مشکلات بخش دانشگاهی نمایشگاه با تغییر مکان حل نمی شود
در رادیو فرهنگ عنوان شد:
مشکلات بخش دانشگاهی نمایشگاه با تغییر مکان حل نمی شود
عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی گفت:با افزایش 20 درصدی هرساله ناشران ما در این بخش کمبود فضا داریم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۵


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی شبکه رادیویی فرهنگ، عصر روز گذشته سه شنبه ۱۹ اردیبهشت، برنامه صدای کتاب با موضوع بررسی کتب دانشگاهی و بخش ناشران دانشگاهی بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صورت زنده از مصلی تهران پخش شد. 

محسن کفاشی، عضوهیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی و مرتضی زینلی مدیر نشر جامعه نگر مهمانان این برنامه بودند. 

محسن کفاشی در پاسخ به این پرسش که آیا مکان بخش دانشگاهی مناسب است و نباید تغییر کند گفت: به نظر من جای ثابت با کمی مشکلات باز هم بهتر از تغییر هر ساله مکان برگزاری است. درست است که محل بخش دانشگاهی مشکلاتی دارد ولی برخی از مشکلات کلی است و با تغییر محل حل نمی شود. مخاطب به محل بخش دانشگاهی عادت کرده و راحتر می تواند آن را پیدا کند. مشکل ما در این بخش کمبود فضا است چون هر سال ناشران ۲۰ درصد اضافه می شوند ولی مکان ثابت است که خوشبختانه توافق هایی برای افزایش متراژ این بخش در سال های بعد انجام شده است. 

وی در پاسخ به این سوال بهاره برهانی کارشناس برنامه که آیا کتاب های بخش ناشران دانشگاهی به روز هستند یا نه؟ بیان داشت: امسال چیزی حدود ۶۱ هزار عنوان کتاب در بخش ناشران عرضه شده که یک سوم آن چاپ اول هستند. ما در زمینه علوم و فنون و پزشکی کتابهایمان کاملا به روز است و دائم ترجمه های جدید عرضه می شود ولی در زمینه علوم انسانی و هنر بنده اطلاع چندانی ندارم. 

کفاشی درباره گرانی کتب دانشگاهی گفت: گرانی کتاب های دانشگاهی مشکل همه است چون هزینه کاغذ و تولید زیاد شده اجتناب ناپذیر است. 

در ادامه برنامه مرتضی زینلی مدیر نشر جامعه نگر درباره این به روز بودن گفت: ما در زمینه پزشکی فعالیت می کنیم و خوشبختانه کتاب های خوبی در این زمینه دائم در حال انتشار است، به ویژه ترجمه هایی که می شود. البته یکی از مشکلات ما که مشکل همه کشور هم هست رعایت نشدن قانون کپی رایت است ولی ما سعی مان بر این است که با رعایت این قانون بتوانیم در عرصه بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم و با ناشران بین المللی همکاری کنیم. من شاهد این بوده ام که تعدادی از ناشران دیگر ما هم در حال رعایت کپی رایت و پرداخت هزینه به ناشران جهانی هستند که این بسیار کار سازنده ای است به ویژه در حوزه نشر دانشگاهی و کتب تخصصی. 

وی در پایان برنامه گفت: من از نهاد کتابخانه های عمومی کشور که بزرگترین خریدار کتاب در کشور است تقاضا دارم توجه بیشتری به کتب دانشگاهی داشته باشد چون بیشتر مراجعه کنندگان به کتابخانه های عمومی دانشجو هستند و باید کتاب های مورد نیاز آنها در کتابخانه ها وجود داشته باشد. دانشجویان قشری نیستند که بتوانند هزینه های زیادی صرف خرید کتاب های تخصصی کنند ولی کتابخانه ها می توانند این خلاء را جبران کنند. 

برنامه صدای کتاب رادیو فرهنگ هر روز از ساعت ۱۹:۳۰ به صورت زنده از مصلی تهران پخش می شود.

کد خبر: 40529
Share/Save/Bookmark