء سطح زندگی و صیانت از محیط زیست در سایه اهداف هزاره باید جدی دنبال شود. زمان آن فرا رسیده تا تدابیر عملیاتی اتخاذ شود و از مفهوم به واقعیت برسیم.


او با ابراز این تأسف که جهان با پدیده افراط‌گرایی به عنوان مانع گردشگری پایدار دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: بدون شک نشر افراطیون خشونت را افزایش می‌دهد و تخریب‌ها را برای نسل آینده به جا می‌گذارد. ما این رفتار ضد طبیعی و بشری را محکوم می‌کنیم، همان‌طور که حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در مجامع بین‌المللی تأکید کردند و ما نیز دولت‌ها و ملت‌ها را به جهانی ضد خشونت و دور از افراطی‌گری دعوت می‌کنیم.


سلطانی‌فر همچنین با تأکید بر لزوم یکپارچه‌سازی اصول توسعه پایدار، آمادگی ایران را برای افزایش همکاری‌های دوجانبه و چند جانبه با کشورهای مختلف برای عملی کردن سیاست‌های ملی و بین‌المللی گردشگری اعلام کرد.


او در ادامه نیز از دست‌اندرکاران و کارشناسان خصوصی و دولتی برای تدوین برنامه جامع توسعه پایدار دعوت به همکاری کرد و گفت: دولت تدبیر و امید با رویکرد تحلیلی عمیق و همه‌جانبه و در نظر گرفتن ظرفیت‌های ایران در بخش گردشگری برنامه‌های گسترده‌ای برای رسیدن به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله تهیه کرده تا بتوان در آن سال به ۲۰ میلیون گردشگر خارجی برسیم.


معاون رئیس جمهور افزود: دستیابی به ۲۰ میلیون گردشگر از ۴/۵ میلیون گردشگر موجود راه پرپیچ و خمی دارد و ابزارهای زیادی را می‌طلبد. در اولین گام در این برنامه‌ریزی، برنامه عملیاتی ۶ سال آینده را تدوین و به دولت تقدیم کرده‌ایم.

کد خبر: 75512
Share/Save/Bookmark