تعامل شورای شهر با شهرداری بوشهر برای نجات خانه‌ی معین‌التجار
رییس شورای شهر:
تعامل شورای شهر با شهرداری بوشهر برای نجات خانه‌ی معین‌التجار
رییس شورای شهر از پیشنهادش به سازمان میراث فرهنگی برای ارائه مصوبه‌ای به سایر نهادها و ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی جهت تعریف کل موزه‌ها، اماکن تاریخی و فرهنگی خبر داد و افزود: چنین مصوبه‌ای در دوران خاتمی منشا نجات بخشی بسیاری از آثار فرهنگی- تاریخی شد.
 
تاريخ : شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۰
احمد مسجد جامعی درحاشیه بازدید از لاله‌زار ضمن اشاره به تصویب طرح یک فوریتی شورای شهر تهران برای الزام شهرداری تهران به تملک خانه اتحادیه گفت: امیدوارم این طرح مانع تخریب اتحادیه شود. این خانه از چند وجهه معماری، هنری، میراث فرهنگی دارای اهمیت است. همچنین این مجموعه تنها باغ خیابان لاله‌زار است که در یک محدوده عمومی و متراکم تجاری قرار گرفته است.

مشارکت شهرداری بوشهر برای حفظ خانه معین‌التجار

مسجد جامعی درباره خانه‌ی معین التجار بوشهری نیز با اشاره به تمایل شهرداری بوشهر و سایر اهالی این شهر در حفظ و نگهداری این بنا به عنوان سمبل بوشهری‌ها در تهران اظهار کرد: چون معین‌التجار اقداماتی را نیز درباره خلیج فارس داشته از این جهت مورد احترام مورخین نیز هست. و از این رو شهردار منطقه باید زمینه مساعد را فراهم آورد تا بوشهری‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

او گفت: نقاشی‌‌های خانه معین‌التجار به دلیل کشیدن لایه‌ای فیبر روی آن کم و بیش محفوظ شده اما به دلیل زدن میخ برای نگهداری این لایه، نقاشی‌ها تا حدودی آسیب دیده است. این نقاشی‌ها روایتی از تجار ایرانی یا گروهی از هنرمندان نسبت به هند، اروپا و عثمانی و ایران است که مهم بوده و نیازمند توجه ویژه است. اگر حفاظت این بنا اتفاق نیفتد در منطقه سبب مشکل برای مردم می‌شود و میراث فرهنگی نیز باید برای آن تدبیری بیندیشد و حفظ آن فقط به عهده شهرداری‌ها نیست.

استان‌ها خانه‌ای تاریخی در تهران داشته باشند

رییس شورای شهر تهران با بیان این که اگر هر مرکز استانی یک خانه تاریخی در تهران داشته باشد می‌تواند در حفظ خانه‌های تاریخی تهران موثر باشد، افزود: مشارکت مردم و سایر نهادها در حفظ خانه‌های تاریخی قابل چشم‌پوشی نیست.

مسجدجامعی گفت: لاله‌زار نیازمند طرح‌ جامع است چرا که هم دارای خانه‌ها و آثار تاریخی است هم مشاغل تاریخی و هم اصنافی که سالهاست در آنجا کار می‌کنند. ما نمی‌توانیم از مردم بخواهیم کسب و کارشان را رها کنند. باید به تعاملی رسید که آنها نیز در این جابه جایی گرفتار ضرر و زیان نشوند. 

لزوم شکل‌گیری خانه تئاتر در لاله‌زار

او با اشاره به آسیب برخی هتلها و سینماهای لاله‌زار ادامه داد: مثلاً تئاتر نصر ( تئاتر تهران) مدتها مخروبه مانده اما همچنان از آن به عنوان نخستین تئاتر گردان در تهران یاد می‌شود. البته برخی از این آثار باقیمانده نیز به دلیل تعدد مالک و اختلاف نظر آنها سالم مانده است.

وی توضیح داد: بحث موزه تأتر لاله‌زار در دروه‌های پیشین توسط وزرای ارشاد و مسئولین پیشین سازمان فرهنگی- هنری شهرداری هم مطرح شده است. ایجاد خانه تئاتر هم مانند خانه سینما می‌تواند از اینجا آغاز شود. البته تا موزه تئاتر به لحاظ حقوقی ثبت و اشیا آن جمع‌آوری شود امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد با برخی از مالکین به توافقی برسد.

فراهم شدن یک نظریه جامع درباره لاله‌زار

مسجد جامعی اظهار داشت: برخی بناهای لاله‌زار سیما و منظر معمارانه‌ای دارد و کمتر در سراسر ایران دیده می‌شود که نیازمند حمایت میراث فرهنگی و شهرداری است اما برخی از کسبه نیز تأکید داشتند ما حاضریم مقداری از هزینه را تقبل کنیم تا این پیاده‌رو‌ها ساماندهی شود.

او گفت: مطالعات طرح لاله‌زار توسط دکتر پیروز حناچی که اکنون در حوزه معاونت وزرات مسکن مشغول فعالیت است، انجام شده و زمینه رسیدن به یک نظریه جامع درباره لاله‌زار را فراهم نموده است.

وی خاطرنشان کرد: محقق کردن این طرح نیازمند همکاری و تعامل شهرداری، سایر بخش‌های عمومی و خصوصی است.

مجموعه خانه‌های پیرنیا نیازمند تعامل بین سازمانی است

او همچنین درباره مجموعه خانه‌های تاریخی پیرنیا در خیابان لاله زار توضیح داد: بخشی از این مجموعه خانه‌ها که اکنون به دانشکده طب سنتی تغییر کاربری پیدا کرده سامان یافته است به ویژه شربتخانه آن بسیار ارزشمند بود. درباره خانه‌های دیگر باید سازمان میراث فرهنگی گزارشی ارائه کند تا بدانیم برای آنها چه کاری باید انجام داد.

مسجد جامعی درباره اختلاف نظر ستاد اجرایی فرمان ۱۰۰ امام و میراث فرهنگی در این زمینه گفت: به من عکس‌هایی از خانه‌های دیگر پیرنیا در خیابان لاله‌زار نشان داده بودند که مخروبه شده‌اند، باید با تعامل و گفتگو مشکل این خانه‌ها نیز حل شود.

میراث فرهنگی چه می‌کند

رییس شورای شهر از پیشنهادش به سازمان میراث فرهنگی برای ارائه مصوبه‌ای به سایر نهادها و ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی خبرداد که در آن کل موزه‌ها، اماکن تاریخی و فرهنگی تعریف شود.

او با اشاره به وجود چنین مصوبه‌ای در دوران ریاست جمهوری خاتمی افزود: این مصوبه منشأ نجات بخشی بسیاری از آثار فرهنگی- تاریخی شد. میراث فرهنگی باید نگاه نویی داشته باشد و نمی‌توان فقط از سایرین انتظار خرید و کمک داشت.

وی یادآور شد: بسیاری از موزه‌هایی که اکنون ایجاد شده به همان مصوبه مانند موزه برق، آب، پست و گمرک بازمی گردد. دستگاه‌های دولتی با این مصوبه هم تشویق می‌شدند تا بناهای تاریخی خود را حفظ کنند و هم اجازه دارند که برای نگهداری از آن بودجه‌ای را هزینه کنند.
کد خبر: 69717
Share/Save/Bookmark