به گزارش هنرنیوز؛ چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان عصر دیروز پس از سه روز در استان لرستان خرم آباد به کار خود پایان داد.
بنابراین گزارش ؛ این جشنواره که در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس برگزار شده بود از ساعت ۱۸ الی ۲۰ با حضور «علی اسماعیلیان» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیر جشنواره، «هاشم میرزاخانی» رئیس هیئت و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، «روح ا.. شمقدری» نایب رئیس هیئت مدیره انجمن، «هوشنگ توکلی» ، «محمد درمنش» اعضای هیئت مدیره انجمن ، «محمدرضا عباسیان» مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، «سعید رجبی فروتن» مدیرکل توسعه و همکاریهای سمعی وبصری ،«مسعود اطیابی»، «محمدمهدی رحیمیان»، «فاطمه تعمیدی» ، «مهدی فیوضی»، «منوچهر اکبرلو»، «شاهد سلطانی آزاد» از هیئت داوران بخشهای مختلف جشنواره معاونین و مدیران انجمن سینمای جوانان ایران و مدیران و مقامات استانی شامل مدیرکل امور اجتماعی استانداری، اعضای شورای شهر خرم آباد، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، سرپرستان دفاتر انجمن هفت استان کشور، هنرمندان ، فیلمسازان، فیلمنامه نویسان و عکاسان شرکت کننده در جشنواره و اصحاب رسانه و مطبوعات در سالن مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی خرم آباد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی اسماعیلیان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره ضمن خوش آمد گویی به حاضران و ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره در این استان و استقبال هنرمندان از این جشنواره گزارشی از برگزاری جشنواره را به سمع و نظر حاضران رساند .
دومین سخنران این مراسم هاشم میرزاخانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران بود.
میرزاخانی گفت: آموزش در کنار جشنواره رکن اساسی در برگزاری جشنوار ه هاست لذا در این جشنواره برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوع فیلمنامه نویسی، عکس و جلسات نقد و بررسی برای هنرمندان در نظر گرفته شده بود.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره های انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه به برگزاری اولین جشن فارغ التحصیلان دوره های بلند مدت فیلمسازی در شهریور ماه توسط این انجمن اشاره کرد و افزود در کنار این جشن ملی، نخستین جشنواره فیلم اولی های سینمای جوان نیز برگزار خواهد شد.
برگزاری آزمون سراسری فیلمسازی در سال ۹۱ در آخرین هفته مهرماه خبر بعدی میرزاخانی در این مراسم بود. وی در اهمیت آموزش گفت: دوره های تکدرس مشاغل سینمایی این انجمن در شصت دفتر کشور در حال نام نویسی از علاقه مندان است که به زودی این دوره ها برای تابستان سال ۹۱ برگزار می شود.
ادامه بخش مراسم پایانی جشنواره افلاک قرائت بیانیه هیئت داوران در سه بخش فیلم؛ فیلمنامه و عکس توسط مسعود اطیابی داور بخش فیلم و نماینده هیئت داوران افلاک بود. در بیانیه هیئت داوران که در سه بخش مجرا تهیه شده بود داوران اقتباس را راه نجات بخش برای رونق و پرباری سینمای داستانی دانسته اند.
دراین بیانیه آمده هیئت داوران جشنواره منطقه ای سینمای جوان، ضمن ابراز خرسندی از حضور و همراهی با جشنواره و تاکید بر این موضوع که انجمن سینمای جوانان ایران محل پرورش، کشف و بروز استعدادهای جوان و امید سینمای ملی آینده این مرز پر گهر می باشد ذکر نکاتی را در سه بخش فیلم ، فیلمنامه و عکس به شرح ذیل ضروری می داند.
***بخش فیلم:
هیات داوران با اذعان به استعداد شگرف و خداداد جوانان این مرز و بوم در زمینه آفرینش آثار هنری بویژه در حوزه سینما ، امیدوار است که سینمای نوین ایرانی – اسلامی در آینده نزدیک به دست همین جوانان تحرک و نشاطی مضاعف یافته و بتواند با آمیختگی به هاله ای از نور و زیبایی حقیقی و همراهی با هویت و اصالت ملی در عرصه هنر جهانی در چشم ودیده بینندگانش معنای واقعی و زیبایی حقیقی را جلوه گر باشد.
هیأت داوران پس از بازبینی آثار رسیده در بخش فیلم کوتاه ضمن اعلام این نکته که ظرفیت هنری و تکنیکی جوانان ما فراتر از عملکرد فعلی و آثار رسیده می باشد نتایج ارزیابی خود را اعلام می نماید.(حسن نجاریان – مسعود اطیابی – مانی میرصادقی)
***بخش فیلمنامه:
ما هیئت داوران بخش فیلمنامه جشنواره با افتخار و شوق تمامی فیلمنامه های رسیده به جشنواره افلاک را مطالعه کردیم. با افتخار از آن نظر که سهمی هرچند کوچک در برگزاری چنین جشنواره ای داشته باشیم و با شوق از این منظر که همواره آثار جوانان برای ما ترسیم کننده آینده سینمای این سرزمین بوده است. جریان سینمای جوان، جریانی است در حال رشد که می کوشد بسیار امروزی باشد و برای مخاطب جدید سینما حرف بزند. مخاطب که بیش از گذشته با سینمای روز جهان آشنا ست و در نتیجه توقعش افزایش یافته است.
تاکید ما بر کیفیت بوده است. مهم ترین مولفه یک داوری عادلانه همچنین معیار ما، در بر داشتن ویژگی های فیلم کوتاه بوده است. ما برای فیلم کوتاه شأنیت و ماهیت مستقل قائیلم. ما فیلم کوتاه را برشی از فیلم بلند یا قطعه ای از یک سریال تلویزیونی نمی دانیم. همچنین از آنجایی که معتقدیم اقتباس راه نجات بخش
برای رونق و پرباری سینمای داستانی ماست آثار این بخش را با دقت ویژه ای مطالعه کردیم گرچه به نظر می رسد هنوز به اهمیت دانش اقتباس پی نبرده ایم و تقاوت جهان داستان و جهان سینما را مد نظر قرار نداده ایم. از جوانان انتظار داریم که بیشتر بخوانند چه متون کلاسیک را و چه آثار شاخص ادبیات ایران و جهان را.
دیگر سخن آن که به قابلیت ساخت فیلمنامه نیز توجه داشته ایم . فیلمنامه برای ساخته شدن نوشته می شود بنابراین در نظر داشته ایم که این فیلمنامه قابلیت تولید را داراست.
هیات داوران بر این باور است که سینمای آینده ما زمانی پربار خواهد بود که جوانان ما خودباور باشند، بخوانند، بنویسند و پشتکار پیشه کنند. امید ما به آنان است.(مهدی فیوضی – منوچهر اکبرلو – شاهد سلطانی آزاد)
***بخش عکس :
عکاسی با توجه به پیشرفتهای روزافزون فناوری، هر روز افقهای تازهتری را به نمایش میگذارد لیکن ترکیب تصویر با اندیشه و پژوهش و نگاه کاوشگرانة عکاس است که به خلق اثری هنری میانجامد.
عکاسان در این جشنواره توانستهاند در جهت ارتقای کیفی عکسها و بهرهمندی از تواناییهای نسل خود، عکسهایی را ثبت کنند که میتواند آیندهای روشن در پیش رو داشته باشد.
امید آنکه غیر از ثبت تصویر که جزو ذات عکاسی است، از تلاش مستمر در پژوهش، مطالعة عمیق و کند و کاو گسترده در مضامین فرهنگی و بومی دست برنداشته و پرهیز از سطحینگری را در راس کار خود قرار دهند تا زمینة موفقیت هرچه بیشتر آنان فراهم شود.(فاطمه تعمیدی – سید عباس میرهاشمی – محمد مهدی رحیمیان).