هوشنگ توکلی در گفتگو با هنرنیوز:
مدیریت جدید برای متوقف کردن «لاله» غیر قانونی عمل کرده است
یک بازیگر پیشکسوت بازیگری گفت: الان چندین ماهی است که هر تماسی برای راه اندازی پروژه «لاله» صورت میگیرد با پاسخهای منفی مدیریت جدید سینما روبرو میشود در حالی که مدیریت جدید، دلایل قانونی برای متوقف کردن این پروژه ندارد.
تاريخ : چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۴
هوشنگ توکلی بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد پیشنهاد تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان از سوی وزیر دادگستری افزود: متاسفانه ما چالشهای بسیار زیادی در تولید و دفاع از آثار هنری داریم. به عنوان مثال، وقتی که پروژهای مثل فیلم سینمایی «لاله» در دولت قبلی تصویب میشود و برای ساخت آن با توجه به اینکه یک پروژه فرا ملی است هزینههای زیادی میشود چرا باید مدیریت بعدی به طور غیر قانونی مانع ادامه این پروژه شود و آن را متوقف کند؟
وی اضافه کرد: الان بیش از شش ماهی است که هر تماسی برای راه اندازی این پروژه صورت میگیرد با پاسخهای منفی مدیریت جدید سینما روبرو میشود در حالی که مدیریت جدید، دلایل قانونی برای ادامه نیافتن پروژه لاله ندارد اما به نظر میرسید که این کار را با توسل به قدرت انجام میدهد. بنابراین معتقدم که نباید مدیران سینمایی دولت یازدهم، پروژهای را که بخش عمدهای از هنرمندان در تولید آن مشارکت داشتهاند را نیمه کاره رها کنند. لذا اینجا است که باید مرجعی متخصص و بیطرف همچون «مجتمع اختصاصی هنرمندان» وجود داشته باشد و با نگاه راه اندازی یا تنبیه متخلفین این پروژه، داوری کند.
بازیگر فیلم سینمایی «نفوذی» تصریح کرد: طبیعی است که اگر مجتمع اختصاصی هنرمندان در کشور راه اندازی شود و با یک نگاه عدالت محور به مسائل پیرامون هنرمندان رسیدگی کند وجود این مرجع به نفع فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه تاسیس مجمتع اختصاصی هنرمندان، هم موجب دفاع از حقوق هنرمندان و هم، سبب دفاع از حق و حقیقت خواهد شد گفت: متاسفانه به دلیل اینکه تاکنون به شکل رسمی، ارگانی با زاویه دید تخصصی برای رسیدگی به پروندههای هنرمندان وجود نداشته، جرائم مربوط به هنرمندان به دیگر دادسراهای کشور محول میشود. در حالی که این مجتمع میتواند از پراکندگی پروندههای هنرمندان در دیگر دادسراها جلوگیری کند.
هوشنگ توکلی یاد آور شد: تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان آرزوی همه اهالی فرهنگ و هنر است که یک مرجع قانونی داشته باشند تا از حقوق حقه همه هنرمندان دفاع کند. به گونهای که اگر هنرمندی خطا کرد درهمین مجتمع آن هم با ادله منطقی و با مشاوره با کارشناسان هنری و حتی خود هنرمندان به جرائم آن رسیدگی کنند. بنابراین اگر چنین مرجع قضایی در کشور تاسیس شود من فکر میکنم همه اهالی فرهنگ و هنر از آن استقبال خواهند کرد.
به گفته این بازیگر سینما و تلویزیون، با راه اندازی مجتمع اختصاصی هنرمندان، باید منتظر تخصصیتر شدن قضات کشور در امر رسیدگی به مسائل هنری باشیم چرا که از مشخصات قضات و اهل علم این است که باید به ابزارهای کاری خود مسلط باشند.
وی با بیان اینکه خود هنرمندان هم باید مراقبت کنند تا سرو کارشان به دادگاهها کشیده نشود ادامه داد: همه انسانها باید از قوانین پیرامون خود آگاهی داشته باشند و همواره باید پیرو قانون باشند. اکثر جرائم و خطاهایی که رخ میدهد براساس ناآگاهی انسان نسبت به قوانین و مقررات است. بنابراین بر هر هنرمندی واجب است که در یاد گیری قوانین اولیه زندگی و کاری خود کوشا باشد اما از سوی دیگر نیز معتقدم همان قدری که اهالی فرهنگ و هنر نیازمند آگاهی به قوانین کشور هستند به همان اندازه هم، قوه قضاییه و قضات شریف ما باید این مهارتها را به صورت مکتوب در اختیار مردم و اهالی فرهنگ و هنر قرار دهند.
بازیگر سریال «زیر تیغ» تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از هنرمندان ما از قوانین مربوط به ثروت و تجارت اطلاعات کافی ندارند و دائم در این زمینه دچار خطاهایی میشوند که نتیجه ندانستنها است و طبیعی است که در یک شرایط خوب و شفاف فرهنگی میتوان با کمک نیروهای اهل قانون، هم آگاهی اهالی فرهنگ و هنر را افزایش داد و هم اینکه، بسترهای بیشتری برای فعالیت وسیعتر هنرمندان بویژه در سطح بین المللی گشود. در شرایط فعلی، فعالیتهای فرهنگی کشور به گونهای است که به راحتی میتوان فعالیتهای فرا مرزی انجام داد. بنابراین هنرمندان احتیاج دارند که شناخت کافی از قوانین بین المللی، قوانین تجارت و روابط بین الملل داشته باشند. لذا باید در این حوزه تلاش کنیم تا آثارمان هر چه بیشتر مخاطب جهانی داشته باشد و این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که آگاهی حقوقی هنرمندان افزایش یابد و اینجاست که اهل قانون میتوانند بیشترین کمک را به اهالی فرهنگ و هنر داشته باشند.