عظیمی: متاسفانه انیمیشن درکشور ما تحویل گرفته نمی شود
گزارش نشست مطبوعاتی انیمیشن«تهران ۱۵۰۰»؛
عظیمی: متاسفانه انیمیشن درکشور ما تحویل گرفته نمی شود
بهرام عظیمی کارگردان فیلم انیمیشن«تهران ۱۵۰۰» گفت: درکشور ما متاسفانه انیمیشن به دلیل هزینه های میلیاردی تحویل گرفته نمی شود و هیچ تهیه کننده بخش خصوصی دو تا سه میلیارد تومان برای یک انیمیشن خرج نمی کند.
 
تاريخ : شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۴۲
گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، نشست مطبوعاتی انیمیشن سینمایی «تهران ۱۵۰۰» با حضور «بهرام عظیمی» کارگردان، «محمد ابوالحسنی» تهیه کننده فیلم ،«امیر مسعود علمداری» فیلمنامه نویس ، «حساب نواب صفوی»، «محمدرضا شریفی نیا» بازیگران فیلم،«فردین خلعتبری» آهنگساز، «محمد تقی فهیم» منتقد سینما و«محمود گبرلو» مجری ومنتقد سینما در برج میلاد برگزار شد.
دراین نشست بهرام عظیمی اظهارداشت: بیست وپنج سال من برای فیلم دیدن به جشنواره می‌آمدم و دوسال پیش با فیلم «آل» به عنوان فیلمنامه نویس در جشنواره حضور داشتم و افتخارمی کنم که در این دوره با فیلم «تهران ۱۵۰۰» به عنوان کارگردان حضور دارم.
وی افزود: فیلم انیمیشن سینمایی«تهران ۱۵۰۰» تلاش ۴ ساله بیش از ۲۵۰ نفر است. هدفم برخلاف بقیه کارهایم پند و اندرز نبود و دوست داشتم که مردم به سینما بیایند، بخندند و لذت ببرند و برای تماشای یک انیمیشن سینمایی به سالن‌های سینما بیایند. چون در ایران معمولاً به دلیل نداشتن نمونه دیگراین گونه فیلمها انیمیشن با فیلم‌های خارجی مقایسه می‌شود.
عظیمی ادامه داد: درکشور ما متاسفانه انیمیشن به دلیل هزینه های میلیاردی تحویل گرفته نمی شود و چون کارهای برجسته قبلاً وجود نداشته است به دلیل اینکه ما مشکل در این زمینه داریم هیچ تهیه کننده بخش خصوصی دو تا سه میلیارد تومان برای یک انیمیشن خرج نمی کند. باید ما از چهره هایی مثل هدیه تهرانی،
امیر مسعود علمداری: متاسفانه امسال درجشنواره فیلم فجر فیلم‌های چندان جالبی حضور نداشتند.
مهرن مدیری و بهرام رادان استفاده می کردیم تا هزینه فیلم برگردد.
این کارگردان یادآورشد: هدف من ساخت یک انیمیشن ایرانی است و بارها مسولین ازمن برای ساخت این گونه کارها می پرسیدند وگفته اند که بسازم به همین دلیل از روز اول که می خواستم فیلم را بسازم هدفم خنداندن مردم بود من فیلم را برای عامه مردم ساختم و فکر نمی کردیم که فیلم نامه این قدر ضعیف باشد. هرچقدر داستان ما سرراست تر باشد بهتر است. بالاخره ما تجربه کسب کردیم.
وی ادامه داد: این فیلم را برای کودکان نساختم و هدفم همه اقشار جامعه بود. حتی افرادی ۳۰ سال به بالا که بتوانند به سینماها بیایند اما درآینده حداقل برای دل بچه های خودم هم که شد یک انیمیشن برای کودکان خواهم ساخت.
در ادامه این نشست امیر مسعود علمداری گفت: متاسفانه امسال درجشنواره فیلم فجر فیلم‌های چندان جالبی حضور نداشتند. در انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» هم به دلیل وجود چهره‌های معروف و تعداد بالای شخصیتهایی که وجود داشت تلاش شد یک داستان ساده را تعریف کنیم.
وی ادامه داد: ما تلاش کردیم که به وجود یک داستان ساده وشخصیتها را که داشتیم آنها کنترل کنیم، چون امکان داشت مخاطبان از با وجود داستانی پیچیده و شخصیت های زیاد گیج شوند. چون ما از اول هم می دانستیم که یک فیلمنامه را که می خواهیم کار کنیم با سرمایه گذاری بالا ساخته شود و یک نوع ریسک بود که داستان پیچیده یا کلاسیکی را بسازیم و باید کاری کنیم آدمهایی مثل آقای ابوالحسنی دوباره مشتاق شوند تا دوباره در این عرصه سرمایه گذاری کنند.
در ادامه این نشست حسام نواب صفوی بازیگر فیلم هم عنوان داشت: خوشحالم که در اولین انیمیشن سینمایی ایران بازی کردم و در این دوره از جشنواره شرکت کردم و از دیدن فیلم لذت بردم و امیدوارم این فیلم با استقبال خوبی در اکران عمومی روبرو شود.
درادامه فردین خلعتبری آهنگساز این انیمیشن هم ابرازداشت: چند نوع موسیقی در کار است یک
فهیم: متاسفانه انگار همه کشورها باید به قله برسد و بعد ما به یاد آن بیافتیم که کار کنیم و نمی دانم چرا هیأت انتخاب فیلم را به درستی ندیده و فیلم به بخش مسابقه راه نیافته،
سری موسیقی منبع که ازضبظ صوت ماشین پخش می شود یک سری هم توسط گروه عقاب کار شد. یک بخشی موسیقی بود که از ماشین رادان پخش می شود و من موسیقی متن را ساختم و به دلیل صدای بد سالن فیلم نشنیدم .
خلعتبری ادامه داد: بیش از ۲۵۰ نفر در ساخت موسیقی این فیلم حضور داشتند وما ۵۰ دقیقه موسیقی برای ساخته شد و موسیقی انیمیشن‌ها را با سمفونی‌های بزرگ کار کردیم و درضمن باید بگویم موسیقی برای کودک با موسیقی کودک متفاوت است.
محمدتقی فهیم منتقد سینما درنقد فیلم «تهران ۱۵۰۰» ابرازداشت: جشنواره فیلم فجر در سالهایی که برگزارشده ، تأثیرگذار بوده و توانسته در روند تولید فیلمهای سالهای آینده تأثیرگذار باشد و متأسفانه امسال فیلم ها جشنواره به نوعی جدایی نادر از سیمین زده شدند.
وی افزود: متاسفانه انگار همه کشورها باید به قله برسد و بعد ما به یاد آن بیافتیم که کار کنیم و نمی دانم چرا هیأت انتخاب فیلم را به درستی ندیده و فیلم به بخش مسابقه راه نیافته، در حالی که این انیمیشن می‌‌توانست جاده صاف کن باشد و ما متوجه شویم جایگاه انیمیشن در سینما کجاست.
این منتقد یادآورشد: فیلم «تهران ۱۵۰۰» داستان تازه‌ای ندارد ولی با توانایی ، قدرت و تکنولوژی سینمای ایران کار بسیار تازه‌ای انجام داده و اما مخاطب فیلم مشخص نشده اند . درحالی که مخاطب انیمیشن در تمام دنیا کودکان هستند و اگر با آنها ارتباط برقرار کند با سایر اقشار جامعه هم می‌‌تواند ارتباط برقزار کند.
وی خاطرنشان کرد: ما با پدیده چهره و صدای هنرمندان بنام در این انیمیشن روبرو هستیم که در فیلم جواب داده است و طولانی شدن سکانس‌ها با وجود چهره‌ها جبران شده است و ما با انیمیشنی همراه هستیم که یه آینده نگاه و گذشته نگاه می کند عظیمی با قدرت تکنولوژی کشور ما اثری را به سرانجام رساند که می تواند در حد آسیا به دیگر آثار پهلو بزند و هر چند ما نمی توانیم آن را با محصولات شرکت پیکسار مقایسه کنیم.
فهیم درپایان گفت: نکته دیگر مثبت فیلم استفاده از چهره بازیگران مطرح برای جذب مخاطب است که این نشان دهنده تیزهوشی کارگردان است. ازطرفی در فیلم فانتزی نمی توان بدون چهره کار کرد و اینجا یک تلفیق هوشمندانه انجام شده است و فیلم به هیچ وجهی فیلم فارسی نیست .چون فیلم فارسی منطق روایی ندارد و بر اساس اتفاق و حوادث شکل می گیرد.
کد خبر: 37109
Share/Save/Bookmark