صفی‌الدین : سینما و فیلم در ترویج رفتار درست با کودکان تاثیر دارد
گزارش هنرنیوز از نشست خبری بیست و هفتمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان /۲
صفی‌الدین : سینما و فیلم در ترویج رفتار درست با کودکان تاثیر دارد
محمدالمنیر صفی‌الدین دبیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران (یونیسف) گفت: برای ما پیام امسال بیست و هفتمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان مهم است . چرا که سینما و فیلم فقط برای سرگرمی نیست و برای ترویج رفتار درست با کودکان تاثیر دارد.
 
تاريخ : سه شنبه ۵ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۱

به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست رسانه‌ای بیست و هفتمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان صبح امروز با حضور«سیداحمدمیرعلایی» دبیر جشنواره، «محمدالمنیر صفی‌الدین» دبیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران (یونیسف)، «جعفر گودرزی» مدیر اجرایی و روابط عمومی جشنواره، مدیران و دست‌اندکاران اجرایی جشنواره و جمعی از اهالی رسانه، در سالن اجتماعات بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
در ادامه این نشست رسانه ای «سیداحمد میرعلایی» دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ابرازداشت: ما همه می‌دانیم مشکل اصلی سینمای ایران، فیلمنامه است. در ۳ دوره گذشته این رویداد فرهنگی و هنری کارگاه‌ها و نشست‌های متعدد فیلمنامه‌نویسی برگزار شده تا نویسندگان خارجی از سراسر دنیا در کنار فیلمنامه‌نویسان داخلی قرار بگیرند و خوشبختانه اتفاق‌های رضایت‌بخشی مانند تبادل اندیشه و ایده صورت گرفت. ضمن اینکه تاکنون ۱۷ فیلم بلند سینمایی برای حضور درجشنواره فرم پر کرده‌اند و این آمار خوبی است که نشان می‌دهد «تولید» در سینمای کودک افزایش پیدا کرده است.

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی افزود: در یکی دو سال گذشته تولید در سینمای کودک افزایش پیدا کرده و فیلمسازان بیشتری به این گونه مهم سینمای علاقه نشان دادند که این نشان دهنده اهمیت و جایگاه مهم این رویداد هنری در کشورمان است . امسال ۱۸۳ فیلم در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کودک شرکت کردند که ما برای پذیرش فیلم‌ها محدودیت داشتیم و به نظرم این وجود محدودیت‌ها ارزش‌های ما محسوب می‌شوند و نشان از سالم، فاخر و اخلاقی بودن سینمای ما دارد.

وی تصریح کرد: کشورهای دیگر نیز فیلم‌های ما را بدون نگرانی نسبت به مسائل اخلاقی و فرهنگی نمایش می‌دهند و کشورهای صاحب سبک و پیشرفته در حوزه سینما مانند سوئد، هلند، آلمان و ... در این لیست حضور دارند که ما تنها ۷۵ اثر را در بخش‌های مختلف برای حضور در جشنواره انتخاب کردیم. ضمن اینکه ۴۰ عنوان فیلم در جشنواره امسال داریم که معتقدم اگر به کیفیت حضور داورها و فیلمسازهای حاضر در جشنواره دقت کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که این جشنواره برای سینمای کشورمان فواید بسیاری به همراه خواهد داشت و به همین دلیل نشست‌های شبانه و کارگاه‌های آموزشی متنوع و تخصصی را در نظر داریم.

میرعلایی عنوان داشت: امسال بخش بزرگداشت را داریم که در این بخش بزرگداشت‌های مختلفی را برگزار خواهیم کرد، ضمن اینکه به توصیه آقای نجاریان باید بتوانیم از حرفه‌هایی که در این حیطه تاثیر به سزایی داشته‌اند کمک بگیریم و در بخش انتشارات کتابی را درباره کودک و نوجوان به همراه چند روایت از پیامبر اکرم (ص) در چند زبان قرار است منتشر کنیم که تاکنون به دو زبان فارسی و انگلیسی این کار صورت گرفته است و تمام تلاشمان بر این است تا به چند زبان دیگر از جمله فرانسه و ... هم ترجمه شود و در این بخش از آقای منیر صفی‌الدین کمک می‌خواهیم. به همین دلیل جا دارد از مسئولان برگزاری این جشنواره در اصفهان هم تشکر ویژه‌ای داشته باشم از این جهت که امسال برای اولین بار است که تمام فیلم‌ها را به صورت دیجیتالی نمایش می‌دهیم. این کار در جشنواره فیلم فجر سال گذشته انجام شد و قرار است که در جشنواره فیلم کودک اصفهان هم صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بخش جلوه گاه امید را نیز امسال داریم که برای سومین سال پیاپی برگزار خواهد می شود و ضمن اینکه از این بخش در سال‌های گذشته استقبال شایان توجهی صورت گرفته است و مردم و مخاطبین انتخاب‌هایی را توسط داوران این بخش دیدند که شاید از دید داوران نادیده گرفته شده است. خیلی از نهادها برای هیئت داوران درخواست داده‌اند اما ما بر طبق اصول و قواعدی که برای خودمان داریم شاخص ترین شان را انتخاب کردیم و در حال حاضر مشارکت ۱۰ سازمان را در این راستا قبول کرده‌ایم. 

میرعلایی اضافه کرد: بخش اکران سینمای کودک را نیزداریم که در این بخش مسابقه‌ای در زمینه عکس و پوستر داریم که در نهایت پروانه زرین هم به برگزیدگان این بخش اهدا خواهد شد و در بخش فیلمنامه قرار است تا افتتاحیه‌ای با شکوه‌تر از سال‌های گذشته داشته باشیم و طبق همین روال باید به فیلمنامه‌ها دید ویژه‌ای داشته باشیم و ما از همان ابتدا به همراه آقایان شهیدی و گودرزی تمام تلاشمان بر این بوده که ایام برگزاری جشنواره درست زمانی باشد که با روز جهانی کودک مقارن شود. یا همان روز شروع جشنواره، روز جهانی کودک باشد و یا اینکه در آن ایام برگزار شود. در ادامه به دنبال شهری بودیم برای برگزاری جشنواره و آقای شمقدری هم گفتند که شهری خوب را انتخاب کنیم که در نهایت اصفهان را انتخاب کردیم.

وی ادامه داد: باید مسئولان برگزار کننده جشنواره در استانها، این رویداد را پذیرا باشند و خودشان برای پرداختن به این موضوع تمایلی داشته باشند و رصد اخبار و حضور هنرمندان به بهترین نحو ممکن توسط آنها صورت پذیرد. چرا که پس از بازگرداندن جشنواره به اصفهان، ما تفاهمی ۵ ساله را با شهردار اصفهان امضا کردیم اما این قرار داد به صورت هرساله و قرارداد متمم دوباره بین خودمان امضا می‌شود تا به نتیجه بهتری برسیم. در این راستا من از ستاد جشنواره تشکر ویژه‌ای دارم که همگی در برگزاری هر چه بهتر این دوره تلاش کردند و امیدوارم که سفر مارکوپولو تمام شود و جشنواره در یک شهر به طور ثابت ساکن شود.

میرعلایی یادآورشد: سال گذشته آقای نجاریان تمام تلاششان را کردند تا فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» را در جشنواره داشته باشیم که نشد اما از عوامل سازنده این فیلم تقدیر کردیم و به آنها توجه شد. فارابی در حال حاضر یکی از سرمایه گذاران فیلم شهرموشهای دو است، ضمن اینکه منیژه حکمت و علی سرتیپی که از تهیه کنندگان این فیلم هستند هم تمایل بسیاری داشتند که فارابی هم در بخش سرمایه گذاری حتی شده بخش کوچکی را هم عهده دار شود و در جشنواره امسال دوست داریم که از شهر موش‌های دو هم تقدیری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در جشنواره گذشته دوست داشتیم که فیلم دهلیز را هم نمایش دهیم اما نشد تمام تلاشمان بر این است که فیلم ها در بخش اکران عمومی و در سینما دیده شود معتقدم اگر فیلمی در سینما دیده نشود که دیگر فیلم نیست و فیلمی موفق است که با مخاطب همراه باشد و امسال هم باید به سمتی برویم که سینما تقاضای فیلم کودک داشته باشد همه ما می دانیم که سینما وضعیت اقتصادی مناسبی ندارد و در این شرایط جای گله‌مندی نیست ما دوست داریم فقط به سینمای کودک و خانواده بپردازیم و سینماگران درگیری برای زمان اکران نداشته باشند و تلاش کنیم تا در بخش جذابیت تاثیر گذار باشیم. 

دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان تاکید کرد: تلاش جشنواره این است که امکانات را فراهم کند،‌ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی نیز به دنبال بودجه ای ۱۰ میلیاردی بودند که به سمت پخش دیجیتال فیلم در کشور برویم. در دوره پیشین جشنواره نیز تعاملی درباره تجهیزات ارائه شده به سینمادار شد که به شکلی این تجهیزات در اختیار سینمادار بماند و ما در سطح استان‌ها شیوه پخش را دیجیتالی کنیم که این به هزینه و بودجه سنگینی نیاز داشت. ضمن اینکه فارابی تاکنون برای سینمای کودک و نوجوان پدری کرده و اگر فارابی نبود این جریان هم نبود. 

وی تصریح کرد: حدود چهل فیلم کودک از سال ۸۸ تا ۹۲ تولید شده است که سعی بر این بود تا تولید این فیلم ها با مشارکت بخش خصوصی انجام دهیم که به غیر بخش خصوصی به کمک بخش‌های دیگر مانند آموزش پرورش و حوزه و سایر بخش ها نیاز است که البته مراکزی مثل کانون پرورش فکری و آموزش و پرورش از این موضوع فاصله گرفته‌اند که از این روند گله می‌کنم و ما در جشنواره بیست و پنجم ۸۰ درصد مشارکت در ساخت آثار داشتیم که در حال حاضر به ۴۰ درصد کاهش یافته که این نشان از عدم ورود بخش‌های دیگر به حوزه تولید سینمای کودک دارد و درباره اکران فیلم کودک ما برخی از مرکز را که در دسترس خانواده‌ها است نشان کردیم.‌ ما در فارابی تنها تولید داریم و بخش پخش هم که تنها به پخش آثار ارائه تولیدات فارابی اختصاص دارد اما درباره اکران واقعا نمی‌توانیم به تنهایی به هدف برسیم 

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در خصوص اکران فیلم های کودک هم توضیح داد: برای اکران فیلم های کودک در برنامه‌های مشترک مانند زنگ سینما که توسط آموزش و پرورش راه افتادهمکاری کردیم که ادامه پیدا نکرد و دلیل ندارد که هر فیلمی که کودک در آن حضور دارد، فیلم کودک باشد اما باید توجه کرد که اگر کسی می‌خواهد فیلم کودک بسازد، کمک کنیم تا به این فضا نزدیک شود واستفاده از موسیقی در آثار سینمای کودک و نوجوان خیلی موثر است و امیدواریم که شرایط خوبی برای این سینما و تولید فیلم‌هایی که از موسیقی کودک استفاده کرده‌اند، ایجاد شود. 

میرعلایی در پایان گفت: جا دارد از همین جا به آقای «حجت‌الله ایوبی» به عنوان متولی جدید سینمای ایران خوشامد بگویم و امیدوارم دوره‌ای بهتر را داشته باشند. حتما همه ما سینماگران باید با ایشان در تعاملی خوب قرار بگیریم تا شرایط را برای اعتلای سینمای ایران هر چه بهتر رقم زنیم. 

بنابراین گزارش در ادامه این نشست خبری «محمدالمنیر صفی‌الدین» دبیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران (یونیسف) هم اظهارداشت: بسیارخرسندم که برای دومین سال پیاپی با بنیاد سینمایی فارابی در برگزاری جشنواره فیلم کودک همکاری دارم و برای ما پیام امسال جشنواره مهم است که سینما و فیلم فقط برای سرگرمی نیست و برای ترویج رفتار درست با کودکان تاثیر دارد. ضمن اینکه امسال بیست و هفتمین سالی است که جشنواره با هدایت و رهبری بنیاد سینمایی فارابی این راه را پیش گرفته و ما افتخار می‌کنیم که در کنار فارابی در برگزاری این جشنواره سهیم هستیم. 

صفی‌الدین تاکید کرد: نکته قابل تحسین جشنواره امسال فیلم های کودکان ونوجوانان استفاده از کودکان برای داوری فیلم ها است و اینکه به کودکان فرصت داده می‌شود که از دیدگاه خود درباره فیلم ها نظر بدهند و پیام جشنواره برای ما بسیار اهمیت دارد، چندی پیش دبیر یونیسف مبنی بر تاثیر جنگ و درگیری‌های سوریه رو کودکان آن کشور ارائه کرده است، از این رو پیام جشنواره دارای موضوعیت است و امیدوارم پیام امسال صلح باشدٰ،‌صلح نه فقط برای همه بلکه برای کودکان، صلحی که بتوان با استفاده از آن جشنواره آرزوی موفقیت کرد. 

بنابراین گزارش در پایان این نشست پوستر بیست و هفتمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان با حضور«سیداحمدمیرعلایی» دبیر جشنواره، «جعفر گودرزی» مدیر اجرایی و روابط عمومی جشنواره، و «محمدالمنیر صفی‌الدین» دبیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران رونمایی شد.

کد خبر: 63029
Share/Save/Bookmark