خزاعی: جشنواره فیلم فجر انقلابی‌ترین و اسلامی‌ترین جشنواره دردنیا است
گزارش هنرنیوزاز نشست خبری سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛
خزاعی: جشنواره فیلم فجر انقلابی‌ترین و اسلامی‌ترین جشنواره دردنیا است
فیلم‌های بی‌کیفیت در جشنواره نخواهند بود
«محمد خزایی» دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجرگفت : امسال قطعا جلوی حضور فیلم‌های بی‌کیفیت در جشنواره فجر را می‌گیرم تا با این کار به خانواده سینمای ایران احترام بگذارم. چون خود اهالی رسانه همیشه معترض بودند که چرا این فیلمها نمایش داده می شوند .
 
تاريخ : چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۳۵
به گزارش خبرنگارسینمایی هنرنیوز؛ اولین نشست خبری سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجربا حضور «محمد خزایی» دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر،«یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره ، «احمد میرعلایی» رئیس بنیاد سینمایی فارابی، «جعفر گودرزی» مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی و «پژمان لشکری پور» درسالن سینمایی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
دراین نشست خبری محمد خزاعی اظهارداشت: من درگیرتولید فیلم سینمایی«قلاده‌های طلا» بودم که آقای شمقدری مرا صدا زدند وپیشنهاد دبیری جشنواره سی و فیلم فجررا دادند ومن با مشورت هایی که انجام دادم دبیری جشنواره را قبول کردم.
وی افزود: امسال من تصمیم گرفته بودم که فیلمی را برای سینما تهیه کنم و درصورت امکان کار اجرایی انجام ندهم. اما دوستان دروزارت ارشاد به این جمع‌بندی رسیدند که من دبیر جشنواره شوم و با این تفاصیل آقای «ابوالقاسم طالبی» کارگردان «قلاده‌های طلا» هم گفتند جشن‌های دهه فجر جشن‌های مهمی برای ماست و باشکوه برگزار کردن آن وظیفه‌ ماست ومن قبول کردم که دبیراین جشنواره باشم.
خزایی با اشاره به اینکه امسال برای اولین باردبیری جشنواره خارج از فضای مدیریت دولتی است تصریح کرد: امسال برای اولین بارخارج از فضای مدیریت دولتی دبیربرای جشنواره انتخاب می‌شود و درصورت موفقیت ما احتمالا سال‌های بعد نیزشاهد حضور هنرمندان برجسته‌ای برای دبیری جشنواره خواهیم بود.
دبیرسی امین جشنواره فیلم فجریادآورشد: جشنواره امسال دارای تغییراتی است که همگی این تغییرات کارشناسی شده و تمام برنامه‌ریزی دوره سی‌ام بر اساس شعار «اخلاق، آگاهی، امید» برنامه‌ریزی شده و دلیل نامگذاری این شعار وجه تولیدات و فضای جامعه سینمایی ایران است. جذابیت سینمای ایران
جشنواره امسال دارای تغییراتی است که همگی این تغییرات کارشناسی شده و تمام برنامه‌ریزی دوره سی‌ام بر اساس شعار «اخلاق، آگاهی، امید» برنامه‌ریزی شده و دلیل نامگذاری این شعار وجه تولیدات و فضای جامعه سینمایی ایران است.
از دیدگاه سینماگران و منتقدان خارجی توجه به اخلاق است. فضای سالم و انسانی سینمای ایران برای همه مورد توجه است.
وی ادامه داد: در تعدادی از فیلم‌ها دیده می‌شود که مسائل اخلاقی نادیده گرفته شده و اخلاق از این جهت برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و در فضای سینمای ایران شاهد بی‌اخلاقی‌هایی هستیم. درست نیست که همه در یک خانواده با نقدهای تند و بی‌اخلاقی‌های زیاد همدیگر را خطاب قرار دهیم و آگاهی، یکی دیگر از شعارهای این دوره از جشنواره است که نقش سینمای ایران در شکوفایی کشور را ترسیم می‌کند. ازطرفی بعضی از منتقدان در پیشنهادهایی به من گفتند از پایان سیاه فیلم‌ها خسته‌ شده‌ایم، درست است که مشکلاتی در سطح جامعه وجود دارد اما در نهایت همه ما با امید و شور و نشاط زندگی می‌کنیم. نمی‌توان رویکرد تمام فیلم‌ها را به سمت پایان سیاه و منفی برد.
محمد خزاعی در مورد بخش های مختلف جشنواره فیلم فجر امسال عنوان داشت: بخش سودای سیمرغ یا مسابقه سینمای ایران بخش اصلی جشنواره است. من امسال قطعا جلوی حضور فیلم‌های بی‌کیفیت در جشنواره فجر را می‌گیرم تا با این کار به خانواده سینمای ایران احترام بگذارم. خود اهالی رسانه وقتی که فیلمی در سالن نمایش داده می‌شود، به دبیر جشنواره می‌گویید، چرا این فیلم را نمایش دادید و حضور فیلم‌ها در جشنواره با تولیدات سینمایی تفاوت دارد و باید برای جشنواره احترام قائل باشیم.
وی ادامه داد: ما باید درسینمای خودمان استانداردسازی کنیم و واقعا فیلم‌های خوب را به بخش مسابقه بیاوریم که با این کار مسلما تعداد فیلم‌های بخش مسابقه کاهش می‌یابد و فکر می‌کنم سینمای ایران در بخش جلوه‌های ویژه بصری به یک بلوغ رسیده است و امسال در این بخش یک سیمرغ داده می‌شود ضمن اینکه در این دوره از جشنواره سیمرغ زرینی توسط دبیر جشنواره به فیلمی با رویکرد اخلاق اهدا می‌شود.
خزاعی ابرازداشت: تمام فیلم‌هایی که نتوانستند در بخش مسابقه سینمای ایران حضور یابند، در بخش آیینه سینمای ایران نمایش داده می‌شوند و می‌توان یکی دو جایزه هم به آن‌ها اهدا کرد. ازطرفی خیلی از دوستان به ما پیشنهاد دادند که بخش ویدیویی جشنواره فجر حذف شود که ما با کار کارشناسی که انجام دادیم تصمیم گرفتیم این بخش را حذف کنیم.
ور درادامه خاطرنشان کرد: در زمان گذشته حضور فیلم‌های ویدیویی به منظور گرم کردن جشنواره بود، ولی الان که تعداد فیلم‌ها بالا است، نیازی به این کار نیست. ضمن اینکه از ابتدا هم این کار کارشناسی نبود. البته برای فیلم‌های ویدیویی ، جشنواره مستقلی توسط مؤسسه رسانه‌های تصویری برگزار می‌شود. ازطرفی ما امسال درسی‌امین جشنواره فیلم فجر در بخش سینمای حقیقت پذیرای تمام فیلم‌های مستند بالای ۷۰ دقیقه خواهیم بود که حداکثر دو سال از تولید آن‌ها می‌گذرد. در این بخش دو
ما باید درسینمای خودمان استانداردسازی کنیم و واقعا فیلم‌های خوب را به بخش مسابقه بیاوریم که با این کار مسلما تعداد فیلم‌های بخش مسابقه کاهش می‌یابد و فکر می‌کنم سینمای ایران در بخش جلوه‌های ویژه بصری به یک بلوغ رسیده است و امسال در این بخش یک سیمرغ داده می‌شود ضمن اینکه در این دوره از جشنواره سیمرغ زرینی توسط دبیر جشنواره به فیلمی با رویکرد اخلاق اهدا می‌شود.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم و کارگردانی و ۳ دیپلم افتخار بهترین پژوهش، فیلمبرداری و تدوین اهدا می‌شود.
دبیرجشنواره فیلم فجر یادآورشد: امسال جایزه نهادها و سازمان‌ها به تمام فیلم‌های موجود درجشنواره اهدا می‌شود و با مروری بر برگزیدگان دوره‌های مختلف جشنواره و به خصوص فیلمسازان اول می‌بینیم که فیلمساز تا چند سال بعد نمی‌تواند فیلم بسازد. برای حل این مشکل به فیلم برگزیده مسابقه سینمای ایران و بخش نگاه نو ۵۰ درصد بودجه تولید فیلم بعد به شرط دریافت پروانه ساخت اهدا و این جایزه مختص کارگردان فیلم است. همچنین پنج فیلم کاندیدای بهترین فیلم جشنواره، رایت رسانه‌های تصویری و تلویزیونی فیلم آن‌ها به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان خریداری می‌شود.
خزایی عنوان داشت: بعضی‌ها گفتند بخش بین‌الملل را حذف، کم و یا محدود کنید. این‌ها نظرات منتقدان بود و از خانواده سینمای ایران در خصوص این بخش نظری به دست من نرسید. هرچند باید این را بگویم که جشنواره فیلم فجر در عرصه بین‌الملل خیلی تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: بازارفیلم ایران در طول برگزاری ۱۵ دوره یکی از معتبرترین بازار فیلم آسیا است و ما در حوزه بین‌‌الملل تبادل فرهنگی بین دو کشورداریم که اهمیت زیادی دارند. ما باید قبول کنیم که در شرایط تحریم فرهنگی هستیم. وقتی که ۴ جشنواره خارجی اعلام می‌کنند که اگر در جشنواره ایرانی فیلمی شرکت داشته باشد در جشنواره ما پذیرفته نمی‌شود، مشخص می‌شود که بسیاری از مسائل فرهنگی در دنیا سیاسی هستند و سال‌هاست که جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شود و اگر در طول این ۳۰ سال در بخش بین‌الملل موفق نبودیم، فکر می‌کنم زمان این رسیده که استراتژی این بخش را تغییر دهیم.
وی با اشاره به اینکه درحوزه بین الملل به دنبال کسانی هستیم که شبیه نظام فکری ما فکر می‌کنند. تاکید کرد: ما دنبال آوردن ۴ فیلمساز به ایران نیستیم که بیایند و خرج‌شان کنیم و در نهایت هم با یک مصاحبه، بحث‌های سیاسی مطرح کنند. ازطرفی ما اگر در این سال‌ها برنامه‌ریزی و استراتژی خوبی در حوزه بین‌الملل داشتیم، الان اتفاق‌های خوبی می‌افتاد و بخش بین‌الملل جشنواره امسال داری موضوعات ظلم‌ستیزی، عدالت‌خواهی، تروریسم، حقوق بشر و بیداری ملت‌ها خواهد بود همه کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، می‌توانند برای ما فیلم ارسال کنند، چه نام‌آور باشند و چه نباشند.
دبیرجشنواره سی ام فیلم فجرتصریح کرد: امسال مراسم اختتامیه بخش بین‌الملل جشنواره در روز ۱۶ بهمن ماه برگزارمی شود و زمان و مکان برگزاری جشنواره هم مشخص است ولی قرار شده بعدا اعلام شود و بخش‌ بین‌‌الملل جشنواره را به ۳ بخش سینمای «کل کشورها»، «سینمای آسیا» و «سینمای جهان» اسلام تقسیم کردیم وامسال بخش «سینمای سعادت» ویژه مسابقه سینمای کشورهای جهان اسلام در بخش بین‌الملل برگزار می‌شود. در کنار این بخش، بخش «جشنواره جشنواره‌ها» و «جلوه‌گاه شرق» ویژه مسابقه آثار سینمایی آسیا نیز خواهیم داشت.
وی ادامه داد: ۳۰ آذر ماه آخرین مهلت ارسال فرم‌های جشنواره و ۵ دی‌ماه بازبینی فیلم‌ها صورت می‌گیرد و افرادی که فرم پر می‌کنند، نمی‌توانند فیلم‌شان را از جشنواره خارج کنند. همچنین پس از چاپ و اطلاع‌رسانی نمایش فیلم‌ها اگر کسی اعلام کند که فیلم به جشنواره نمی‌رسد، از کل برنامه‌های جشنواره خارج می‌شود. این‌ها قوانینی است که برای نظم دادن به نمایش فیلم‌ها و احترام به مخاطبان صورت
بعضی‌ها گفتند بخش بین‌الملل را حذف، کم و یا محدود کنید. این‌ها نظرات منتقدان بود و از خانواده سینمای ایران در خصوص این بخش نظری به دست من نرسید.
گرفته است.همچنین بنا به درخواست دوستان فیلم‌های بخش بین‌الملل و در طول ۱۱ روز برگزاری جشنواره، نمایش داده می‌شود.
وی درادامه گفت : امسال خبرنگاران سینمای مستقلی خواهند داشت وفیلمها را دراین سینما خواهند دید. چون نباید این طور باشد که در سینمای رسانه تنها کسانی که نمی‌بینیم بچه‌های رسانه باشند. ازطرفی در سال‌های اخیر وقتی بولتن جشنواره را ورق می‌زدیم، به تعریف و تمجید از دبیر جشنواره برمی‌خوردیم. البته در جشنواره‌های خارجی هم بولتن‌های رسمی همین‌طور است ولی در کنار آن بولتن‌های غیررسمی به صورت چالشی با موضوعات برخورد می‌کند. امسال سعی می‌کنیم فضای متفاوت‌تری نسبت به سال‌های گذشته داشته باشیم.
خزایی اضافه کرد: جشنواره فیلم فجر بر اساس تحریم‌های فرهنگی، انقلابی‌ترین و اسلامی‌ترین جشنواره دردنیااست، سینمای ما خیلی ارزشمند و نجیب است و ما سینماگران خوبی داریم. من به کسانی که می‌گویند وضعیت سینمای ما بد است، می‌گویم به جشنواره‌های خارجی هم سری بزنید. همچنین امسال ما دومین همایش «هالیوودیسم و سینما» را درجشنواره فیلم فجر خواهیم داشت و «روایتگری در سینمای هالیوود»، «نقش سینما در بیداری جهانی»، «آینده‌سازی در هالیوود» و «هالیوودیسم و صهیونیسم» از موضوعات این دوره از همایش خواهد بود.
وی تاکید کرد: استان‌های مختلفی متقاضی برگزاری جشنواره فجر هستند و ما هم برنامه‌ریزی کردیم که جشنواره‌ها در استان‌های مختلف کشور به صورت باشکوهی برگزار شود و امسال برای اولین بار از نخبگان فیلمسازی استان‌ها دعوت کردیم تا از نزدیک در جریان برگزاری جشنواره باشند و به آن‌ها تسهیلاتی ارائه می‌کنیم چون جشنواره فیلم فجر قرار است امسال استاندارد شود و اگر فیلمی کیفیت نداشته باشد جایی در جشنواره ندارد و باید برای اکران برنامه‌ریزی کند.
خزاعی در پایان گفت: وقتی بحث نقد اجتماعی می‌کنیم، منظور ما این نیست که با نقد مخالفیم، نقد اگر منصفانه باشد و غرض‌ورزی در آن نباشد، ارزشمند است. مشکل ما در فیلمسازی این است که فقط می‌خواهیم سیاه‌نمایی‌‌ها را ارائه دهیم ولی راه‌حل و راهکار ارائه نمی‌کنیم. این‌طور نیست که فقط فیلم‌های با رویکرد اخلاق، امید و آگاهی پذیرفته شوند و فیلم‌هایی که نقد می‌کنند، نمی‌توانند در جشنواره حضور پیدا کنند.
به گزارش هنرنیوز؛ سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با شعار «اخلاق، آگاهی، امید» ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه امسال برگزار می‌شود.

کد خبر: 169
Share/Save/Bookmark