آشنا: جشنواره تئا‌تر فجر سی و یکم با شرایط مالی سختی برگزار شد
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای چشم انداز سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر؛
آشنا: جشنواره تئا‌تر فجر سی و یکم با شرایط مالی سختی برگزار شد
قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی در نشست رسانه‌ای چشم انداز سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر گفت: علی رغم اینکه امسال اعلام کردیم که جشنواره مشکل مالی ندارد اما شرایط مالی سختی را پشت سختی داشتیم.
 
تاريخ : سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۲


نشست رسانه‌ای بررسی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر با رویکردی به برگزاری سی و دومین دوره صبح امروز ۸ اسفند ماه با حضور قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی، پیمان شریعتی مدیر اجرایی جشنواره سی و یکم و مدیر روابط عمومی مرکر هنرهای نمایشی و اسماعیل عالی زاد دبیر سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
ابتدای این نشست با سوالات و انتقاداتی از سوی خبرنگاران در خصوص سی و یکمین جشنواره تئا‌تر فجر و پیشنهاداتی برای برگزاری این جشنواره در سال‌های آینده صحبت شد.
در ادامه این نشست و پس از اتمام سوالات خبرنگاران قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی گفت: هر فعالیتی با چنین گستره‌ای قطعا نقاط ضعف و قوت بسیاری دارد و باید برای برگزاری آن در سال‌های آینده این دوره را بازنگری کنیم.
وی ادامه داد: به طور حتم تضمینی برای آنچه که در این جلسه برای بهبود جشنواره‌های تئا‌تر فجر در دوره‌های آینده گفته می‌شود وجود ندارد اما ما تا زمانی که به عنوان مسئول بر سر کار هستیم این سعی را داریم تا این گفته‌ها را تا حد امکان عملی کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی در مورد نقاط ضعف و قوت سی و یکمین جشنواره تئا‌تر فجر خاطرنشان کرد: یک کار هنری زمانی می‌تواند موفق عمل کند که در زمان مشخص خود اجرایی شود اولین مشکل اصلی جشنواره سی و یکم تئا‌تر فجر تاخیر در اعلام فراخوان آن بود و همین تاخیر باعث شد تا ما به برخی کار‌ها نرسیم، البته ما در فراخوان بخش بین الملل جزئیات رابیان نکرده بودیم و این مسئله خود کمی مشکل ساز است، از سوی دیگر تعداد زیاد کار‌ها و حضور بازیگران در چند نمایش برنامه ریزی‌های ستاد را با مشکل مواجه می‌کرد.
آشنا افزود: عدم استفاده تخصصی از کانون‌های متعدد مرکز هنرهای نمایشی و نبود شفافیت در بخش ویژه این دوره جشنواره از دیگر نقاط ضعف جشنواره سی و یکم بود.
وی اشاره داشت: ما در این جشنواره می‌توانستیم از خرد جمعی بیشتری استفاده کنیم و از حضور و نظرات پیشکسوتان و هنرمندان بیشتری بهره ببریم. در جشنواره تئا‌تر فجر سی و یکم برخی کار‌ها از نظر محتوا و اجرا دارای ضعف‌های مشهودی بودند که اگر به جشنواره راه نمی‌یافتند برای جشنواره بهتر بود.
قادر آشنا گفت: از ضعف‌های بزرگ این دوره جشنواره نبود تئاترهایی با پرداخت به موضوعاتی از قبیل خرده فرهنگ‌ها و برعکس وجود تئاترهایی با پرداخت به زندگی مدرن شهری بود که به چشم می‌خورد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی ادامه داد: باید نگرش را نسبت تئا‌تر تغییر داد و تا زمانی که نگرش ما تغییر نکند تئا‌تر ناتوان خواهد بود باید تئا‌تر را از سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج و به سازمان‌های دیگر رساند و آن را موضوعی عمومی و ملی کرد تا برای همه اهمیت پیدا کند.
وی نقاط قوت این جشنواره را این گونه عنوان کرد: جشنواره تئا‌تر فجر امسال با هیچ جشنواره دیگری در برگزاری همزمانی نداشت و مسئولان بسیاری را از جمله رئیس جمهور را درگیر خود کرد، در این دوره وزیر فرهنگ و ارشاد برای نخستین بار به دبیر خانه آمده و بر کار‌ها نظارت داشتند، در کنار ایشان معاون هنری نیز با جشنواره همراهی داشتند.
آشنا خاطر نشان کرد: این دوره از لحاظ مالی و بودجه از دوره‌های سخت ما بود چرا که علی رغم اینکه اعلام می‌کردیم که مشکل مالی نداریم اما با شرایط مالی سختی رو به رو بودیم اما خوشبختانه این دوره با پیگیری‌های وزیر فرهنگ و معاون سینمایی نیز تصویه شد.
وی ادامه داد: البته ما در این دوره با برنامه ریزی جشنواره را مدیریت کردیم و در بخش بین الملل ۱۳۰ میلیون صرفه جویی کردیم چرا که گروه‌های خارجی دکور خود را در تهران ساختند.
در ادامه این نشست پیمان شریعتی مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی و مدیر اجرایی سی و یکمین جشنواره تئا‌تر فجر گفت: با برخی از صحبت‌ها وموافق و با برخی مخالف هستم. ما خود نیز به عنوان مجریان جشنواره سی و یکم از ضعف‌های این جشنواره آگاه هستیم و حضور سعید کشن فلاح را به عنوان دبیر جشنواره سی و یکم در این جلسه ضروری می‌دانم اما ایشان نتوانستند ما را همراهی کنند در این نشست.
وی در مورد فراخوان جشنواره تئا‌تر فجر سی و یکم و مشکلات آن اظهار داشت: زمانی که فراخوان یک جشنواره شکل می‌گیرد یعنی تفکر آن جشنواره و تعهدات ما به عنوان مسئولان آن نیز شکل می‌گیرد، فراخوان تیرماه سال ۹۱ اعلام شد و تا کارگردان‌ها متن و گروه انتخاب کردند این خود نیز زمان بسیاری را صرف کرد و با توجه به اینکه نیمه دوم سال کار برای بازیگران در تئا‌تر، تلویزیون و سینما بیشتر می‌شود اغلب در چند کار حضور داشتند.
شریعتی ضمن تاکید بر بین المللی بودن جشنواره تئا‌تر فجر اعلام کرد: اینکه کارهای بین الملل بر چه مبنایی انتخاب می‌شود را نمی‌توان دقیقا اعلام کرد اما سلایق متفاوت است و بسیاری از اجراهای بین الملل استقبال و عده دیگری با اجرای آن‌ها مخالف بودند البته قبول دارم که برخی نمایش‌ها در سطح تئا‌تر کشور ما نبودند.
مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی ادامه داد: ضعف بخش بین الملل ما نیز به این خاطر بود که این بخش کمی دیر عملیاتی شد و وقتی این اتفاق افتاد ما نمی‌توانیم شاهد نتیجه دلخواه خود باشیم.
وی در مورد کارت‌های vip گفت: ما ۳ روز سایت فروش بلیت را باز کردیم که ۶۰ درصد بلیت‌ها فروخته شد و امسال سعی کردیم تا برای خبرنگاران پیگیر کارت صادر کنیم که از سال آینده این نظارت بیشتر خواهد شد.
در پایان این جلسه اسماعیل عالی زاد به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر گفت: دبیرخانه جشنواره سی و دوم تئا‌تر فجر از هفته پیش کار خود را شروع کردو تاکنون ۱۶ جلسه کار‌شناسی برگزار شده است. نخستین فعالیت ما در این دبیرخانه تدوین سندی راهبردی برای حداقل ۴ سال آینده است و تدوین راهی است که مورد قبول هنرمندان واقع شود در کنار این قضیه ما بحث تدوین آئین نامه و اساسنامه را داشته باشیم.
وی ادامه اداد: در گام بعدی فراخوان سی و دوم را حداکثر تا پایان فروردین ماه اعلام خواهیم کرد، امروز نیز فراخوان پوس‌تر را نیز اعلام کردیم که تا ۳۱ فروردین آثار باید به دبیرخانه ارسال شود. در این دوره به نظم و برنامه ریزی پایبند خواهیم بود. تا پایان سال جاری قصد معرفی گروهی از هنرمندان در حوزه‌های مختلف تئا‌تر را به عنوان شورای مشورتی داریم. یکی از جنبه‌های اعتباری هر فعالیتی حضور نخبگان در آن عرصه است و در جدول جشنواره سی و دوم بخش مرور را خواهیم داشت.
عالی زاد در پایان گفت: از همه گروه‌ها و نمایش‌هایی که در جشنواره سی و یکم حضور نداشتند و در سال ۹۲ اجرای عموم داشته‌اند برای حضور در بخش مرور درخواست دهند.

کد خبر: 55109
Share/Save/Bookmark