جلال قزل ایاق عضو کانون پخش کنندگان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی ایران در مورد دیدار اعضای این کانون با رئیس سازمان سینمایی کشور در چند روز گذشته افزود: در این دیدار دغدغههای پخش کنندگان بدون واسطه به گوش آقای ایوبی رسید و ایشان هم قول مساعد دادند تا جایی که ممکن است این دغدغهها را حل کنند. بنابراین امیدوارم که در آینده نزدیک، شاهد تحقق قولهای آقای ایوبی باشیم.
وی اضافه کرد: دغدغههای ما بیشتر راجع به پخش، تولید، تبلیغات و کمکهایی است که میبایست بنیاد سینمایی فارابی و همچنین تلویزیون از پخش کنندگان داشته باشند.
این تهیه کننده و پخش کننده سینمای ایران ادامه داد: خوشبختانه برخورد آقای ایوبی، برخورد خوبی بود و همه مسائل را یاد داشت کردند و قول دادند که آنان را در دستور کار خود قرار دهند.
قزل ایاق با بیان اینکه پخش همواره دارای مظلومیت بوده است یاد آور شد: حوزه پخش تا کنون متولی خاصی نداشته است اما ما از آقای ایوبی خواستیم تا شورای حمایت از پخش کنندگان را تشکیل دهند که ایشان هم از این پیشنهاد استقبال کردند.
وی با اشاره به دیدار پخش کنندگان در همه دورهها با معاونتهای سینمایی گذشته تصریح کرد: آقای ایوبی دهمین معاونت سینمایی است که پخش کنندگان در طول فعالیت خود با وی دیدار داشتند. معمولا در این نوع دیدارها، قولهای مساعدی از سوی این مدیران داده میشود اما مهم محقق شدن این قولها است. لذا امیدواریم دولت تدبیر و امید، تدبیری بیندیشد تا مشکلات پخش کنندگان برای همیشه مرتفع گردد.
این پخش کننده و تهیه کننده سینمای ایران در پاسخ به این سوال که چقدر به این نوع دیدارها امیدوار هستید اظهار داشت: من همیشه آدم خوشبینی هستم. امیدوارم این دیدارها منشاء خیری برای سینمای ایران باشد و بزودی شاهد خروجیهای خوبی از این دیدار باشیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم شاهد چنین دیدارهایی در طول سال باشیم در مورد مهمترین مشکل پخش کنندگان گفت: مشکلات پخش کنندگان، یکی دو تا نیست اما به نظر من؛ یک پخش کننده در درجه اول باید فیلم خوب و مناسبی در اختیار داشته باشد تا بتواند روی آن مانور بدهد. بنابراین مهمترین معضل پخش این است که فیلم خوب بسیار کم است. به طوری که از اول سال تا کنون، ما حتی به اندازه انگشتان یک دست هم، فیلم خوب برای اکران نداشتیم و تصور نمیکنم تا پایان سال هم، با توجه به فیلمهایی که در صف اکران قرار دارند شاهد فیلمهای پُر فروشی باشیم.
قزل ایاق در پاسخ به این سوال که آیا در مساله پخش، مافیایی وجود دارد اظهار داشت: من که تا کنون در این زمینه مافیایی در پخش ندیدم. اما یکسری از دسته بندیهایی وجود دارد که موجب شده سایر پخش کنندگان ناراحت شوند که البته به حق هم بوده چرا که نباید یک دفتر پخش، مثلا ۱۰ فیلم خوب را گلچین کند و بقیه دستشان خالی از فیلم باشد البته منظور من این نیست که به صورت کمونیستی همه چیز برای همه پخش کنندگان، برابر باشد. چون که مسالهای مثل تجربه، قدمت و توانایی در مورد پخش کنندگان باید مورد توجه قرار بگیرد. اما در یک مقطعی، شرایطی بوجود آمد که برخی از پخش کنندگان بزرگ شدند اما این شرایط برای دیگران اتفاق نیفتاد.
این سینماگر در مورد دیجیتالی شدن سینماها افزود: دیجیتالی شدن سینماها کار بسیار پسندیدهای است که در حال حاضر همه دنیا از مدتها قبل به این سمت رفتند. اما معتقدم این سیستم، نیازمند ابزار و علم است. اول باید دولت افرادی را در این زمینه آموزش بدهد تا سینمادارها تبحری در این مورد پیدا کنند. مساله دیگر، این است که دولت باید در این مورد، سرمایه گذاری کند نه سینمادار؛ چرا که سینمادار پولی در اختیار ندارد که بخواهد در این زمینه وارد میدان شود.
عضو کانون پخش کنندگان سینمای ایران ادامه داد: شنیدم برخی از سینماهای مجهز به سیستم دیجیتال، ترجیح میدهند فیلم را به صورت ۳۵ میلیمتری در سینماهای خود نمایش دهند. وقتی که این مساله را از دوستان سینمادار سوال کردم گفتم هنگامی که فیلمها را به طریقه دیجیتالی نشان میدهیم در برخی از سئانسها، سیستم از کار میافتد و نمیشود فیلم را نشان داد. بنابراین برای اینکه دچار چنین معضلی نشویم از همان اول، فیلم را به صورت ۳۵ میلیمتری نشان میدهیم. لذا امیدوارم اگر قرار است سیستم دیجیتال در سینماهای کشور مستقر شود به نحو احسن و بدون عیب نصب شود تا شاهد چنین اشکالاتی نباشیم.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر فیلمی برای پخش در سینماها در دستور کار دارید تصریح کرد: متاسفانه الان فیلم برای پخش کننده دردسر ساز شده است چون اکثر فیلمها ضعیف هستند و نمیتوانند فروش خوبی داشته باشند بنابراین چون نمیفروشند خیلیها مقصر را پخش کننده میدانند. یا میگویند چرا پخش کننده، ضعیف عمل کرده، چرا در فلان تعداد سینما، فیلم را پخش کرده، چرا فیلم کم فروخته. لذا پخش کننده هر کاری که بکند باز هم، بدهکار میشود. بنابراین بهترین کار این است که عطایش را به لقایش ببخشیم تا ببینیم اوضاع چگونه خواهد شد.