این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان گفت: این پژوهش در سال ۸۷ به اتمام رسیده است و اخیرا با درخواست سازمان تبلیغات اسلامی، به دنبال بازنگریای که روی آن انجام شده، قرار است وارد بازار کتاب شود.
هجری درباره دستاوردهای این کار پژوهشی خود گفت: با توجه به اتفاقی که برای نسل جوان افتاده است، یعنی قرار گرفتن آنها در فضای مدرنیته، جنس تبلیغات دینی برای آنها متفاوت خواهد بود.
این نویسنده ادبی گفت: برای نسل جدید دیگر نمیتوان با متدهای سنتی تبلیغات دینی را انجام داد. ما در این حوزه نیازمند مخاطبشناسی هستیم و باید بدانیم مخاطب ما چه چیزی نیاز دارد و به مسایل دینی از چه زاویهای نگاه میکند و در چه زمینههایی با ما اختلاف نظر دارد.
او افزود: با توجه به این ویژگیهاست که ما میتوانیم سیستم تبلیغاتی خود را طراحی کنیم. یکی از نکات مهم این پژوهش این است که ما دو راه پیش رو داریم: یکی وادادگی و دیگری نگاه کنترلی.
محسن هجری در ادامه گفت: در نظریه وادادگی، گروهی بر این باورند که ما باید نسل فعلی را به حال خود بگذاریم تا خود به انتخابگری بپردازند، در حالی که در نگاه کنترلی نوعی اعمال اراده از بالا به پایین صورت میگیرد. پیروان این نظریه بر این باورند که ما باید قدم به قدم کودک و نوجوان را در مسیری که آن را درست تشخیص دادهایم، هدایت کنیم.
به گفته این نویسنده، در این پژوهش، تبلیغات دینی به عنوان راه سوم مطرح شده که نه وادادگی است و نه اجبار؛ بلکه مسیری است که به شکوفا کردن دیدگاههای دینی مخاطب از درون میپردازد، با زبانی متکی به هنر، ادبیات، سینما و ارایه یک الگوی رفتاری ملایم و جذاب.
هجری عنوان کرد: در این پژوهش از چهارچوبهای نظری علامه طباطبایی و شهید مطهری به خوبی استفاده شده است و به نوعی به بازخوانی آثار مرحوم مطهری در دهه ۴۰ توجه شده است، همچنانکه در پژوهش مذکور، از کتاب «ده گفتار» مرحوم مطهری که ما را با این واقعیت مواجه میکند که شیوههای سنتی نمیتواند نسل جدید را جذب کند، بهره بردهام.