هشدار سجادپور به تضعيف جشنواره فيلم فجر؛
با تقسيم برنامه اكران جشنواره بهدو نيمه ايراني و خارجي نيمي از رونق جشنواره از بين ميرود
تاريخ : جمعه ۵ بهمن ۱۳۸۶ ساعت ۱۹:۰۶
به گزارش پايگاه خبري هنر، سيد عليرضا سجادپور كه روز پنجشنبه در پنجمين نشست ادواري هيات اسلامي هنرمندان سخنراني ميكرد از تقسيم برنامه نمايش فيلمهاي جشنواره فجر به دو بخش خارجي و داخلي انتقاد كرد و گفت: ظاهرا طبق اعلام مسئولان جشنواره فيلم فجر، قرار است 6 روز اول جشنواره متعلق به فيلمهاي خارجي باشد ودر 6 روز دوم آن فيلمهاي ايراني به نمايش در بيايد كه به نظر من اين طراحي به رونق جشنواره آسيب خواهد زد . وي گفت من تصور ميكردم اين تصميمگيري به دليل اندك بودن تعداد فيلمهاي ايراني باشد اما ديديم كه 23 فيلم به بخش مسابقه فيلمهاي ايراني راه يافتند و اين ميزان ، ميزان خوب و پررونقي است.
دبير هيات اسلامي هنرمندان گفت: در سالهاي گذشته به هنگام نمايش فيلمهاي بينالملل سالنها با تعداد نفرات بسيار كمي پر ميشده است كه ظاهرا در حدود 12 – 13 نفر ميشد و اگر امسال اين اتفاق بيفتد 50 درصد از رونق جشنواره از دست ميرود و تا اواسط جشنواره هيچ رونقي نخواهيم داشت چون هر ساله از همان روز اول جلوي سالنها ازدحام و رونق و اشتياق ميشد و تمام روزنامهها حتي روزنامههاي سياسي نيز در صفحهي اول اخبار جشنواره را تيتر ميكردند و اين رونق تا آخرين روز ادامه مييافت. وي افزود فيلمهاي خارجي استقبال خوبي در سالهاي گذشته نداشتهاند و اين يك موضوع اثبات شده است تا جايي كه هرسال مراسم اختتاميهبخش بينالملل جشنواره آنچنان خلوت در تالار وحدت برگزار ميشود كه با سياهي لشكر سالن را پرميكنند در حالي كه فرداي همانروز در اختتاميه سينماي ايران آنچنان ازدحام و غوغا ميشود كه حتي بعضيها زير دست و پا ميمانند و بسياري از برندگان بهسختي ميتوانند از لابلاي تماشاگران به روي صحنه رفته و جايزهي خود را بگيرند ، سجادپور با ابراز نگراني از كمشدن رونق جشنواره گفت: ما چرا بايد نيمي از روزهاي پررونق جشنوارهي فجر را خلوت كنيم؟ و در آن 6 روز آخر هم روزي 4 -5 فيلم را نمايش دهيم.
دبير هيات اسلامي هنرمندان اين عملكرد را موجب كم رونق شدن جشنواره فجر دانست وخاطر نشان كرد: اواسط دوران موسوم به اصلاحات مديران سينمايي وقت ميخواست جشنواره فيلم فجر را از رونق بيندازند و اين را رسما در مصاحبههاي خود هم گفتند كه چه معني دارد كه جشنواره فجر جشنواره اصلي سينمايي كشور باشد؟! جشن خانهي سينما يا مراسم فلان نشريه ميتواند جشنواره اصلي كشور باشد!. با كمال تاسف يك مدير رسمي دولتي اعلام ميكرد كه جديترين جشنوارهاي كه در دههي پيروزي انقلاب اسلامي برگزار ميشود را بايد از رونق بياندازيم!. سجاد پور در ادامه افزود: خيلي تلاش كردند كه جشنوارههاي ديگري را علم كند اما اين اتفاق نيفتاد و نتوانستند، ولي جالب اينجاست كه در اين دوره اين كار در حال انجام است، حداقل 50 درصد آن. من شخصا احساس خطر ميكنم و هشدار ميدهم كه اين برنامهريزي بوي عجيبي ميدهد! با اين كار 50 درصد از رونق جشنواره را از دست ميدهيم و در نيمي ديگر از جشنواره، با تراكم زيادي روبرو هستيم.
جواد شمقدري نيز در بارهي همين موضوع گفت كه در صورت اجراي اين طرح هيچ كس تصوير كاملي از جشنواره پيدا نميكند چون در همان 12 روز هم ما به سختي ميتوانستيم همهي فيلمها را ببينيم ولي در 6 روز كه اصلا نميشود و حتي خبرنگاران هم نخواهند توانست بيشتر فيلمها را ببينند.
سجادپور همچنين گفت: توجيه مديران اين است كه ميخواهند جشنواره را بينالمللي كنند، اما اين جشنواره 20 سال است كه بينالمللي است. توجيه ديگرشان اين است كه ميخواهند رونق زيادي به بخش بينالملل سينماي جهان بدهند! سئوال من اين است كه آيا شما مسئول رونق دادن به بخش بينالملل سينماي جهان هستيد؟، شما مسئول سينماي ايران هستيد.
وي گفت من مطمئن هستم كه مدان اصلي نسبت به اين مسئله بيتوجه هستند و غرض خاصي ندارند و از روي قصد اين كار را نميكنند چرا كه قطعا جناب آقاي شاهحسيني حاضر نميشود بپذيرد كه نيمي از رونق جشنواره كاسته شود و اين روند در سالهاي آينده ادامه يابد و منتهي به اهميت شدن جشنواره فيلم فجر گردد. من فكر ميكنم اين گلوگاهها هستند كه به شدت فعال هستند و دشمناني كه سالها در اين گلوگاهها نشستهاند و بيخ گوش مديران مربوطه زمزمه ميكنند از اين مسايل استفاده ميكنند و گاه زمزمههاي آنان تبديل به امضاي مديران ميشود.
وي همچنين نسبت به عدم انتخاب مستندهاي سفرهاي استاني رييس جمهور، و مستند جنگ 33 روزهي لبنان واكنش نشان داده و از مسئولان جشنواره فجر خواستار ارائه پاسخ دقيقي در اين رابطه شد.