حسین ساری مدیر شبکه پویا گفت: امسال را با این امیدواری که تنگناها و فشارهای اعتباری و مالی که سال گذشته گریبانگیر حوزه تولید در این شبکه بوده است کمتر شود را آغاز کردیم و این سختیها با اطمینان خاطر برای اینکه گشایشی در آیندهٔ تولید بوجود بیاید سپری میشود.
وی افزود: با تدابیر انجام شده در بودجه کشور در سال ۹۳، امیدواریم در بخش تولید و به خصوص بخش پویانمایی که جزء بخش راهبردی فرهنگی قلمداد میشود شرایط بهتر و روانتری نسبت به سال گذشته داشته باشد که در این راستا باید تلاش کنیم چرخ تولید انیمیشن را بیش از گذشته به حرکت دربیاوریم. در تولید محصولات است که ارتقای کمیت و کیفیت و نیز جذابیت را برای مخاطبان داریم.
ساری اضافه کرد: تولید انیمیشن به عنوان محصولی فرهنگی بسیار کند شکل میگیرد و براساس تجربه سال ۹۲ بر لزوم متنوع کردن اعتبارات و تولید، به دنبال این هستیم که فرآیند تولید در فراز و فرودهای مالی که وجود دارد کمتر دچار صدمه شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۳ بیش از سال گذشته انیمیشن رونق پیدا میکند، اضافه کرد: در این سال تمام سعی و تلاش خود را انجام میدهیم تا در فرایند تولید انیمیشنهای مختلف رونق زیادی بوجود بیاید.
مدیر شبکه پویا تصریح کرد: در یکی، دو سال گذشته با راهاندازی این شبکه تلویزیونی تولیدکنندگان تا حدود زیادی با نقاط ضعف و قوتهای خود آگاهی پیدا کردند و توانستند توجه بیشتری به عنصر جذابیت، در بخشهای مختلف انیمیشن خود از جمله طراحی، کارگردانی و فیلمنامه داشته باشند.
وی رویکرد شبکه پویا را براساس مخاطبان خردسال و کودک و نوجوان، دارای جنبه آموزشی و تربیتی دانست و افزود: هرگاه ضمن داشتن کارهای متنوع و جذاب، تربیت دینی- اسلامی- انقلابی و ایرانی را در قالب سبک زندگی ایرانی مدنظر قرار بدهیم، میتونیم ادعا کنیم که در جهت اهداف شبکه و اقتضائات کشوری فعالیت کردهایم.
ساری با اشاره به اینکه تولید انیمیشن با چشمانداز شبکه پویا فاصله بسیار زیادی دارد، خاطر نشان کرد: چشمانداز ما این است که ایران کانون تولید انیمیشن پاک، سالم و تربیتی و دینی در دنیا باشد که در این امر به دلیل فراهم بودن امکانات محتوایی همه چیز فراهم است و از جهت نیروی انسانی جوان و فناوری نوین امکان این حرکت بطور ویژه وجود دارد.
مدیر شبکه پویا ادامه داد: در این راستا نیازمند مقدمات و الزاماتی از جمله برنامهریزی، تامین بودجه، تربیت نیروی انسانی و غیره هستیم که از حدود دو سال و نیم پیش بخشی از مقدمات را پیشبینی کردیم که راهاندازی شبکه پویا و جشنوارههای انیمیشن و ایجاد دورههای مهارتی از جمله آنها بوده است.
وی گفت: شبکه پویا با تولید انیمیشنهای متفاوت در کشور باعث شده که تولیدکنندگان انیمیشن بتوانند آثار خود را نیز محک بزنند و بازخورد و بازگشت مخاطب را ببینند که همه اینها میتواند باعث رشد و ارتقا در تولید انیمیشن در کشور شود.
مدیر شبکه پویا درباره عدم تخصیص بودجه کافی و مشکلات مالی این شبکه گفت: مجموعه شبکه پویا بخشی از مجموعه کلان سازمان صداوسیما است که طبیعی است اگر دوران رونق و اقبالی وجود داشته باشد شامل این شبکه هم میشود و اگر هم آسیبی در مجموعه وجود داشته باشد این شبکههم آسیب میبیند. شبکه پویا از این کمبود بودجه ضربه خورده است و آن هدفی که تصویرسازی کرده بودیم و بنا بود به آن برسیم با مشکل مواجه شده است.
وی اضافه کرد: تبدیل شدن و رسیدن به قطب انیمیشن دینی و تربیتی در دنیا نیازمند الزاماتی است که مبتنی بر اعتبارات خاص در این بخش است که کشور باید آن را هزینه کند و هر چقدر در این بخش دچار اختلال شویم ما را به تاخیر میاندازد.
ساری گفت: اگر این مشکلات باعث توقف صنعت انیمیشن شود احیای مجدد آن بسیار سخت و یا غیرممکن است که امیدوارم همه اراده کنند و انگیزه مجددی را ایجاد کنند تا این کار با توان بیشتر به تولید برسد.
مدیر شبکه پویا خاطر نشان کرد: تولید روند انیمیشن در سال ۹۲ با اختلاف فوقالعادهای انجام نشده بود و تولیدات نوروز امسال این شبکه نیز نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد.
وی در پایان گفت: ایجاد دورههای مهارتی تولید انیمشنهای تلویزیونی باقی مانده که پس از تامین بودجه آن را نیز آغاز میکنیم.