امینی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و هنرنیوز با انتقاد از هجمه تبلیغات محیطی در فضای نمایشگاه کتاب تهران گفت: اگرچه برخی چیزها در نمایشگاه کتاب امسال عوض شده است اما مشکلات اصلی هنوز پابرجاست و آن این است که کتاب همچنان در حاشیه است.
وی با اشاره به نامناسب بودن فضای اجرایی نمایشگاه کتاب گفت: کسی که به مصلی برای بازدید از نمایشگاه کتاب می آید باید برای پیدا کردن کتاب و ناشران مورد نظرش خیلی به زحمت بیفتد.
وی با بیان این مطلب افزود: در نمایشگاه کتاب تهران، همه چیز غیر از کتاب کاملا در چشم هستند و به خوبی دیده می شوند مثل تبلیغات کتب کنکور، مواد غذایی و شرکت های مخابراتی که در همه جای مصلی حضور و فعالیت مخرب دارند.
امینی اینگونه تبلیغات در نمایشگاه کتاب را با کتاب بی مناسبت خواند و اظهار داشت: من نمی دانم این همه تبلیغات غیر فرهنگی، چه نسبتی با کتاب دارند و چرا مسئولان و برگزارکنندگان این عیب را برطرف نمی کنند؛ زیرا در نمایشگاه کتاب، برخورد صحیح این است که کتاب باید در متن باشد و سایر چیزها در حاشیه اما در حال حاضر این موضوع برعکس شده است و همه چیزهایی غیر از کتاب دقیقا بیشتر در متن هستند لذا خود کتاب مظلوم واقع شده و به حاشیه رانده شده است.
وی تصریح کرد: هرگز نام هیچ ناشر، مترجم برجسته، شاعر یا نویسنده فرهنگی و عنوان هیچ کتاب ادبی از این بلندگوهای تبلیغاتی شنیده نمی شود در حالیکه گوش فلک از این همه تبلیغات جانبی غیر فرهنگی در محیط نمایشگاه کر شده است.
این شاعر افزود: مگر کتاب و موسسه های کنکوری چقدر در فرهنگ ما تاثیر دارند که این همه درباره آنها حرف زده شود و تبلیغات روی آنها متمرکز باشد؟! یا مگر فلان شرکت مخابرانی چه تاثیری روی کتابخوانی دارد که این همه راجع به آن تبلیغ می شود؟! آیا مشکل ما این است که مردم ما از موبایل استفاده نمی کنند؟!
وی با اشاره به نقش تشکل ها در روند بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در کل به نظر من نمایشگاه نسبت به دوره های قبل منظم تر و حرفه ای تر شده است و این خیلی خوب است.
امینی در خاتمه خاطرنشان ساخت: به نظر من در مسئله مجوز نشر هم اگر این موضوع به خود ناشران، مولفین و مترجمین سپرده شود اتفاقات بهتری صورت خواهد گرفت تا اینکه دولت متولی همه امور و ریز مسائل حوزه فرهنگ باشد.