به گزارش هنرنیوز، یزدی نژاد در این کتاب به مرور زندگی شهید شهبازی و سلوک اخلاقی وی با رویکردی بر نهج البلاغه پرداخته است.
یزدی نژاد برای تألیف این کتاب پس از پژوهش و تفحص در نهج البلاغه و انتخاب مطالب مورد نظر به انطباق مطالب با مصداق های اخلاقی شهید شهبازی پرداخته و موضوعات هر دو بخش نهج البلاغه و مصداق های گفتاری و رفتاری شهید شهبازی را هماهنگ و تدوین نموده است. یزدی نژارد در مقدمه کتاب مینویسد: «شهید شهبازی مرد تعلیم و تربیت است، استاد اخلاق است استاد قرآن است و استاد نهج البلاغه است... نهج البلاغه را در رفتار و کردار ایشان می دیدیم. ایشان سند عینی و زنده نهج البلاغه است... ایشان از نظر تئوری و عملی پایبند و مقید به نهج البلاغه است.»
شهید محمود شهبازی در سال ۱۳۳۷ در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی از بدو كودكي طعم محروميت و فقر را در محيط خانواده چشيد. پدرش كشاورزي بود كه با دسترنج خويش چرخ زندگي را ميچرخاند. قرآن را نزد مادرش كه فرزند روحاني بود ميآموزد و تحصيلات دوره ابتدائي را در زادگاه خود به پايان ميرساند و براي ادامه تحصيل وارد دبيرستان «احمديهحكيم سنائي» ميشود. مدرك ديپلم خود را در سال ۱۳۵۶ دريافت کرده و همان سال در كنكور شركت کرده و در رشته مهندسي صنايع دانشگاه علم و صنعت پذيرفته ميشود .
شهبازي به طور مشخص فعاليتهاي مذهبي و سياسي خود را از دوران دبيرستان شروع ميكند. او در اين دوران به مطالعه كتابهاي مذهبي به ويژه كتابهاي استاد مطهري و مرحوم علامه طباطبائي روي ميآورد و همزمان در محافل مذهبي و مجالس سخنراني پاي سخنراني آيتالله طاهري و شهيد اژهاي شركت میکند. محمود به خاطر فعاليتهاي مستمر سياسي در شهر اصفهان به عنوان چهرهاي پرتلاش و انقلابي شناخته میشود. در دانشگاه با انجمن اسلامي دانشجويان که به صورت مخفیانه فعالیت داشت، همكاري نزديك و مستمر انجام ميدهد.
پس از به ثمر رسیدن شکوفههای انقلاب و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، شهبازی بعد از چند روز خدمت در کمیته انقلاب اسلامی در اسفند ماه ۱۳۵۷ به عضویت سپاه پاسداران درآمده و در پادگان سعدآباد مشغول خدمت ميشود و به مقابله با اشرار و منافقین می پردازد. او در سال ۱۳۵۹ به سمت فرماندهی سپاه پاسداران همدان منصوب شد و همزمان با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و به عنوان قائم مقام لشگر ۲۷ محمد رسول ا... (ص) در عملیات فتح المبین شرکت کرد. وی پس از مدتی به همراه افرادش راهی محور اهواز_خرمشهر شد و در عملیات «بیت المقدس» حضوری فعال یافت و سرانجام در روز دوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ در سن ۲۴ سالگی و در آستانه فتح خرمشهر به شهادت رسید.
یزدی نژاد پس از دو بخش کوتاه «قرآن و نهج البلاغه در نگاه استاد شهبازی» و «شهید شهبازی در نگاه دیگران»، تولد و شاخصه های تربیتی او در کانون روحانی خانواده را مورد بررسی قرار داده سپس پنج فصل اصلی «عبادی»، «اخلاق اجتماعی»، «اقتصادی»، «فرهنگی» و «اخلاق سیاسی» به مصداق های رفتاری و گفتاری شهید شهبازی و مطالبی نهج البلاغه اختصاص داده است. همچنین وصیت نامه شهید شهبازی به همراه نسخه دست نویس آن و مجموعه ای از تصاویر او در پایان کتاب آمده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «برادرها هر یک از شما که قادر نیست به این عملیات بیاید بدون تعارف میتواند کتار برود و احدی حق ملامت او را ندارد. هیچ اشکالی ندارد، چون ما داریم به نیت شهادت به این مأموریت میرویم. اگر که موفق بشویم، به یاری خدا جان هزاران نفرا بچه های مردم و برادران رزمنده مان را در شیاکوه نجات پیدا میکند و اگر در این راه موفق نشدیم و کشته شدیم، باز به تکلیف الهی و وظیفه انسانی خودمان عمل کردهایم. لذا چه ۵۰ نفر باشم، چه ۱۵۰ نفر، فرقی نمیکند. مهم، عمل به تکلیف و ادای وظیفه است. اما در این راه به کسانی نیاز داریم که مرد جنگ باشند. کسی که با ما میآید، به جای آب و جیره غذایی، فقط باید با خودش مهمات بیاورد. چون به محض درگیر شدن با دشمن احدی برای ما مهمات نخواهد آورد. امکانی برای تخلیه مجروحین هم در کار نیست. میرویم تا مردانه بجنگیم و با افتخار و عزت در پیشگاه خداوند بمیریم!... حالا بنده و سایر مسئولین به ساخنمان مدرسه برمیگردیم. همه شما بروید و فقط کسانی که مرد جنگند و دل به آخرت بسته اند، برای ثبت نام به مدرسه بیایند.»
کتاب «پای درس استاد با نهج البلاغه» نوشته زهرا یزدی نژاد درباره زندگی و سلوک اخلاقی سردار شهید مهندس حاج محمود شهبازی توسط انتشارات «خورشید باران» منتشر شد. کتاب حاضر در ۲۸۸ صحفه و شمارگان ۳۰۰۰ نسخه به چاپ رسیده و با قیمت ۱۲۵۰۰ تومان عرضه میشود.