آمادگی ایران برای تبادل هیئت‌های فرهنگی و هنری با کشورهای اسلامی
وزیر ارشاد در کنگره هنرهای اسلامی اعلام کرد؛
آمادگی ایران برای تبادل هیئت‌های فرهنگی و هنری با کشورهای اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گشایش کنگره بین‌المللی «هنرهای اسلامی و صنایع دستی» گفت: آمادگی داریم هیئت‌های فرهنگی و هنری با دیگر کشورهای اسلامی مبادله کنیم.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۹

به گزارش هنرنیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی «هنرهای اسلامی و صنایع دستی» امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانانی از کشورهای اسلامی در هتل آزادی تهران برگزار شد.
در این مراسم که محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «خالد ارن» مدیر مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ کشورهای اسلامی موسوم به ارسیکا، محمدرضا دهشیری دبیر کنگره و ۴۰ مهمانان خارجی حضور داشتند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: هنر ایران با دیرینه چند هزار ساله، همیشه با ایجاز و اعجاز همراه بوده است.
وی افزود: خداوند بالاترین هنرمندان است که همه خلقت و انسان را در اوج‌ زیبایی آفریده است.
حسینی گفت: هنر اسلامی با فطرت پاک آدمی عجین است و هنرمند مسلمان با جهان بینی و تفکر خود دیگران را با خوبی و تجلی قدرت خداوند آشنا می‌کند.
وی افزود: ایران تجربیات خوبی در دایر کردن مراکز علمی و کاربردی برای نگهداری هنرهای دستی در حال انقراض دارد.
حسینی با اشاره به اهانت به مراکز تاریخی، مذهبی و صحابه پیامبر گرامی اسلام گفت: برخی خشونت‌ها را به نام اسلام به دنیا معرفی می‌کنند حال آنکه هنرمندان مسلمان چهره نورانی اسلام را به دنیا معرفی و جامعه را به آینده بهتر دعوت می‌کنند.
* پیشنهاد خرمشاد برای تشکیل صندوق بین‌المللی حمایت از هنرهای اسلامی
خرمشاد نیز در بخشی از این مراسم گفت: امروز جهان اسلام دچار آفتی شده که این آفت میراث فرهنگی را نیز تحت تاثیر قرار داده و آن خطر عبارت است از تحریکی که همراه با تخریب است.
وی در این مراسم به رابطه هنر و دین اسلام اشاره کرد و گفت: اسلام دینی دو ساحتی است؛ یعنی به همان اندازه که به دنیا اهمیت می‌دهد به آخرت نیز اهمیت می‌دهد و از آنجا که اسلام، انسان و جهان را هدفدار می‌داند؛ هنر اسلامی نیز با این نگاه یک هنر قدسی و هدف‌دار است.
این استاد دانشگاه همچنین گفت: اسلام به عنوان آخرین دین و کامل ترین شریعت، نگاهی فراگیر و همه جانبه به انسان و هستی دارد؛ همین نگاه در هنر نیز تجلی می‌کند و تنوع را می‌آفریند و چون انسان برترین موجود خلقت است؛ لذا مرزهای خلاقیت در هنرهای اسلامی همیشه گشوده است.
وی افزود: همانگونه که هنر اسلامی یک هنر متعالی و الهام بخش است؛ صنایع دستی نیز همین ویژگی را داشته و اگر چه همه کشورهای اسلامی دارای صنایع دستی هستند ولی جمهوری اسلامی ایران از صنایع دستی غنی و متنوع تری برخوردار است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعلام آمادگی پس از ۱۰ سال میزبان دومین همایش هنرهای اسلامی و صنایع دستی است.
خرمشاد از تشکیل نمایشگاه ها و فروشگاه های دائمی هنرهای اسلامی در کشورهای اسلامی، تاسیس اتحادیه هنرمندان جهان اسلام و تدوین دائره المعارف هنرهای اسلامی کشورهای مسلمان به زبان های مختلف در این راستا یاد کرد.
وی افزود: تشکیل صندوق بین‌المللی حمایت از هنرهای اسلامی در بستر سازمان حمایت‌های اسلامی و ورود صنایع دستی به بازار بورس در کشورهای مسلمان از دیگر روش هایی است که می‌توان به گسترش بازار هنرهای اسلامی و صنایع دستی کمک کرد.
کنگره بین‌المللی «هنرهای اسلامی و صنایع دستی: ویژگی ها و دستاوردهای فرهنگی و اقتصادی» با حضور ۴۰ از مهمانان خارجی کنگره از امروز در هتل آزادی تهران آغاز شد و سه روز ادامه خواهد داشت و روزهای ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت نیز در دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز برگزار خواهد شد.

کد خبر: 57657
Share/Save/Bookmark