در نشست خبری انجمن شاعران ایران فاطمه راکعی مدیر عامل انجمن شاعران ایران و ساعد باقری به تشریح برنامه های این انجمن پرداختند.
نشست خبری انجمن شاعران ایران با حضور ساعد باقری و فاطمه راکعی مدیر عامل انجمن شاعران ایران روز سه شنبه 4 مرداد ماه درساختمان انجمن شاعران ایران برگزارشد.
در ابتدای این نشست فاطمه راکعی به معرفی برنامه های انجمن اشاره داشت و گفت: انجمن شاعران ايران به ابتكار برخي شاعران در اواخر سالهاي دهه 70 شروع به كار كرد و محل كنوني آن كه به عنوان خانه شاعران معاصر ايران شناخته ميشود، توسط شهرداري منطقه سه به آن داده شد كه ما بعدا دفتر شعر جوان را هم در اين مجموعه آورديم.
وی افزود: اهدافي كه در اساسنامه انجمن شاعران ايران تعريف كردهايم، پر كردن خلأهايي است كه تا امروز فكر ميكرديم در شعر فارسي وجود دارد. اهداف كلي ما حمايت و تشويق شاعران به منظور ارتقاي شعر شاعران، چاپ و نشر آثار، معرفي شعر جوان ايران و تلاش براي عدم قطع ارتباط نسل امروز و آينده با ادبيات است. در اين ارتباط همايشهايي برگزار كردهايم و برنامههاي جديدي را با اين اهداف در دست اجرا داریم.
راكعي يكي از بخشهاي مهم در انجمن شاعران ايران را حوزه چاپ و نشر معرفي كرد و گفت: ما از شاعران برجسته كشور و شاعران جوان آثاري را چاپ ميكنيم. همچنين تا كنون آثاري را درباره شعر به چاپ رساندهايم. در حوزه نشر بينالمللي نيز فعاليت كمنظيري در انجمن شاعران ايران انجام شده است. اين انجمن چهار سال است پروژهاي را به نام « گفتوگوي شاعران ايران و جهان» دنبال ميكند كه گزيدهاي از آثار برجسته و اشعار را با عنوان «صد سال شعر فارسي» جمعآوري كرديم كه تا امروز توسط مترجمان شاخص كشور به بيش از 10 زبان ترجمه شده است.
در ادامه ساعد باقری خاطر نشان کرد: از برنامه های این انجمن که در حال اجرا است، جلسات «حلقه مهر» است که در آن به شعرخوانی و نقد و بررسی اشعار متفاوت می پردازند اما از مهمترین برنامه های انجمن برگزاری جشنواره ای در قلمرو شعر نیمایی است. سال گذشته نخستین نشست در خصوص شعر نیمایی مطرح شد که با رویکرد جلب توجه به نیما و اشعار او بود.
باقری تاکید کرد: در برنامههايي پيش رو برگزاری جشنواره ای كه به قالب شعر نيمايي ميپردازد که معمولا در برنامه هایی که برگزار می شده غالبا برندگان غزل سرا و یا سپید سرا بوده اند و ما در این جشنواره می خواهیم تا توجه به شعر نیمایی بیشتر شود.
این شاعر عنوان کرد: جشنواره در دو حيطه مقاله و شعر نيمايي با نام «ققنوس» برگزار می شود که در بخش مقاله ما هر سال يكي از چهرههاي برجسته نيمايي را معرفي ميكنيم كه امسال اين چهره مهدي اخوان ثالث است كه قصد داريم از پژوهشگران بخواهيم در مقالاتي به شعر و شخصيت او در شعر نيمايي بپردازند و چون اخوان يكي از شارحان شعر نيماست، به نظرگاههاي او نيز توجه داشته باشند.
وی تصریح کرد: بخش ديگر در این جشنواره نيز امكاني براي عرضهي شعر در قالب نيمايي است. در اين جشنواره در واقع شعرهاي نيمايي با هم مقايسه ميشوند؛ زيرا به هر حال در هر جشنواره پاي مسابقه و مقايسه مطرح است؛ اگرچه هيچ ضابطهاي را براي ارزشگذاري شعرها نميتوان مطرح كرد و فقط داوران معيار هستند. در اين جشنواره هم معيار، نظر داوران است.
باقری افزود: قرار است تا در جشنواره ققنوس يكي از چهرههاي برجسته شعر نيمايي نيز تجليل ميشود كه اين جدا از آن چهرهاي است كه بخش فراخوان مقاله به او اختصاص دارد. امسال بنا داريم از يكي از شاگردان بيواسطه نیما يعني مفتون اميني تجليل كنيم. اين جشنواره به احتمال زياد در آبانماه امسال برگزار ميشود
باقري با اشاره به برگزاري برنامههايي در انجمن شاعران براي ديدار با پيشكسوتان، گفت: ما برنامهاي با عنوان «ديدار دوست» داريم كه از پيشكسوتان ديدار ميكنيم و تا كنون ازافرادی چون بهمن صالحي، رحمت موسوي و م. مؤيد ديدار كردهايم و قصد داریم تا به زودی عازم اصفهان شویم و از شاعران اصفهاني ديدار خواهيم كرد و در راه نيز سري به دليجان ميزنيم و ياد شاعر جوان شعر آييني، مهدي پرويز، را در دليجان زنده خواهيم داشت.
وی نيز گفت: در حوزه بینا رشته ای تصمیم داریم تا ارتباط شعر با دیگر هنرها را نشان دهیم که البته شعر در ذات خود با همه هنرها ارتباط دارد و این موضوع تازه ای نيست؛ اما اهميت آن كمتر از يك دهه است كه توجه ما را به خود جلب كرده است. در اين برنامه قصد داريم فيلم منتخب شاعران كشور در سال 89 را مشخص كنيم. اول قصد داشتيم شاعرانهترين فيلم ايراني را معرفي كنيم؛ اما در اين عنوان مناقشه بود. گفتيم كه هر شاعر به انتخاب خود، فيلم منتخب سال 89 را انتخاب كند. اين كار شايد سالهاي بعد در مورد تئاتر و نقاشي اتفاق افتد.
در پايان اين مراسم، ساعد باقري از تلاش براي برگزاري كنگرهاي براي مهرداد اوستا خبر داد و گفت: سعي داريم كنگرهاي را براي مهرداد اوستا برگزار كنيم كه اگر امسال اين مجال فراهم نشود، سال آينده آن را برگزار ميكنيم.