سیروس تسلیمی در گفتگو با هنرنیوز؛
خیلیها تلاش کردند سینما وارد حاشیه شود
سیروس تسلیمی نویسنده و تهیه کننده سینما گفت: متاسفانه امسال خیلی ها کمک کردند که سینما وارد حاشیه های بی خود بی جهت شود. حاشیه هایی که هیچ سودی به جز ضربه زدن به سینما و ریزش مخاطب نداشته است.
تاريخ : دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۷
سیروس تسلیمی نویسنده و تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: فعلا مشغول بررسی چند فیلمنامه برای تهیه هستم و اگر فرصتی هم داشته باشم روی چند فیلمنامه مجموعه تلویزیونی یا فیلم سینمایی کار میکنم.
وی افزود: با توجه به شرایطی که سینمای ایران امسال تاکنون داشته بسیاری از تهیه کنندگان و کارگردانان مستقل انگیزهای برای تولید فیلم سینمایی نداشتهاند. چون در چنین شرایط اقتصادی و اجتماعی واقعا نگران جذب سرمایه گذار و اسپانسر بودهاند. از سویی بعد از ساخته شدن فیلمهای خود نیز دلواپس نحوه اکران وبازگشت سرمایه فیلم هستند.
تسلیمی تصریح کرد: متاسفانه امسال خیلیها کمک کردند که سینما وارد حاشیههای بیخود بیجهت شود. حاشیههایی که هیچ سودی به جز ضربه زدن به سینما و ریزش مخاطب نداشته است. در چنین اوضاع واحوالی نمیتوان انتظار داشت که مردم با خیال آسودهای به سینما بیایند و با لذت فیلم ببینند. ازطرفی فیلمنامههایی که امروز در سینما ساخته و برای مخاطب اکران میشوند به قدری ضعیف هستند که مخاطب انگیزه لازم را برای رفتن به سینما ندارد.
این تهیه کننده با سابقه سینمای ایران در ادامه خاطرنشان کرد: به نظرم باید منتظر ماند و دید امسال در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر چه نوع سیاستهایی برای سال آینده ایجاد میشود تا ما بتوانیم فیلمی را تهیه کنیم. اما آنچه که تاکنون برای خود من مشخص شده این است که من با توجه به شرایط امروز سینما و ترس اسپانسرها برای سرمایه گذاری در فیلمهای سینمایی بعید میدانم کاری را شروع کنم.
وی در خصوص بحث دیجیتالی شدن آثار سینمایی با توجه تحریمهای اقتصادی هم ابرازداشت: مبحث دیجیتالی شدن آثار سینمایی به شکل مشخصی برای ما اهالی سینما باز نشده است و اطلاع رسانی لازم هم فعلا صورت نگرفته است. تا سینماها هم باید برای این طرح بتوانند دستگاههای نمایش خود را تعویض کنند. اما در خصوص خوب یا بد بودن این شیوه نمایش آثار سینمایی در سالنهای سینما هم باید گفت، دیچیتال یک علم است وبه نظرم وارد شدن آن به سینمای ایران بسیار امر لازم وخوبی است.
تسلیمی با اشاره به اینکه در سیستم دیجیتال اگر احیانا در سینما برق قطع شود، فیلم دوباره از اول برای مخاطب نمایش داده میشود اضافه کرد: اشکالی که نمایش آثار سینمایی به شیوه دیجیتالی دارند این است که اگر در حین نمایش فیلم برف قطع شود، فیلم دوباره از اول برای مخاطب نمایش داده میشود. به همین خاطر باید برق سینما خود کفا یا اینکه به گونهای باشد که در حین قطعی برق، برق سینما یا دستگاه نمایش دهنده فیلم خاموش نشود. و به برق شهری مثلا وصل نباشد. بنابراین این سیستم نمایش فیلم تا به کشورما بیاید و راه بیافتد نیاز به زمان وامکانات لازم دارد.
وی درادامه در مورد تفاوت دستکاه نمایش دیجیتال و آپارتهای قدیمی سینما عنوان داشت: دستگاه نمایش فیلمهای سینمایی دیجیتال شبیه به دستگاههای DVD خانگی است وبا توجه به اینکه سالنهای سینماها ما برای هزار نفر ساخته شدهاند باید دید که آیا نور دستگاه دیجیتال امکان رسیدن به پرده نمایش با توجه به فاصله زیاد را دارد یا اینکه باید در سالن به گونهای نصب شود که با وضوح بیشتر بتواند روی پرده فیلم را به خوبی نمایش دهد.
تسلیمی یادآور شد: سینمای دنیا امروز به سرعت به سمت دیجیتال حرکت میکند و این به خاطر گرانی پزیتیو و نگاتیو و سخت بودن حمل و نقل آن نیز هست. به عنوان مثال کشور آمریکا و به خصوص هالیوود که بالای ۲۰ هزار سالن نمایش دارند ومجبور یک فیلم را در ۴ تا ۵ هزار سالن همزمان نمایش دهند، نمیتوانند که برای همه آنها نگاتیو چاپ کنند که اصلا چنین کاری امکان پذیر و به صرفه برای تهیه کننده و سرمایه گذار فیلم نیست. انها سال هاست که روش دیجیتال استفاده میکنند.
وی ادامه داد: به هرحال ما هم باید روی به سمت این شیوه ساخت ونمایش آثار سینمایی با مجهز کردن سالهای سینمایی خودمان برویم واین امکان پذیر ولی زمان بر است. از سویی دگر باید بخش خصوص هم وارد میدان شود و به هرحال پخش کنند یک فیلم سینمایی هم مجبور است با این روش نمایش فیلم کنار بیاید وهمه مشکلات این شیوه را هم به جان بخرد. شاید این طرح به زودی بتواند در برخی از سینماهای تهران جواب دهد اما در سینماهای شهرستانها به نظرم به مشکل برخورد میکنیم که باید در این خصوص هم راهکارهای لازم مد نظر دوستان سینمایی قرار گیرد.
این تهیه کننده تاکید کرد: این روزها مشکل ارز برای خرید نگاتیو وپزیتیو وجود دارد و به نظرم باید هر چه سریعتر راهکارهای لازم را برای ساخت فیلمهای سینمایی اندیشیده شود و با مشورت بزرگان سینما، مدیران، تهیه کنندگان و... مشکلات دیجیتالی شدن سالنهای سینما برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه امروز آپارتمان سازی و شهر ک سازی به سرعت در شهرهای مختلف ما در حال افزایش است، گفت: دولت یک قانونی دارد که مجتمعهایی که ۲۵۰ واحد آپارتمان میسازند باید یک مدرسه هم برای مردم آن مجتمع ساخته شو. به نظرم به راحتی دولت میتوانست قانونی را تصویب کند که در کنار مدرسه سک سالن سینمایی ۱۰۰ نفره هم ساخته شود تا مردم بتوانند با رفتن به آن تفریح سالمی داشته باشند. اما متاسفانه دلایل مختلفی باعث شده که این اتفاق نیفتد و سالنهای جدیدی در این گونه شهرها و مجتمعهای جدید ساخته نشوند.