منشور تئاتر ايران براي هنرمندان ارائه شد
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۶ ساعت ۱۱:۱۹


منشور تئاتر ايران به منظور ايجاد خط مشي هماهنگ و هدف‌دار مسير توسعه تئاتر كشور و در راستاي تاكيد بيش از پيش بر وجوه اخلاقي و حرفه‌اي تئاتر تدوين و اعلام شد.


به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، منظور ايجاد خط مشي هماهنگ و هدف‌دار مسير توسعه تئاتر كشور و در راستاي تاكيد بيش از پيش بر وجوه اخلاقي و حرفه‌اي تئاتر، منشور تئاتر كشور به پيشنهاد ستاد برگزاري بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر و تاييد امضاكنندگان، به عنوان سند فرادستي تئاتر كشور تدوين شده است.
متن اين منشور به شرح ذيل است:
اصول اوليه:
تئاتر از زمان پيدايش انسان همواره همراه او بوده و ضمن پيوندي عميق با فضاي معنوي زندگي بشر و اعتقادات ديني او، در اشكال آييني تجلي يافته است.
1- تئاتر تمرين انديشيدن به منشا حيات، توجه به كرامت خالق و تدبر در چگونه زيستن و مرگ است.
2- تئاتر منشا پرسش‌هاي بنيادين انسان براي رسيدن به آزادي، عدالت، برادري، اخلاق و خيرانديشي است.
3- تئاتر به شيوه‌اي هنرمندانه، روح انسان‌ها را به سوي كمال راهنمايي كرده و به زندگي آنها اميد، شادي، حس زيبايي شناختي و آرمان‌خواهي مي‌بخشد.
4- داشتن امكان اجراي تئاتر و برخورداري از لذت تماشاي آن جز حقوق انسان‌ها به شمار مي‌رود.
اميد آنكه اين منشور بتواند تئاتر كشور را از زواياي نظري و عملي با تحولي چشمگير روبه‌رو كرده و به عنوان اولين الگو، سبب‌ساز تدوين منشور ساير هنرها و سرانجام پديداري «منشور ملي هنر جمهوري اسلامي ايران» شود.
اصول عملي:
1- هنرمندان تئاتر با پيروي از اصول مبتني بر هدف از خلقت انسان و سرنوشت او، كه با فكر، ذكر، كار، انتظار و اميد همراه است، آثار خويش را خلق مي‌كنند.
2- هنرمندان تئاتر با انديشه والا و اعمال خير براي سعادت انسان‌ها كوشيده و در مكان تئاتر حاضر مي‌شوند، از اين جهت و به واسطه منش آنها، تئاتر هنري مقدس است.
3- هنرمندان تئاتر با پرهيز از خودخواهي و دنيا خواهي به آيينه حقيقت نماي جامعه بدل شده و در اين صورت ميزان سنجش مردم براي رفع ناهنجاري‌ها و تقويت هنجارها قلمداد مي‌شوند.
4- ايجاد و اشاعه غروز ملي، عشق به ميهن و ايستادگي در برابر تهاجم فرهنگي دشمنان، جزو معيارهاي اساسي تئاتر كشور است.
5- هنرمندان تئاتر كشور، همچون ساير آحاد ملت، ارزش‌هاي ديني جامعه را پاس داشته و در جهت اداي دين به مجاهدت شهيدان و ايثارگران سرافراز ايران اسلامي، در چارچوب سياست‌هاي فرهنگي نظام گام بر مي‌دارند.
6- تئاتر در ذات خود هنري اخلاق‌گرا است و هنرمندان تئاتر مي‌كوشند تا حفظ حرمت‌هاي اخلاقي جامعه را درآثار خود مورد توجه قرار دهند.
7- تئاتري اصيل كسي است كه منافع خانواده بزرگ تئاتر كشور را بر خواسته‌هاي فردي خود ترجيح مي‌دهد، زيرا حيات همه اعضاي تئاتر به عزت و سربلندي جامعه تئاتري وابسته است.
8- از نگاه اهالي تئاتر، ميراث آييني تئاتر ايران ارجمند 43، ارزشمند و پرافتخار بوده و مي‌بايد در مسير اعتلاي تئاتر ملي و جريان معاصر تئاتر كشور مورد توجه و تاكيد جدي قرار گيرد.
9- آموختن و آموزش دادن در هر سني جزو لاينفك زندگي هنرمندان تئاتر است.
10- پيشكسوتان و استادان تئاتر، نشانه حيات اين هنر در كشور از گذشته تا حال و منشا تجربه‌هاي معاصر بوده و از مقامي معنوي و قابل احترام برخوردارند.
11- جامعه تئاتري ايران در راستاي پويايي و گسترش خود، مي‌كوشد تا فضاي باز كار و تلاش را براي كليه اعضا، به ويژه جوانان، فراهم كند.
12- خانواده تئاتر ايران در ارتقاي كمالات معنوي و رفع معضلات مادي يكديگر با حساسيت و روحيه تعاون اهتمام مي‌ورزند.
13- يكي از راه‌هاي ماندگاري، تاثيرگذاري و فراگيري تئاتر، گسترش آن در پهنه كشور است و اعضاي خانواه تئاتر با هر موقعيت، شغل و توانايي در اين راستا از هيچ تلاشي فروگذار نخواهد كرد.
14- ارتباط با ارگان‌ها، جريان‌ها و گروه‌هاي تئاتري در سراسر جهان در جهت مفاد اين منشور جزو اهداف جامعه تئاتري ايران است.

کد خبر: 754
Share/Save/Bookmark