كوتاه شدن برنامههاي راديويي؛ الزام يا تمايل؟
تاريخ : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۲
«كوتاه شدن برنامههاي راديويي» با توجه به نياز مخاطب و آنچه رسانهاي به نام راديو با درنظر گرفتن ويژگيهايش مطالبه ميكند، مسالهاي است كه از سوي كارشناسان و برنامهسازان راديويي با واكنشهاي مختلفي مواجه شده است.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايسنا، برخي كارشناسان، كوتاه شدن آيتمهاي راديويي را يك امر لازم ميدانند تا با توجه به آن بتوانند مخاطبان بيشتري را به رسانهي سيار راديو جلب كنند. از سوي ديگر به اعتقاد عدهاي از برنامهسازان راديو، كوتاه يا طولاني بودن برنامههاي راديويي امري نيست كه بتوان آن را از پيش تعيين كرد بلكه با توجه به جذابيت برنامههاست كه تعدادي از برنامهها ميتوانند در زمان بيشتري به مخاطبان عرضه شوند و در عين حال مخاطب زيادي نيز جذب كنند.
***
نجيبه معصوم زاده، مدير گروه دانش و فرهنگ راديو فرهنگ در اين رابطه معتقد است: درحال حاضر نياز شنوندگان متفاوت شده و آنها دوست دارند مطالب را سريع دريافت كنند، به همين علت اگر به سمت برنامههايي با ضرب آهنگ بالا برويم هم به نفع مخاطب و هم به نفع رسانه است.
از سوي ديگر معصومه جدلي، تهيهكنندهي برنامه «شب بخير كوچولو» راديو ايران با اشاره به اين كه آيتمهاي كوتاه راديويي در سراسر جهان پذيرفته شده است، زمان آيتمهاي راديويي را وابسته به نوع ارائهي آن ميداند و ميگويد: اگر برنامهاي به صورت زيبا و جذاب ارائه شود، ميتواند در جذب مخاطبان موفق باشد، حتي اگر مدت زمان اين برنامه طولاني باشد.
محمدصادق رحمانيان، مدير گروه مطالعات فرهنگي راديو فرهنگ نيز در به خبرنگار ايسنا عنوان ميكند: تغييرات فرهنگي در جهان امروز به سوي شتابناكي پيش ميرود و اين اقتضاي كار راديوست كه بتواند به صورت كوتاه و در لحظه، نسبت به رويدادهايي كه رخ ميدهد واكنش سريع نشان دهد.
از سوي ديگر داوود حيدري، سردبير برنامهي راديويي «قرار ايراني» صداي آشنا معتقد است: وقتي يك برنامه جنبهي اطلاعرساني دارد، كوتاه شدن آيتمها خوب است اما وقتي جنبهي نمايشي و گفتوگويي دارد، بهتر است متناسب با ساختار برنامه، مدت زمان تعيين شود.
عبدالحسين كرمي، سردبير برنامهي راديويي «قضاوت با شما» راديو جوان، نيز در مخالفت با آيتمهاي كوتاه مدت راديويي ميگويد: كوتاه شدن آيتمها در همهي برنامهها نميتواند اتفاق بيافتد و ما برنامههاي طولاني مدت هم داريم.
طاهره رمضانعليپور ، سردبير «بين خودمون باشه» شبكهي جوان، مدت زمان يك برنامهي راديويي را بسته به محتوا متغير ميخواند و ميگويد: نميتوان گفت برنامهاي كه طي 5 تا10 دقيقه توليد ميشود، حتما در جذب مخاطب ناتوان است.
بهزاد بهادر، سردبير برنامهي «فرهنگسرا» در صداي آشنا نيز در موافقت با كوتاه شدن آيتمهاي راديويي، هدف هر رسانه را سرعت در اطلاعرساني ميداند و ميافزايد: ما بايد سرعت خود را بالا ببريم؛ چرا كه مخاطب فرصت ندارد كه در چند ساعت مطلبش را بگيرد، مگر اين كه وقتش آزادتر باشد.
سيد عباس موسوي تبار، مدير راديو تجارت هم كوتاه شدن آيتمهاي راديويي را وابسته به موضوع برنامه ميداند و معتقد است: آموزش مباحثي مثل اقتصاد كلان به مخاطب زمان زيادي ميطلبد؛ لذا اين برنامهها بايد در دورههاي طولاني مدت به مخاطب انتقال داده شود.
محمد حسين كيانپور، تهيهكننده برنامهي راديويي «قصه ظهر جمعه» نيز در اظهارنظري همسو با مدير راديو تجارت، ميگويد: اگر بتوانيم برنامهاي بسازيم كه جاي خود را در بين مردم پيدا كند و زبان گويايي داشته باشد و مردم بتوانند حرفهايشان را در آن برنامه بزنند، اگر برنامه چند ساعت هم باشد، شنونده به آن گوش ميدهد.