سینمای ایران از «انقلاب اسلامی» عقب افتاده است
محمد رضا اسلاملو در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای ایران از «انقلاب اسلامی» عقب افتاده است
یک کارگردان سینمای ایران گفت: در حالی که سینما ویترین فرهنگی هر کشوری محسوب می شود اما سینمای ایران از انقلاب اسلامی عقب مانده است و باید تلاش کنیم تا این فاصله هر روز کمتر شود.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۹
محمد رضا اسلاملو کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: اگر بخواهیم بدانیم که ایران باید چه نوع سینمایی داشته باشد تا آن به یک گونه سینمایی تبدیل شود آن سینما، سینمایی نیست جز«سینمای انقلاب اسلامی» است. این درحالی است که سینمای انقلاب اسلامی بسیار گسترده است به طوری که یک سر آن به درون انقلاب اسلامی و سر دیگر آن خارج از انقلاب یعنی به خارج از ایران مرتبط است. تحولی که در داخل قرن ها، ملتی قیام کردند که این قیام برای آب ، نان و مسکن و آزادی نبود بلکه جنس خدا جویی و حق طلبانه داشت و بالاترین شعارش جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ اللباطِلُ اِن الباطِلَ کانَ زَهُوقاً بود و گویا معنی انقلاب اسلامی در همین شعار خلاصه شده بود.
کارگردان فیلم سینمایی« جعبه سیاه» اضافه کرد: بهترین تعریفی که امام خمینی (ره) در مورد انقلاب اسلامی داشتند این بود که انقلاب را به «انفجار نور» تشبیه کردند که به نوعی همان جاء الحق است و خداوند نیز در چند جای قرآن، بسیار گسترده از حق صحبت می کند که نشان می دهد حق ماندنی است و باطل رفتنی است.
وی با بیان اینکه بزرگترین ثمره و میوه دموکراسی ، کمونیزم و تمام ایزم های جهان منجر به تشکیل موجودی به نام «اسرائیل» و «صهیونیست» شد که این روزها در غزه در حال جنایت است ادامه داد: از همان روزهای اول شکل گیری انقلاب اسلامی، اعتراض به بحث موجودیت اسرائیل با قدرت مطرح شد چرا که پدیده ای به نام انقلاب اسلامی ایران خیلی حرف ها برای گفتن داشت و دارد چرا که این انقلاب از آن نوع انقلاب های دنیا نیست که فقط برای داخل کشورش برنامه ریزی داشته باشد بلکه به همان اندازه که به مسائل داخلی کشور دغدغه دارد به مسائل خارج از ایران هم توجه دارد.
کارگردان فیلم سینمایی« شهابی از جنس نور» با اشاره به این موضوع که حرف های انقلاب را باید با ابزاری مثل سینما که بُرنده ترین سلاح فرهنگی محسوب می شود بیان کرد یاد آور شد: در حالی که سینما ویترین فرهنگی هر کشوری محسوب می شود اما سینمای ایران از انقلاب اسلامی عقب مانده است و باید تلاش کنیم تا این فاصله هر روز کمتر شود.باید بپذیریم هرچه سینما صادقانه تر، واقعی تر و حق بینانه تر باشد ارزش آن سینما نیز بیشتر خواهد بود و باید روند حرکت سینمای ایران به آن سو باشد.
محمد رضا اسلاملو خاطر نشان کرد: اینکه هنرمندان و سینماگران ما در قالب راهپیمایی و بیانیه، انزجار و نفرت خود را از رژیم صهیونیستی همچون سالهای گذشته نشان می دهند کار خوبی است اما به لحاظ عملی چه گام های مثبت و تاثیرگذاری برداشتیم؟ چقدر کمک و یاری کردیم؟ اگر مدیری بخواهد خودش را در این زمینه ارزش یابی کند باید صادقانه به خودش نگاه کند و ببیند چقدر در این مورد کمک کرده است – غیر از شعار و مصاحبه – ببیند آیا سنگ ها را از جلوی پای سینماگران برداشته یا اینکه خودش، سنگ اندازی کرده است.از سوی دیگر، سینماگران هم باید خودشان را ارزیابی کنند تا ببینند در آثارشان چقدر برای افشاگری جنایت های صهیونیست و استکبار جهانی تلاش کرده اند.
این کارگردان پیشکسوت فیلم های مستند گفت: باید هم مدیران و هم هنرمندان و بویژه سینماگران صادقانه خودشان را ارزیابی کنند و به خودشان نمره بدهند. آنگاه است که متوجه خواهیم شد که جایگاه فیلمساز و همچنین جایگاه بدنه ی سینما از مدیریت گرفته تا کُل سینما کجا قرار گرفته است. این درحالی است که واقعیت امر این است که سینمای ایران نه تنها باید نسبت به تحولات جهانی، نسبت به مقاومت جهانی و نسبت به اتفاقاتی که در آفاق رخ می دهد باید جلوتر باشد بلکه باید راجع به فردا هم صحبت کند. اما آیا سینمای ایران این گونه است؟!
کارگردان فیلم سینمایی «باغ سید» افزود : باید مردم احساس کنند که سینمای ایران نه تنها در کنار آنها است بلکه فردا را نیز به آنان نشان می دهد اما اگر صادق باشیم آیا می توانیم این موضوع را تائید کنیم؟
اسلاملو با اشاره به جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان اضافه کرد: متاسفانه در سالهای اخیر، مساله جنگ هم در آثار سینماگران بازیچه قرارگرفته است. آیا این فیلم های جنگی که ساخته می شوند در شانیت آن جنگی که به «کربلای زمانه» معروف شد، بوده است یا خیر؟ اخیرا سینمای جنگ به تعریف های خیلی سطحی ، کوچک و شخصی کشیده شده و حتی سینمای غیر جنگی هم، بیشتر به دعواهای گروهی و برداشت های ناصحیح از اتفاقات جامعه مبدل شده است و سوژه های خوار، پَست و ذلیل کننده ، سینمای غیر جنگی را اشباح کرده است و متاسفانه به دلیل تغییر ذائقه تماشاگر، برخی از همین مضامین، اتفاقا آمار فروش شان هم زیاد است و این جا است که متوجه می شویم سینمای ما از انقلابی که انفجار نور لقب گرفته بود عقب مانده است. لذا لازم است که همه تلاش کنیم تا این عقب ماندگی جبران شود.
کد خبر: 74117
Share/Save/Bookmark