دایره المعارف تولید بازی به زودی آماده عرضه می شود
مژگان خزانه داری خبرداد؛
دایره المعارف تولید بازی به زودی آماده عرضه می شود
مژگان خزانه داری مسوول تالیف و تدوین نخستین واژه نامه و دایره المعارف تولید بازی گفت: دایره المعارف تولید بازی به همت معاونت آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازی های رایانه ای و انستیتو ملی بازی سازی در دست تهیه بوده با پایان ویراستاری آماده عرضه می شود .
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۲

به گزارش هنرنیوز به نقل از معاونت بنیاد ملی بازی های رایانه ای، مژگان خزانه داری افزود: این واژه نامه نخستین دایره المعارف در حوزه بازی های رایانه ای بوده که از تیر ماه سال گذشته کار گردآوری و تدوین آن را معاونت آموزش و پژوهش بنیاد آغاز کرد.
وی ادامه داد: واژه ها و اطلاعات مربوط به بازی های رایانه ای به صورت تخصصی در چهار بخش فنی، مباحث هنری تولید، طراحی بازی، مدیریت پروژه بازی تدوین شده و لغات عمومی دنیای بازی های رایانه ای نیز در این کتاب گنجانده شده است.
خزانه داری توضیح داد: در این واژه نامه فهرست کاملی از شرکت های تولید کننده بازی ها، کنسول های دنیای بازی، رویدادهای مهم این عرصه و بزرگان صنعت بازی های رایانه ای معرفی شده اند و درباره سبک های تولید بازی نیز توضیحاتی ارایه شده است.
مسوول تالیف و تدوین واژه نامه تولید بازی تاکید کرد:دایره المعارف یاد شده توضیحات کاربردی هر واژه را در بازی سازی به مخاطبان ارایه می کند و حاوی تصاویر، مثال ها و تلفظ لغات به دو لهجه آمریکایی و انگلیسی است.
به گفته خزانه داری، تاکنون لغت نامه ای در عرصه بازی های رایانه ای در هیچ یک از کشورها گردآوری نشده و می توان این واژه نامه را یکی از معدود دیکشنری های تخصصی در این عرصه برشمرد.
واژه نامه و دایره المعارف تولید بازی به همت محمد مهدی بهفر راد معاون آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازی های رایانه ای و کارشناسان مژگان خزانه داری و مهرداد آشتیانی در انستیتو بنیاد ملی بازی های رایانه ای تهیه شده است.

***تصویب قانون حمایت از محصولات فرهنگی در مجلس ضروری است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از نبود قانون کپی رایت در زمینه حمایت از محصولات فرهنگی به ویژه بازی های رایانه ای ابراز تاسف کرد و افزود: حمایت از محصولات فرهنگی به عنوان قانون به مجلس ارسال شده که امیدوارم در مجلس نهم به این مهم توجه ویژه ای شود .
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازیهای رایانه ای ، محمدعلی کی نژاد تاکید کرد: بازی های رایانه ای فاخر بر گرفته از دین و آموزه های قرآنی در سراسر جهان مخاطبان فراوانی دارد و ایده های قرآنی باید در قالب این بازی ها برای نسل جوان تبیین شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری اینکه غرب با ساخت بازی ها ی رایانه ای در صدد فراهم کردن زمینه های جنگ نرم است افزود: کشورهای غربی در برنامه های کوتاه مدت نمی توانند موفق باشند، برای همین از طریق فعالیت فرهنگی بخصوص ساخت بازی های رایانه ای و برنامه ریزی بلند مدت به دنبال غلبه فرهنگی بر کشورهای مستقل هستند.
کی نژاد ادامه داد: وظیفه ما برای مقابله با جنگ نرم غرب، استفاده از ابزار و رسانه های نوین همچون بازی های رایانه ای به منظور تبیین شاخص های فرهنگی اسلامی ایرانی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حمایت از بازی سازان داخلی را از عوامل مهم در پیشرفت بازی های رایانه ای عنوان کرد و افزود: حضور فعال تر بخش خصوصی در زمینه تولید بازی های رایانه ای امری ضروری است و باید به این مهم بیش از پیش توجه شود.

***مشکلات عرصه بازیهای رایانه ای با اعمال قانون کپی رایت در کشور برطرف می شود
استاد دانشگاه با بیان اینکه نبود قانون حقوق مولف – کپی رایت- در کشور به عرصه بازیهای رایانه ای صدمه وارد کرده است، گفت: با تصویب و اجرای قانون حقوق مولف بسیاری از مشکلات کنونی حوزه گیم کشور به خصوص در زمینه قاچاق بازی برطرف می شود.
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای، اعظم باستان فرد با یادآوری اینکه کیفیت فنی بازی های داخلی باید ارتقا یابد افزود: با استاندارد سازی عرصه تولید بازی فاصله فنی – تکنیکی تولیدات داخلی و محصولات خارجی کم خواهد شد.
داور بخش فنی دومین جشنواره بازیهای رایانه ای تهران ادامه داد: بازی رایانه ای به عنوان یک هنر - صنعت در خارج از کشور هزینه زیادی از فروش محصولات تولیدی را به خود اختصاص داده است و همین موجب افزایش رقابت و ایجاد انگیزه میان بازی سازان خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده صداوسیما تاکید کرد:مشکل کپی رایت در ایران سرعت پیشرفت بازی سازان داخلی را کند کرده اما در مقایسه با سالهای گذشته کیفیت بازی های تولیدی مناسب تر شده است. در سراسر دنیا صنعت گیم به صورت علمی و فنی ارزیابی می شود اما در ایران ضعف بسیاری در این زمینه وجود دارد .
باستان فرد به تلاش بنیاد ملی بازیهای رایانه ای در زمینه راه اندازی انستیتو ملی بازی سازی و مرکز دانشگاهی با محور رشته های بازی سازی اشاره کرد و در عین حال گفت که اختصاص دوره های تحصیلات تکمیلی در این رشته ضروری است.

کد خبر: 43689
Share/Save/Bookmark