به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس؛ این نشست با حضور هوشنگ مرادی کرمانی(نویسنده)، محمد رضا گودرزی و حمیدرضا نجفی (منتقدین)و جمعی از علاقمندان وفعالان کتابخانه های مراکز منطقه برگزار شد.
در ابتدای نشست حمید رضا نجفی منتقد و مترجم در خصوص هوشنگ مرادی کرمانی گفت: من به هوشنگ مرادی کرمانی و قصه های مجید بسیارعلاقمند هستم و در دوران کودکی آثار او را دنبال می کردم چرا که جنس قصه هایی که او روایت می کرد بسیار ملموس و باورپذیر بود اما او در چند سال اخیر از فضای قصه نویسی در آن سبک و سیاق دور شده است و دیگر در کارهایش شما نمی توانید ردپایی از شخصیت های واقعی مانند «مجید» و یا «بی بی» را ببینید.
وی در خصوص داستان های مرادی کرمانی افزود: در داستان های ایشان جزییات بسیار کمرنگ شده است و مخاطب نمی تواند با کاراکترها هم ذات پنداری کند شاید در هنرهای مانند نقاشی های انتزاعی جای خالی را مخاطب با ذهن پر کند اما در قصه هیچ چیزی نمی تواند جای کلام را بگیرد .
نویسنده کتاب «باغهای شنی» اظهار داشت: متاسفانه قصه هایی که در رمان «پلو خورش» وجود دارد بیشتر شبیه به طرح فیلم نامه است انگار که نویسنده تنها آنها را به رشته تحریر در آورده به امید آنکه روزی آنها تبدیل به فیلم شوند قصه های این مجموعه به جز تخم مرغ هیچ کدام از اثر گذاری لازم روی من برخوردار نبودند چرا که در آنها لحنی که باید، وجود نداشته و شخصیت ها شکل کاریکاتور گونه دارند .در واقع انتظار من از مرادی کرمانی نوشتن یک طرح فیلمنامه خوب نیست بلکه ما از او قصه خوب و باور پذیر می خواهیم .
در بخش بعدی نشست نقد کتاب با عنوان «بلور قلم» محمد رضا گودرزی در خصوص این رمان اضافه کرد:
هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده ای قصه گو است، می داند چطور مخاطب را پای داستان بنشاند و به عبارت دیگر همه داستان های این مجموعه جذاب است و دارای تصویر مرکزی است ، یعنی تصویری که از ذهن خواننده خارج نمی شود.
این منتقد همچنین بیان داشت: ایشان علاوه بر جذابیت داستان به اندیشه اجتماعی داستان هم توجه دارد . ازآنجا که اغلب آثار ایشان مخاطب نوجوان دارد این مجموعه هم ساده و روشن نوشته شده تا مخاطب نوجوان یا بزرگسالی که آشنا به پیچیدگی های روایی هم نباشد بتواند با آنها ارتباط برقرار کند.
گودرزی اظهار داشت: همه داستان ها ارزش مطالعات فرهنگی دارد و به این معنا که در آنها شاهد انعکاس باور ها، آداب و خلق و خوی انسان هایی هستیم که در جامعه ما به سر می برند. طنزی زیر پوستی در اکثرانسانهاست حتی آنها که غم انگیزند.
در بخش پایانی نشست «بلور قلم» هوشنگ مرادی کرمانی در مورد چنین جلساتی اظهار داشت: من برگزاری چنین جلساتی را با رویکرد انتقادی بسیار مثبت می دانم چرا که در چند سال اخیر در اکثر جلساتی که تشکیل می شد بی خود و بی جهت زیاد از حد از من و قصه هایم تعریف می شد در حالی که این انتقادها به من کمک می کند تا راحت تر کارهایم را مورد آنالیز قرار دهم.
نویسنده «قصه های مجید» ادامه داد: بر خلاف نقدهایی که در این جلسه به من شد هیچ گاه در هنگام نوشتن قصه هایم به این موضوع فکر نمی کنم که قرار است آنها به فیلم نامه بدل شوند یا مترجمی آن را در ینگه دنیا ترجمه کند تنها چیزی که برایم اهمیت دارد نوشتن خود آن داستان است هر چند که نمی توانم علاقه ام را به دنیا فیلم و سینما کتمان کنم .
مرادی کرمانی خاطر نشان کرد:
داستان های من قابلیت تبدیل شدن به فیلم نامه را دارند فکر نمی کنم یک نقطه ضعف محسوب شوند بخشی از داستان های کتاب «پلو و خورش» هم برای ساختن فیلم انتخاب شده اند
مرادی کرمانی خاطرنشان کرد: باور کنید برای من ادامه دادن قصه های مجید یا نوشتن در همان حال و هوا بسیار راحت تر از خلق چیزهای جدید است اما من دوست دارم فضاهای جدید را تجربه کنم حتی اگر ریسک آن زیاد باشد در هر حال قصه های من هم مانند من ساده هستند و در آن از کلمات سخت و پیچیده خبری نیست
گفتنی است سلسله جلسات نقد کتاب با عنوان «بلور قلم» مدت یکسال است که بطور مستمر از سوی مدیریت فرهنگی هنری منطقه۵ ،در کتابخانه های مراکز فرهنگی هنری منطقه ۵ برگزار می شود و تاکنون با استقبال بی شمار شهروندان روبرو شده است