خواننده‌ها بازیگر تئا‌تر و بازیگران تئا‌تر بیکار می‌شوند
فتح الله نیازی در گفتگو با هنرنیوز؛
خواننده‌ها بازیگر تئا‌تر و بازیگران تئا‌تر بیکار می‌شوند
فتح الله نیازی نویسنده و کارگردان تئا‌تر گفت: شرایط سالن‌های تئا‌تر به گونه‌ای شده است که بازیگران تئا‌تر باید بیکار شوند و چهره‌های سینمایی و حتی خوانندگان برای جذب مخاطب باید تئا‌تر بازی کنند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۴


فتح الله نیازی کارگردان تئا‌تر در گفتگو با هنرنیوز از پذیرفته شدن نمایشنامه «سنه کا» در بخش بازخوانی سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر گفت: این نمایشنامه یکی از نمایشنامه‌های حمیدرضا نعیمی است که در مورد شخصیت‌های بزرگانی می‌نویسد و این نمایشنامه در خصوص سنه کا نمایشنامه نویسی است که بعد از سوفوکل و اوریپید از بزرگان نمایشنامه نویسی بوده است.
وی ادامه داد: اطلاعات دقیقی در مورد این شخصیت تاریخی نیست و یک عده سنه کا پژوه، در این زمینه تحقیقاتی کرده‌اند که البته این تحقیقات دقت تاریخی را ندارد و اطلاعات مشخصی در رابطه با زندگی و آثار این نمایشنامه نویس نیست. حمیدرضا نعیمی سعی کرده تا لایه‌های پنهان شخصیت سنه کا را بررسی کند و با این نمایشنامه او را معرفی کند.
کارگردان «هر روز مثل همیشه» و «اثر پرتوهای گاما» در مورد ایده این نمایش اظهار داشت: ایده این نمایشنامه بسیار نو است و ما در این نمایشنامه یک ساعت پایانی زندگی سنه کا را به نشان خواهیم داد که در این یک ساعت سنه کا باید به دستور نرون خودکشی کند و به این علت که مسئله خودکشی موضوع به روزی در جامعه امروز است به همین خاطر سعی کردم تا این اتفاقات را نشان دهم.
نیازی با بیان اینکه نمایشنامه «سنه کا» نمایشنامه‌ای قابل تامل است، افزود: این نمایشنامه از آن دست نمایشنامه‌هایی است که به آن برای معرفی هنرمندان بزرگ احتیاج داریم چرا که خوراک ادبی نمایشنامه‌های ما کم است و ما در حوزه ادبیات و نمایشنامه نویسی ترجمه داریم و حال باید نگاهی به شخصیت‌های جهانی داشته باشیم.
این کارگردان در مورد فضای اجرایی این نمایش گفت: نمایش در فضایی بین کلاسیک و معاصر اتفاق می‌افتد و تلاش کردم تا نگاه خشونت بار پادشاهان دوره سنه کا را در فضایی اکپرسیونیسم برده و از فضای کلاسیک خارج کنیم، چرا که فضای کلاسیک در جامعه امروز جواب نمی‌دهد و کار با توجه به اینکه دیالوگ محور است و کلاسیک اجرا کردن آن از حوصله مخاطب خارج می‌شود باید به شیوه‌ای نو و مدرن اجرا شود.
وی افزود: در این راه دست بازیگر را باز گذاشته‌ام و کار رئال جلو نمی‌رود و فضای ما مینی مالیستی و کوتاه است و سکوت در آن بیشتر دیده می‌شود و در نوع اجرا برش وجود دارد.
نویسنده «به آقای برشت بگویید زرشک!» و «من کسی را نکشته‌ام، لطفاً مرا بکشید!» ضمن بیان اینکه هدفش حضور در جشنواره نیست و اجرای عموم هدف او است، خاطرنشان کرد: اجرای عموم هدف ما است و حضور در جشنواره چندان برایم اهمیت ندارد اما این را هم باید بگویم که شرایط تئا‌تر کمی بد است که امیدوارم دولت جدید نگاه ویژه‌ای به این هنر داشته باشد، زیرا آن طور که باید به تئا‌تر توجه نمی‌کند و تئا‌تر در میان دیگر هنر‌ها مظلوم مانده است.
فتح الله نیازی ادامه داد: البته برخی سالن‌ها نیز شرایط نامناسبی را در تئا‌تر ایجاد کرده‌اند و تماشاخانه ایرانشهر با قوانین خاصی که دارد و با آوردن چهره‌های سینمایی و حتی خوانندگان و فوتبالیست‌ها وضعیت را برای بازیگران تئا‌تر سخت می‌کند و این اتفاق گریبان تئاترشهر را نیز گرفته است و عامل این اتفاق برداشتن قرارداد مرکز از سالن‌ها است البته تعطیلی تالار مولوی هم که سالنی تاثیر گذار است باعث شده تا گروههای تئاتری دچار مشکل شوند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: البته در این اتفاق کارگردانان نیز مقصر نیستند و وجود بازیگر چهره تعهد هم ایجاد می‌کند اما برخی کار‌ها آنقدر ضعیف است و حضور بازیگران چهره تنها برای کشاندن تماشاگر به سالن‌های تئا‌تر است و مشکل سیستم دولتی را فلج می‌کند.
وی در مورد تمرینات نمایش «سنه کا» تاکید داشت: به علت انتخاب بازیگران کار، تمرینات را یک هفته است که شروع کرده ایمو الان در مرحله دورخوانی هستیم و به این علت که نویسنده در کنار ما است خوشبختانه ما هر کجا که با متن دچار مشکل شدیم به ما کمک می‌کنند و متن را تصحیح می‌کنیم.
وی بازیگران این نمایش را اینگونه معرفی کرد: آناهیتا اقبال‌نژاد، مجید جعفری و محسن بابایی بازیگران این نمایش هستند که خوشبختانه از گزینه‌های ابتدایی ما بودند که در کنار هم قرار گرفتند و در مرحله بازخوانی توانسته‌اند آنچه را که می‌خواهم عملی کنند.

کد خبر: 64802
Share/Save/Bookmark