علیرضا سربخش درگفتگو با هنرنیوز:
مراقب لنگیدن پای «خانه سینما» باشید
یک منتقد و تحلیل گر سینما میگوید: تشکیل دهندگان خانه سینما که از ابتدا این خانه را بنا کردند تا زمانی که خودشان حضور داشتند استقلالی برای خانه سینما قائل نبودند اما زمانی که احساس کردند دوره آنان رو به پایان است از آینده این خانه احساس خطر کردند و با حاشیه سازیهایی تلاش کردند تا خانه سینما را مقابل دولت قرار دهند که صدور بیانیههای سیاسی - بویژه در سالهای اخیر- در راستای همین اهداف بوده است.
تاريخ : دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۴
علیرضا سربخش منتقد و تحلیل گر مسائل فرهنگی و سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مسائل «خانه سینما» و برگزاری مجمع عمومی آن افزود: معتقدم در درجه اول باید آن اصلاحاتی که در اساسنامه خانه سینما از سوی هیات ۷ نفره لحاظ گردید باید مورد تصویب خانه سینما قرار بگیرد تا به نوعی، دلبستگی خانه سینما به نظام جمهوری اسلامی به اثبات برسد چون سینما هنگامی که پا به عرصه نظام جمهوری اسلامی ایران از بعد از انقلاب گذاشت؛ سینمای مورد قبول نظام و مردم انقلابی ایران نبود و بعد از اینکه از عملکرد خود به نوعی توبه کرد راه برای فعالیت آن فراهم گردید اما گویا در اساسنامه قبلی خانه سینما، خیلی جدی به اهداف نظام و انقلاب اسلامی توجه نشده بود و به همین دلیل بود که این اساسنامه مورد بازنگری و اصلاح هیات ۷ نفره قرارگرفت. بنابراین باید اول این اساسنامه مورد تصویب قرار بگیرد و بعد مباحث دیگر خانه سینما به تدریج در دستور کار دوستان قرار بگیرد. اما آیا این اساسنامه مورد تصویب آقایان قرارگرفته است یا خیر؟
وی با بیان اینکه اصلاحات اساسنامه خانه سینما با امنیت کشور ارتباط مستقیمی دارد ادامه داد: ما نمی توانیم سینما را که به منزله یک رسانه است و با افکار عمومی ارتباط تنگاتنگی دارد از امنیت کشور منفک بدانیم.ما باید شاهد اصلاح این مسائل در درجه اول در اساسنامه خانه سینما باشیم اگراین موارد محقق شده بود آنگاه می توان به دنبال پیاده شدن موارد دیگری بود.
سربخش تاکید کرد: اگر اصلاح اساسنامه خانه سینما در چارچوب اهداف انقلاب اسلامی باشد ما از این سینما با آغوش باز استقبال خواهیم کرد و در جهت اعتلای آن از هیچ کوششی هم دریغ نخواهیم کرد اما اگر غیر از این باشد حتما یک پای سینما خواهد لنگید. لذا این ها نکته هایی است که باید قبل از برگزاری مجمع عمومی خانه سینم مورد توجه مدیران ارشد سینمایی کشور قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: ما اگر می خواهیم دارای خانه سینمایی باشیم که صنوف در آن حضور فعالی داشته باشند بی شک تنها به یک خانه سینما احتیاج داریم؛ اما اگر قرار است خانه سینما، فعالیت های سیاسی را راستای عمل خود قرار دهد دیگر نمی توان به آن خانه سینما گفت چرا که کارکرد یک حزب سیاسی را پیدا خواهد کرد که نیاز است از ماده ۱۰ وزارت کشور اجازه بگیرد تا فعالیت سیاسی بکند.
این منتقد و تحلیل گر مسائل فرهنگی و سینمایی با اشاره به تشکیل خانه سینما اظهار داشت: تشکیل دهندگان خانه سینما که از ابتدا این خانه را بنا کردند تا زمانی که خودشان حضور داشتند استقلالی برای خانه سینما قائل نبودند اما زمانی که احساس کردند دوره آنان رو به پایان است از آینده این خانه احساس خطر کردند و با حاشیه سازی هایی تلاش کردند تا خانه سینما را مقابل دولت قراردهند که صدور بیانیه های سیاسی - بویژه در سالهای اخیر - در راستای همین اهداف بوده است.این درحالی است که خانه سینما مادامی که در اختیار طیف قبلی باشد آنان با دیکتاتوری کامل آن را اداره خواهند کرد. شما نگاه کنید همان کسانی که بیشتر دم از آزادی و اندیشه لیبرالیزم در سینما می زدند هنگامی که در سال های اول انقلاب، انتشار مجله سینمایی خیلی در کشور زیاد نشده بود این طیف درحالی موفق به انتشار مجله ای سینمایی در کشور شده بودند که به هیچ عنوان اجازه انتشار مجله سینمایی دیگری را به سینماگران و کارشناسان این حوزه نمی دادند. حال اگر دگربار همین گروه بر خانه سینما مسلط شوند.آیا خانه سینما دوباره مکانی برای جولان چنین اندیشه های خودکامه نخواهد شد؟
به گفته وی اگر دقت کافی در بازگشایی خانه سینما و انتخابات هیات مدیره آن نشود. خانه سینما باز هم گرفتار چنین افرادی خواهد شد.
علیرضا سربخش گفت: اگر خانه سینمای جدید بتواند برادری خویش را با نظام و انقلاب اسلامی ثابت کند هیچ مانعی برای ادامه فعالیت خود نخواهد داشت.
این منتقد و تحلیل گرمسائل فرهنگی و سینمایی افزود: اگر مدیریت جدید خواهان فعالیت صنفی خانه سینما به گونه ای است که صنوف دسترسی کاملی به حق و حقوق خود داشته باشند باید خانه سینما از مطامع سیاسی خویش دست بردارد و به دنبال اهداف صنوف مختلف خویش باشد. معتقدم خانه سینما باید با پیروی از عقلانیت تنها در پی جامع عمل پوشاندن اهداف انقلاب اسلامی در حوزه سینما باشد اما اگر به هرلیلی نتوانند این مسائل را حل نماید. بدون تردید،این اختلافات؛ همچنان باقی خواهد ماند.