بلاگرها و موزه داران فرهنگ بازدید از موزه را در فضای مجازی بررسی کردند
همزمان با فرارسیدن روز جهانی موزه و میراث فرهنگی،
بلاگرها و موزه داران فرهنگ بازدید از موزه را در فضای مجازی بررسی کردند
همزمان با فرارسیدن روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، نشست هم اندیشی بلاگرها و موزه داران با حضور جمعی از وبلاگ نویسان با هدف اشاعه فرهنگ بازدید از موزه در موزه ملی ایران برگزار شد.
 
تاريخ : پنجشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۳۲


به گزارش هنرنیوز، نشست هم اندیشی بلاگرها و موزه داران شب گذشته چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در موزه ملی ایران برگزار شد. 

در این نشست درویش، استاد پیشکسوت موسیقی ایران از تکمیل اسناد سازهای موزه موسیقی خبر داد و گفت: نخستین دایره المعارف سازهای موسیقی در حال چاپ است که چند جلد دیگر آن نیز آماده تهیه است. 

وی افزود: عادت کرده ایم که همیشه فقط از اشیای تاریخی در موزه ها نگهداری کنیم اما هیچ وقت آن را درک نکنیم. بنابراین اکنون اشیا را مانند آیینه ای که خودمان را در آن ببینیم نیستند. 

او گفت: فقط استفاده ما از اشیای تاریخی این است که قدمت و دوره تاریخی آن را پیدا کنیم و چگونگی پیدایش آن بررسی شود این یکی از مشکلاتی است که اشیا را از پشت شیشه نگاه می کنیم و هیچ وقت برایمان جذابیتی نداشته است. به همین دلیل است که دانش آموزان را مجبور می کنیم از موزه دیدن کنند و آنها هم با علاقه به موزه نمی روند. 

در ادامه این برنامه، شروین وکیلی، کارشناس میراث فرهنگی نیز گفت: موزه باید جایی باشد که مواجه شی با چشم به صورت مستقیم انجام شود و زمانی که فرد وارد موزه می شود خسته نشود. به عنوان مثال زمانی قرار بود خانه های علم در تهران طراحی کشود که مخاطب اصلی آن نوجوانان بود با این هدف که وقتی وارد موزه می شوند حتی بتوانند به اشیای موزه ای دست بزنند و با آنها بازی کنند چرا که تجربه جدیدی را به دست می آورند. 

عرفان نظر آهاری از دیگر سخنرانان این نشست بود که گفت: برای لذت بردن از موزه و اینکه بلاگرها چیزی را بنویسند که بتوانند به مخاطب ارائه کنند باید به نگاه معناگرا یانه ای دست پیدا کنند و نگرش خود را نسبت به زیستن تغییر دهند و گرنه همان چیزی را در وبلاگ ها می نویسیم که در بروشور و کتابها وجود دارد. 

وی گفت: باید اگر از موزه ای بازدید می کنیم از فردا طور دیگری به زندگی بنگریم. 

در ادامه ناصر کرمی، کارشناس گردشگری و محیط زیست نیز گفت: زمانی گفتند که حیات وحش حقوقی دارد که باید رعایت شود و در زمان دیگر این حقوق را برای گیاهان نیز قائل شدند و گفتند که نباید آنها را از حیات محروم کنیم اکنون به این نتیجه رسیده ایم که جهان مادی نیز حق و حقوقی دارد و نباید آن را زایل کرد. 

وی گفت: فعالیت های جنبی در موزه ها بیشتر از دیدن اشیا مورد اهمیت بوده است مانند نمایش فیلم، نورردازی های مختلف اما اکنون فضای موزه ها در ایران سوت و کور است.

کد خبر: 40989
Share/Save/Bookmark