به گزارش هنرنیوز؛ این نشست که همچون نشستهای تخصصی دیروز با استقبال چشمگیر مخاطبین و مدعوین جشنواره همراه بود، با حضور حجت الاسلام پناهیان (کارشناس مذهبی) و عزیزالله حاجی مشهدی (کارشناس و مدرس سینما) در سالن شماره سه سینما فلسطین برگزار شد.
پناهیان: اشراف سینماگران شرط ورود به حوزه سینمای معنوی است
در ابتدای این نشست پناهیان برگزاری این جشنواره را به فال نیک گرفت و گفت: بنده معقدم اساس سینما دارای ظرفیت بالایی برای انتقال مفاهیم دینی است و دین هم می تواند به سینما رونق ببخشد به شرطی که فیلمنامه نویس و کارگردان اشراف کافی به طرح مسئله دینی داشته باشند و آن را خوب و تحقیق شده نشان دهند.
وی در ادامه افزود: حضور روحانی در سینما ضروری است به دلیل اینکه روحانی کاراکتر جذابی دارد و یکی از اقشار خاص این جامعه به شمار می رود که هیچ محدودیتی برای نمایش آن در سینما وجود ندارد و نشان دادن آن هم باعث رشد همین سینما می شود، به خاطر اینکه مردم در جامعه با روحانی آشنایی کامل دارند و نشان دادن روحانی روی پرده سینما این ارتباط را تکمیل تر می کند.
پناهیان ادامه داد: وارد نقد آثار موجود در سینما نخواهم شد اما به نظر من هنوز پیچیدگیهای سینمای دینی به بازار نیامده و شاهد آثاری عمدتا نازل و سطحی هستیم.
وی ادامه داد: هر چه کارگردان و فیلمنامه نویس معتقد به یک موضوع باشند و نقد پذیر هم باشند شاهد آثار بهتری هستیم اما متاسفانه خیلی از کارگردانان نقذپذیر نیستند.
پناهیان ادامه داد: نشان دادن آثار دینی باعث ارتقاء سینما میشود و امیدوارم کارگردانان با تحقیق بیشتر آثار دینی خوب در مورد روحانیت بسازند. نشان دادن فراز و فرود زندگی یک طلبه برای مخاطب جذاب است مثل یک بازیگر که زندگی ثابت و مطلقی ندارد.
حاجی مشهدی: سینمای ملی باید جدی گرفته شود
همچنین عزیز الله حاجی مشهدی نیز در این نشست با اشاره به اهممیت این جشنواره گفت: از عمر سینمای ایران ۱۰۰ سال است که می گذرد و قبل از انقلاب روحانیون حضور فیزیکی کمرنگی داشتند و حضور پرقدرت روحانیت را ما اوایل دهه ۷۰ دیدیم. این جشنواره باید بدل به عامل رونقی برای حضور روحانی در سینمای ایران شود.
این منتقد در ادامه افزود: در فیلم «او» رهبر قنبری یک روحانی باورپذیر و شرافتمند را شاهد هستیم و بعد در «زیر نور ماه» ساخته رضا میرکریمی شاهد طلبه ای هستیم که برای پوشیدن این لباس تردید دارد و بعد در «خیلی دور، خیلی نزدیک» ساخته میرکریمی نیز شاهد روحانی خوبی هستیم و من از «مارمولک» هم دفاع میکنم چون لباس روحانیت رضا را متحول می کند.
وی در ادامه افزود: اما متاسفانه در اغلب سریال نام کارشناس مذهبی دیده میشود اما ناظران خوبی نداریم و شاعد غلط های فاحش در برخی سریالها هستیم.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در این میان ما از سینما اقتباس هم غافل هستیم و در آثارمان کمتر از اشعار حافظ استفاده میکنیم و پیوند و حوزه و دانشگاه که صحبت از آن میشد به دلیل وجود مضامین خوب قابل استفاده است اما سینمای ایران با تغییر مدیریت استراتژی خود را از دست می دهد اما مثلا هالیوود چون دارای برنامه ریزی بلندمدت و هدفمند است، سینمای ملی قویتری دارد.
نخستین جشنواره – همایش روحانی در قاب سینما تا فردا دوازدهم اردیبهشت ماه در سینما فلسطین برگزار می شود.